STAVENGER (procycling.no) I de store rittene kjemper de mindre lagene en innbitt kamp seg i mellom.

De jakter oppmerksomhet, mediaomtale og plassene bak stjernene.

Joker Merida var godt innforstått med sine harde kår før Tour des Fjords-starten sist fredag.

I løpet av rittets tre dager og fire etapper klarte det norske kontinentallaget bare delvis å ta opp kampen mot Katjusja og Belkin. WorldTour-lagene dominerte rittet fra start til slutt.

- Vi hadde håpet å få til noe mer. Vi har hvert fall vært med å kjøre og gjort dette til et sykkelritt. Etter Arctic Race var vi veldig skuffet, men dette var et ritt som skulle passe oss litt bedre. Det er selvfølgelig vanskelig å kjøre inn resultater i slike ritt som dette her, sier Joker-rytter Reidar Borgeren til procycling.no.

På den avsluttende etappen til Stavanger representerte Borgersen sitt Joker-lag fremme i brudd. Der sikret han seg også bonussekunder på de innlagte spurtene. Dermed kapret den tidligere tempomesteren en 14. plass sammenlagt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er litt typisk at jeg kom av gårde når jeg egentlig ikke hadde planer om det, forteller en smilende Borgersen – som ble kåret til etappen mest offensive rytter.

Katjusja kontrollerte
Etter 30 kilometer dannet bruddspesialist Borgersen en utbrytergruppe på totalt fem mann. Der fikk han besøk av blant andre Christian Hannestad (Oneco).

Men Katjusja-laget, med Alexander Kristoff og rittleder Sergey Chernetskiy, kontrollerte avstanden gjennom hele etappen uten store problemer.

Men da feltet tok fatt på de avsluttende rundene i Stavanger sentrum, gikk det ikke lang tid før Borgersens reise over.

Joker-sjef Gino van Oudenhovde skulle gjerne sett 33-årigen med friske bein inne på de lokale rundene.

- Det var en teknisk avslutning i dag. Vi kunne trengt en sterk rytter som Reidar. Tulik (etappevinner) viste at det går an å få det til, sier sportsdirektøren til procycling.no.

Savner spurter
Med ingen plasseringen blant de ti beste på noen av fellesstartetappene merket nok van Oudenhovde savnet av en sterk spurter under Tour des Fjords. På etappen til Forsand viste Vegard Robinson Bugge offensive takter, men var uheldig i utforkjøringen like før mål.

- Jeg synes vi fikk markert oss godt og kjørt et offensivt ritt. Det er ikke veldig lett å få til noe. Vi har hatt massespurter nesten hver dag her. Kanskje manglet vi noe i finalen i dag. Men det er godkjent.

- På lagtempoen var vi fjorten sekunder bak Øster Hus. Det er de små marginer vi snakker om. Vi skulle gjerne bevist at vi er det beste lagtempolaget i Norge, men sånn ble det ikke.

Neste år mister Joker Merida Vegard Breen til Lotto Belisol. Se ikke bort ifra at Gino van Oudenhove signerer en rytter med spurtegenskaper før 2014-sesongen.