Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har aldri spilt bedre

Stabæk holdt show på Ullevaal. Nå tør de endelig bruke store ord om seg selv.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): LYN-STABÆK 0-2:

Først skrev Alanzinho under ny kontrakt med bærumslaget. Så bød han og de øvrige stabækspillerne opp på nasjonalarenaen dagen før nasjonaldagen – og leverte varene til gangs.

Makan til førsteomgang som det Stabæk presterte på Ullevaal de første 45 minuttene, skal man lete lenge etter. Åtte målsjanser i løpt av den første halvtimen er sjelden vare i den norske Tippeligaen – og nærmest utrolig når man spiller på bortebane mot laget som før kampen befant seg på en tredjeplass på tabellen.

Kuleramme med annen keeper
Men selv om Stabæk sto i kø for å avslutte, så rant ikke målene inn. Eddie Gustafsson var i det umulige hjørnet og tok alt før sidebyttet.

- Med en annen keeper kunne vi hatt fem eller seks mål i dag, mener Veigar Páll Gunnarsson.

Sant nok. Og det var heller ikke Eddie Gustafssons, the Eagle – eller «panteren» som hans landsmann Daniel Nannskog kalte ham – skyld at Stabæk til slutt fikk nettkjenning:

Nevnte Páll Gunnarsson kom igjennom på siden, men Gustafsson fikk nok en gang blokkert skuddet – bare for å se Daniel Nannskog være først fremme på returen og lure inn sin femte nettkjenning for sesongen. Derfra og inn var seieren aldri truet, og selv på et noe lavere gir kunne innbytter Johan Andersson i sluttsekundene umarkert trille inn 2-0.

(Under kan du se den siste scoringen)

241887

Visste målet ville komme
Men om ikke andreomgangen sto til 20 i stil, så var det fem ganger toppkarakter før sidebyttet, noe man ikke var redd for å skryte av i Stabæk-leiren etter kampen.

- Vi har nok aldri spilt bedre enn den førsteomgangen siden jeg landet her for tre og et halvt år siden, sier en strålende fornøyd Jan Jönsson, og får støtte av sin målgarantist Daniel Nannskog.

- I dag holdt vi oppvisning. Førsteomgangen er det beste vi har prestert i år, ja, kanskje i min tid i Stabæk, sier Nannskog til Nettavisen.

Men selv om det nesten ble dusinet fullt med målsjanser før pausen uten at nettkjenningene kom av den grunn, lot Bærums-laget seg ikke stresse. De var nemlig sikre på at seieren ville komme.

- Det var sinnssykt, jeg alene hadde vel tre, nei tre og en halv målsjanse i førsteomgangen, smiler høyrebacken(!) Jon Inge Høiland.

- Men vi sa i pausen at vi ville vinne bare vi fortsatte sånn.

Mandige og modne
Og akkurat det skiller årets Stabæk-lag i stor grad fra fjorårets. Mens man i 2007 ikke var like flinke til å stå oppreist da motgangen kom, eller frustrasjonene meldte seg, så står årets Stabæk-utgave frem med langt mer hårvekst på brystkassen.

- Vi er mer modne, og har lært mye fra i fjor, mener trener Jan Jönsson.

- Og i dag brukte vi den lærdommen vi fikk fra cupkampen siste helg. Når vi spiller enkelt, så kommer også sjansene.

- Slik vi vil spille fotball
Det er Lyn-back Shane Stefanutto helt enig i, og han er stum av beundring for motstanderen.

- Det er akkurat slik vi vil spille fotball, sier han til Nettavisen.

- De ga oss en leksjon i dag. De er det klart beste laget vi har møtt i år, skryter australieren.

Han er også glad for at man har et lag som Stabæk i den norske toppserien.

- Det er veldig bra for norsk fotball at man har et lag som kan spille ballen på den måten de gjør.

- De kan slå hvilket som helst lag i Skandinavia når de spiller på denne måten, mener venstrebacken.

PS. Alanzinho fikk gult kort for en aktiv hånd rett før han dyttet inn det alle trodde var 1-0 tidlig i førsteomgangen. Brasilianeren sier at han mente hånda ikke var aktiv og at det aldri burde vært blåst for hands, men var likevel en lykkelig mann etter ny kontrakt og tre poeng.

- Det er deilig, jeg er så lykkelig nå. Endelig kan jeg fokusere på fotballen, og det er fantastisk når vi spiller på denne måten, sier banens minstemann til Nettavisen.

(Under kan du se sammendrag av kampen)

241896

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar