Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har en kjempetrener

For første gang på flere år er Bjarte Lunde Aarsheim helt skadefri før seriestarten. Vikings midtbanespiller gir trener Roy Hodgson æren for at blåtrøyene denne sesongen kommer til å kjempe om medalje.

- Jeg har fått skreddersyd et treningsopplegg som jeg har fulgt. Det kjennes veldig bra å være helt skadefri, sier en strålende fornøyd Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2 Nettavisen.

Midtbanespilleren har nærmest kontinuerlig gått skadet de siste sesongene. Men nå håper han på å gå en skadefri sesong i møte - og finne tilbake til storformen som gjorde 30-åringen aktuell for både Everton og landslaget i 2001.

- For to år siden var jeg så og si ute hele sesongen. Og ifjor fikk jeg en kneskade som tok lang tid å lege. Men denne sesongen ser det bra ut. Jeg tenker ikke på skader i det hele tatt nå - gjør du det, mister du fokus, sier Aarsheim.

- Målet mitt denne sesongen er å komme tilbake der jeg var for fire år siden, og spille best mulig for Viking, legger han til.

Utsolgt
I Stavanger herjer det fotballfeber for tiden. Klubben har solgt over 8500 sesongkort, og seriepremieren mot Glimt kommer trolig til å bli utsolgt. Det vil si 15.300 tilskuere på Viking Stadion.

- Det er helt fantastisk med den interessen som er i byen akkurat nå. Jo flere folk som kommer på kampen, jo kjekkere er det for oss spillere. Vi merker at folk i regionen har tro på oss, og det gleder, fastslår Vikings midtbanestjerne.

I generalprøven før seriestarten banket Viking selveste Rosenborg 2-0 foran over 6000 tilskuere på Viking Stadion forrige søndag.

- Skifter fort mening
Det har fått både lokalpressen og store fotballnavn i Norge til å tro på Viking-gull denne sesongen. Men gullsnakket bryr Bjarte Lunde Aarsheim seg lite om.

- Lokalpressen her nede skifter fort mening. Det er ikke mindre enn tre uker siden vi spilte 1-1 mot Bryne i en treningskamp, og da trodde de at vi nesten skulle rykke ned, ler Aarsheim.

- Så du frykter ikke forventningspresset?

- Nei, snarere tvert i mot. Alle i stallen er innstilt på å gi publikum valuta for pengene. Men Glimt er et godt lag, så det blir ikke en enkel kamp, advarer han.

- Dere har ikke slått Glimt på hjemmebane på fem år?

- Ja, det kan nok stemme det. Men vi tenker ikke så mye på statistikk. Når det er sagt, tror jeg likevel vi tar tre poeng mot Glimt søndag, svarer Aarsheim.

Skamroser Hodgson
Midtbaneleganten skamroser trener Roy Hodgson. Den meritterte engelskmannen er blant de beste trenerne Aarsheim noensinne har hatt.

- Han har innført mye strammere grep enn tidligere. Og han har fått oss til å få troen på oss selv igjen, lovpriser han.

Og fortsetter å skamrose treneren med en fortid i klubber som blant annet Inter, Blackburn, FC København og Udinese.

- Du merker at han er en kjempetrener. De taktiske grepene han har innført, er veldig gode. Roy har dessuten innført en helt annen treningskultur i klubben - de blir kjørt med en svært høy intensitet, skryter Aarsheim.

Han innrømmer at ting er på gang i Stavanger.

- Stallen er svært solid, og vi har stor konkurranse på laget. Flere spillere har tatt skrittet videre fra fjorårets sesong, takket være Roy Hodgsons kunnskaper. Han har enorm peiling på fotball. Derfor er sjansene til medalje absolutt til stede, mener Viking-stjernen.

Hvordan går det mot Glimt?

- Vi vinner 1-0. Målscorer vil jeg ikke tippe, det viktigste er at vi tar tre poeng, slår Aarsheim fast.

Har spionert på Viking
Bodø/Glimts trener Ola Haldorsen gleder seg stort til oppgjøret mot Viking.

- Nå er vi lei av treningskamper. Endelig er alvoret i gang. Men vi kommer til Stavanger med respekt for Viking, varsler treneren.

Han vet nemlig godt hva Viking står for.

- Jeg har blant annet sett Viking i to kamper på La Manga. De er svært solide både defensivt og offensivt, så det blir nok en jevn og tøff kamp, spår han.

- Men samtidig har vi ikke mer respekt enn at vi løper ut på Viking Stadion og spiller vårt eget spill. Vi kommer ikke til å legge oss bakpå, fortsetter treneren.

Haldorsen er fullstendig klar over at Viking ikke har slått gultrøyene på hjemmebane de siste fem årene.

- Det er et glimrende utgangspunkt for oss. Vi trives i Stavanger, sier Haldorsen.

- Hva blir sluttresultatet?

- Jeg liker ikke å tippe, men jeg er overbevist om at Glimt tar med seg poeng hjem, svarer han.

Skadefri tropp
Både Viking og Bodø/Glimt stiller med en skadefri tropp i forkant av kampen.

- Alle hos oss er «fit for fight». Det ser svært bra ut for vår del, opplyser Haldorsen, som ikke vil røpe startoppstillingen foreløpig.

- Den venter jeg med til lørdag, sier han.

- Ting ser bra ut
Vikings fysioterapeut Thor Arne Aasen kan fortelle at ting ser bra ut også for Vikings del.

- Vi er alle mann alle. Keeper Anthony Basso er tilbake for fullt, og spiller høyst sannsynlig kampen etter han fikk en kink i ryggen tidligere denne uken.

- Men du kan aldri si aldri i fotball. Plutselig skader folk seg på trening i dag, og fem mann kan være ute. Likevel er ikke det noe vi bekymrer oss for - vi har gode spillere som kan komme inn dersom folk skader seg på trening, fastslår Aasen.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen