Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har ikke sånne bakker hjemme

Kristoff fikk det tøft i Reidstadbakken og mistet den gule ledertrøyen.

LILLEHAMMER/OSLO (procycling.no): Alexander Kristoff dominerte innledningen på årets Glava Tour med å vinne rittets to første etapper. Men han fikk det langt tøffere på lørdagens «kongeetappe» til Lillehammer.

Med to klatringer opp Reidstadbakken – en fem kilometer lang stigning med snitt på omtrent åtte prosent – var det lite Stavangersyklisten kunne gjøre for å forsvare sin gule trøye. Katjusja-spurteren syns ikke det var spesielt overraskende.

Les også: Maktet ikke drømmetrippelen

- Nei, det var ikke overraskende. Jeg kjempet alt jeg kunne. Det var litt skuffende at ikke flere lagkameratene klarte å sitte med meg. Jeg hadde trodd at de skulle klare å henge med opp bakken, forklarer en sliten Kristoff overfor procycling.no etter den 195 kilometer lange etappen.

Siste klatring opp Reistadbakken kom bare 23 kilometer før mål. Derfra og inn var planen å kjøre inn bruddet med blant andre Boasson Hagen, som stormet til seier på hjemmebane, men lite gikk etter planen for det russiske laget.

- Jeg ble litt isolert, men etter den siste bakken burde jeg hatt et par man til å jage inn de foran. Vi samarbeidet bra bak der, men vi var ikke gode nok. Jeg prøvde alt jeg kunne å henge med på andre runde. Det holdt ikke helt opp, så da klarte jeg ikke å beholde trøyen, sier 25-åringen.

Les også: Her slår Kristoff til igjen

- Det morsomt å kjøre ritt her med så mye folk, men man koser seg ikke når man er på rødt (rød sone).

- Dere har ikke sånne bakker i Stavanger?

- Det har vi ikke. De er ikke så lange der, svarer nordmannen.

- Edvald ikke trygg
Etter imponerende kjøring innledningsvis i Glava Tour stilte mange seg spørsmålet om Kristoff skulle klare å henge med Boasson Hagen helt inn til mål på denne etappen, og dermed gi rudsbygdingen kamp i sammendraget. Men Kristoff måtte gi tapt for Team Sky-rytteren som viste seg svært så overlegen i den kuperte finalen.

- Edvald har jo trent en del i bakken her. Normalt sett er han også bedre enn meg i bakker. Jeg hang bra med, men viste at jeg skulle slippe.

Les også: Nibali befester sin posisjon i rosa

Søndag avsluttes årets Glava Tour med en lettkupert etappe til Hønefoss, og Kristoff tror det blir vanskelig for han å stjele den gule ledertrøyen tilbake fra Boasson Hagen. Men helt avgjort er det ikke.

- Det blir hardt, men jeg klarer ikke å kjøre i fra Edvald i morgen. Han har nok den trøya ganske sikkert, men han må komme seg helt til mål, og det er mange som fortsatt kan utfordre ham.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken