I januar tok Knut Slatleim over rollen som hovedtrener i LSK Kvinner etter en sesong som Hege Riises assistenttrener.

Etter det som mildt sagt var en uvanlig og vanskeligere oppkjøring med treningsstopp i Viken i nærmere en måned i vår, liker Slatleim det han har sett av sine spillere så langt.

- Poengmessig og for så vidt prestasjonsmessig er vi fornøyd med det vi har fått til. Vi fikk en tøff start på sesongen med at den første kampen ble utsatt på grunn av koronasmitte. Hvis du plusser det med at vi var fire uker i lockdown i Viken, mistet en uke på grunn av koronasmitte, og så måtte begynne sesongen med tre kamper på en uke, så synes jeg det har vært en bra start for vår del, sier Slatleim til Nettavisen.

Les også: Wales videre i EM tross tap mot Italia

Gultrøyene har nemlig scoret elleve mål, står med ni poeng og har full pott etter tre serierunder.

- Vi ser mye igjen av det vi ønsker i det offensive spillet. Og vi har vært veldig skapende i de kampene vi har hatt til nå. Så det er veldig positivt. Og så har vi hatt noen kamper da vi har ledet 3-1 og sluppet inn drittmål på slutten. Det er ting vi må jobbe med og luke vekk. Både for å gjøre kampene trygge for oss selv og bygge den tryggheten bakover, fortsetter han.

Les også: Moe Wold legger skoene på hylla: - Det kommer til å legges merke til

- Den troppen i ligaen med størst potensial

LSK har som kjent vært et flaggskip i norsk kvinnefotball det siste tiåret med syv seriegull og fem cupgull siden 2012. I fjor ble det imidlertid en skuffende 5. plass.

For å slå tilbake er Slatleim tydelig på at det først og fremst handler om hardt arbeid over tid. Han øyner imidlertid muligheter med den spillergruppa han har til rådighet.

- Vi har en noe yngre gruppe nå enn den gruppa som vant gull på gull her, med både fordelene og ulempene det gir. Vi kommer sikkert til å variere litt, men jeg står for det at jeg mener vi har den troppen i Toppserien med størst potensial. Og det er jo utrolig artig å få jobbe med en sånn tropp og få videreutvikle den, sier han.

- Vi har både en stolt tradisjon og ambisiøs spillergruppe, så vi jobber mot å prøve å ta tilbake tronen. Så veit vi at bildet kontra for et par år siden har forandret seg litt, med at det er en tettere og jevnere serie med flere gode lag. Det blir viktig for oss å unngå feilskjær mot de antatt svakere lagene og så må vi plukke med oss poeng i toppkampene, sier Slatleim.

Les også: Avaldsnes-treneren om landslagsprofilen: - Et angrepsvåpen alene

Sandviken, RBK og Vålerenga ventes å bli LSKs argeste konkurrenter i toppen denne sesongen. De står også med full pott etter tre serierunder.

Tidligere vår sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp, som følger Toppserien tett, at han setter LSK et lite knepp bak de tre lagene.

Slatleim har imidlertid troen på at hans spillere kan hamle opp med hvem som helst i ligaen.

- Vi har jo møtt Rosenborg og Vålerenga i treningskamper i vår. Vålerenga var vi bedre enn og mot Rosenborg var det den dårligste prestasjonen vi har hatt og tapte 3-1, så det skal han (Torp) få lov til å mene selv. Men vi går til de kampene med en ambisjon om at vi skal bidra og kunne ta poeng der.

- Har en fin miks

Én ting som er sikkert er at LSK har nok av spennende spillere i troppen. Sophie Roman Haug (22) er toppscorer i Toppserien med sine fire scoringer så langt, Emilie Woldwik (22) var i Norges landslagstropp som nylig møtte Sverige og Nederland, i tillegg har spillere som Camilla Linberg (22) og Malin Brenn (22) etter hvert rikelig med erfaring fra Toppserien.

- Vi har en fin miks av ungt pågangsmot og rutine. Vi begynner å få en generasjon som fortsatt er ung, men som har vært med på mye. Vi pusher kontinuerlig hver dag for å prøve å få alle spillerne i troppen til å ta neste steg, men vi har jo spillere i den aldersgruppa som gjør det naturlig at de kommer til å fortsette å utvikle seg. Så jeg synes vi har en bra dynamikk i gruppa.

Blant den yngre garde finner man Mille Ivi Christensen (16) som har imponert Slatleim siden overgangen fra Fjellhamar i vinter, samt Thea Kyvåg (17) som for alvor viste seg frem i fjorårssesongen.

- Thea er en svært atletisk spiller som er flink til å komme i de avgjørende situasjonene, og så handler det i stor grad for henne om å bli litt bedre strukturelt og råere når de sjansen byr seg. Men hun er absolutt en spiller med et snitt til å bli en god internasjonal spiller. Mille Ivi kom til oss i januar og har hatt en fin stigning siden da. Hun hadde noen svært gode treningskamper, og er en litt unorsk type med veldig gode ferdigheter, bra blikk for spillet og en god avslutter, forteller Slatleim.

- I tillegg har begge to et bra treningshode. Og det er det viktigste som gjør at jeg har troen på at de skal fortsette å utvikle seg, sier han.

Les også: Feilaktig annullering og VIF-sløseri mot Glimt

Tirsdag klokken 18 står Klepp på motsatt banehalvdel for Slatleims mannskap.

- Vi må forberede oss godt og bruke de to dagene når vi har hele troppen til å forberede oss taktisk mot Klepp. De har stilt opp i en 5-3-2-formasjon hvor de har variert litt presshøyde. Vi håper jo at det er en kamp der vi kan bidra mer med ball og dominere. Da handler det om å ta vare på de sjansene når det bryter opp, for på Jæren er det alltid et svært hardtarbeidende lag som løper for hverandre. Selv om de er litt yngre i år, så har de fått et par gode opplevelser i starten. Det er ingen kamper i Toppserien i år som er lette.

Som med alle andre kamper i Toppserien viser Nettavisen det oppgjøret via Direktesport.no.