Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har diskutert Martin

Knut Tørum innrømmer at RBK er interessert i Martin Andresen. Halve eliteserien ønsker Kone – sjekk hvem.

LERKENDAL (Nettavisen): Det var TV 2 Sporten som mandag omtalte det som kan bli tidenes mest spektakulære byttehandel i norsk fotball: RBK-spiss Yssouf Kone til Brann, landslagskaptein Martin Andresen motsatt vei.

Les også: Vil snakke med Martin NÅ

- Fra vår side registrerte vi at Yssouf Kone ikke var fornøyd med spilletiden i Rosenborg, og da var det selvsagt interessant å høre med Rosenborg hvordan situasjonen var for denne spilleren, sa sportslig leder Bruun-Hansen.

Han ville dog ikke kommentere hvorvidt RBKs interesse for Martin Andresen var reell.

- Er diskutert
Men tirsdag tok hovedtrener Knut Tørum bladet fra munnen, og fortalte litt om spillet rundt Martin Andresen.

- Vi har diskutert ham internt. Han sier at han vil vinne noe og vil spille i Europa, samtidig som han snart er ute av kontrakt. Og da bør han komme til oss, sier Tørum til Nettavisen om spilleren de også jaktet på før 2005-sesongen.

Andresens kontrakt med Brann utløper ved årsskiftet, og partene har i lang tid slitt med å komme til enighet med Skeidar-arvingen.

- Når en av de beste spillerne på markedet kan bli ledig – og han samtidig er norsk - så er det naturlig at vi er interessert. Vi er i utgangspunktet positive til å hente gode norske spillere til klubben, så 1. juli er en nøkkeldato. Dersom situasjonen forholder seg lik utover, vil vi vurdere å gjøre et «stunt».

Brennhet Kone
Tørum mener imidlertid at Martin Andresen og Yssouf Kone er som to forskjellige saker å regne.

- Om de vil ha Kone, så må de ta kontakt med Rosenborg. Yssouf er så god at vi svært gjerne vil ha ham hos oss så lenge som mulig, men akkurat nå vurderer vi Steffen (Iversen) til å være vår beste angriper.

Det hindrer ikke ivorianeren i å være svært ettertraktet på det brennhete norske overgangsmarkedet. Nettavisen vet at halve Tippeligaen har afrikaneren på sin ønskeliste.

Foruten Brann har Odd Grenland, Start, Lyn, Vålerenga og Aalesund signalisert interesse for angriperen.

- Jeg liker Start godt, og synes det spiller fin fotball, så jeg kan tenke meg å spille for dem, sa Kone til Nettavisen før helgen – før interessen fra Brann var kjent.

Kone blir - foreløpig
Men Kone drar ingen steder, i hvert fall ikke før 1. juli.

- Deres interesse er registrert, har vi fortalt dem, sier Rune Bratseth til Nettavisen om klubbene som har vært på tråden.

Han ønsker ikke å kommentere spekulasjonene rundt Martin Andresen, men bekrefter at omtrent «halve eliteserien» ønsker spilleren.

Selv er Kone i Burkina Faso der han spiller kvalifiseringskamp mot Tanzania lørdag kveld. Agenten hans var i helgen i Oslo, der han blant annet snakket med RBKs talentspeider Stig Torbjørnsen – men han forteller at spilleren ennå ikke har fått noen avklaring på fremtiden sin.

- Det er egentlig opp til Rosenborg, hvordan de ønsker å benytte Yssouf på best mulig måte. Det er i hvert fall helt uaktuelt å skrive under på en ny kontrakt slik situasjonen er nå, sier agent Alfred Obrou til Nettavisen.

25-åringens avtale utløper i januar 2009, så angriperen kan i prinsippet bli værende på Lerkendal i halvannet år til. Om da ikke tidenes mest spektakulære «Kone-bytte» i norsk fotball skulle bli en realitet i mellomtiden.

Bør Andresen gå til Rosenborg, og er Kone rett mann for Brann? Si din mening i kommentarfeltet.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken