Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har en kjempefordel

Snømangelen er ikke noe problem for de norske hopperne.

ULLEVÅL STADION (Nettavisen): 26. november er det verdenscupåpning i hopp i finske Kuusamo. Mens andre må avlyse renn i sine grener har man stor tro på at verdenscupåpning i hopp i Finland skal arrangeres som planlagt.

Et større problem er heller at de forskjellige hoppnasjonene ikke får trent på snø før verdenscupåpningen.

Med mindre temperaturene rundt omkring i Europa kommer seg under null grader, finnes det svært få alternativer.

I forbindelse med lanseringen av sin egen selvbiografi «Flygeren», forteller mannen med verdens lengste skihopp Johan Remen Evensen til Nettavisen onsdag at snømangelen ikke er noe problem for de norske hopperne.

Is-spor og plast
- I Midtstuen er det lagt is-spor og der kan vi lande på plast. Så vi vil få trent hopping ganske snart, sier Evensen.

Evensen forklarer at forskjellen på å hoppe i Midtstuen sammenlignet med andre bakker med snø ikke vil bli noen forskjell før man lander.

- Alt er helt likt, helt til man skal lande. Det blir som å hoppe på snø, og det er den eneste bakken i verden som har det. Det finnes andre som har is-spor med plastkanter og slikt, men jeg tror vi er de eneste i verden med bare is.

Stor fordel
Landslagshopperen tror de norske hopperne har en stor fordel i forhold til konkurrentene.

- Vi har en kjempefordel i forhold til de andre nasjonene, sier landslagshopperen.

- Kommer dere til å nekte de andre nasjonene å få trene i Midtstuen?

- Jeg håper det, sier Evensen med glimt i øyet.

- Mindre stressfaktor
Sportssjef Clas Brede Bråthen som også var tilstedet på boklanseringen, sier til Nettavisen at situasjonen med snømangelen foreløpig er uproblematisk.

- Vi har muligheten å hoppe med is i tilløpet i Midtstubakken. Og det gjør at det eneste som er forskjellen fra hva det vil være i vinter er hva man lander på. Og det er rett og slett uproblematisk, forteller sportssjefen.

- Det er faktisk en litt ny situasjon det at vi har en såpass bra anleggspark i Norge, som gjør at jeg opplever en langt mindre stressfaktor i miljøet enn tidligere, forklarer Bråthen.

Bråthen forteller at han ikke vet om andre nasjoner vil benytte seg av hoppanlegget i Midtstuen, men vil heller fokusere på sitt eget lag.

- Det eneste jeg vet er at det er viktig for oss at vi kan kjøre etter våre planer, uten en ekstrem reisebelastning. Tidligere år har vi reist opp til Nord-Finland og ligget der oppe i 10 dager og fått hoppet med vekslende kvalitet.

Tre blant topp ti
Sportssjefen håper nå at de norske hopperne skal være klare til hevde seg i verdenscupen og forteller at målsettingen er klar.

- Vi har fire eller fem utøvere som ønsker å være med i topp ti, og det betyr vel at vi bør ha tre i topp ti i hvert renn og helst en av de på pallen, sier Bråthen.

Likevel innrømmer sportssjefen at det kan bli vanskelig.

- Ser vi i forhold til i fjor og i sommer har vi fortsatt utfordringer i forhold til målsettingen, men målsettingen står fast.

De norske hoppernes første utfordring i verdenscupen blir lagkonkurransen i Kuusamo 26. november.

Vinterens store høydepunkt blir når Johan Remen Evensen og de andre norske hopperne igjen skal få prøve seg på en ny verdensrekord under skiflygings-VM i Vikersund i februar.

Kommentarer til denne saken