Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har dårlig tid

Anders Jacobsen og Kjetil Jansrud kjemper begge mot klokken.

SOGNSVANN (Nettavisen): I mai kunne Anders Jacobsen fortelle til Nettavisen at han rådfører seg med Kjetil Jansrud om korsbåndsskaden han pådro seg under et stygt fall i Planica.

Jansrud pådro seg nemlig samme skade da han i VM i Schladming kjørte ut i super-G-rennet.

Alpinisten ble operert i mars, mens Jacobsen ble lagt på operasjonsbordet to måneder senere.

Tirsdag kunne Nettavisen melde at Jacobsen har slitt med feber og infeksjon de siste dagene. Han skal også ha hatt smerter i kneet.

Ikke unormalt med smerter
Nettavisen møtte Kjetil Jansrud kun timer før nyheten ble kjent. Han sier det ikke er unormalt å ha smerter i kneet etter et slik inngrep.

- Jeg snakket med han på mandag og han fortalte at han hadde vondt. Men det er sånn alle har, sier Jansrud til Nettavisen.

- Problemet er hvis du må legges inn igjen på grunn av infeksjon eller andre ting. Da kan det ta litt tid. Men det helt klart dummeste man kan gjøre er å være så bra i starten at man dummer seg ut og ryker det på nytt. Det er det mange som gjør. Det er så lite som skal til, forklarer alpinisten.

Jacobsen skal altså ha pådratt seg en infeksjon, men det er foreløpig usikkert hvor alvorlig den er.

Jansrud sier han er glad for å kunne dele erfaringer sine med Jacobsen.

- Vi har snakket sammen noen ganger. Hopperne og vi har forskjellige opplegg, men vi har utvekslet litt erfaringer. Nå ligger jeg noen måneder foran han, så jeg kan gi ham litt «feedback» på hvordan det går - akkurat som jeg har kastet meg på andre på huset her som har hatt korsbåndsskader før meg, sier Jansrud.

- Begge to har dårlig tid
Allerede fra dagen da korsbåndet røk har det blitt spekulert i om utøverne kan gå glipp av OL.

Alpinisten er klar over at begge kjemper en kamp mot tiden for å rekke lekene i Sotsji.

- Jeg stresser, så han bør stresse, han og, humrer Jansrud.

- Men fra spøk til alvor, det er alltid stress. Hvis jeg ikke føler meg stresset, så er det et problem. Det tar i utgangspunktet ni måneder. For noen tar det kortere tid, for noen tar det lengre tid. Det vet man ikke før man går hele løpet. Plutselig dukker det opp uforutsette ting, så det vet man ikke. Jeg er litt stresset, og han bør nok være litt stresset, men jeg tror han «nailer» det ganske greit, sier alpinisten.

Selv om begge skulle være skadefrie i februar neste år, er Jansrud klar på at det ikke er nok.

- At vi har dårlig tid, begge to, det tror jeg. Det er et faktum. Om du spør meg om Anders Jacobsen kan hoppe på ski i Sotsji eller om jeg kan stå alpint, så tenker jeg at selvfølgelig kan vi det. Men jeg regner med at vi ikke bare skal gjøre det. Vi må jo prestere også, sier 27-åringen.

- Ser på Jansrud for å finne motivasjon
Nettavisen møtte Anders Jacobsen en uke før han ble operert i midten av mai. Da snakket han blant annet om samtalene med Kjetil Jansrud.

- Jeg har snakket med Jansrud. Vi er i litt samme situasjon. Han har kommet lenger fram i prosessen enn meg. Han har begynt opptrening etter operasjon. Han er ferdig med den krykkeperioden. Han er i opptrening og jeg ser at han har kommet seg mye. Det er positivt, sa Jacobsen til Nettavisen i mai.

- Vi får mye av det samme opplegget, så selvfølgelig kan jeg se på han for å finne motivasjon. Han er en gladgutt han og som tar på en måte en dag av gangen. Han er en fin person å prate med i forhold til skaden, fortalte Jacobsen.

OL i Sotsji arrangeres fra 7-23 februar.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken