Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har lagt en litt annen plan

Starter verdenscupsesongen på Lillehammer.

Til helgen er det klart for verdenscupåpningen i hopp i tyske Klingenthal.

Norge stiller med seks hoppere til rennet, men ett av landets store gullhåp i Sotsji-OL, Anders Jacobsen, blir hjemme.

28-åringen har nylig begynt å hoppe igjen etter kneoperasjonen i vår, og stresser ikke med å konkurrere i verdenscupen helt ennå.

- Jeg drar ikke til Klingenthal fordi jeg vil ha litt mer tid. Hoppingen er egentlig god nok. Jeg tror ikke det er sånn at jeg kan vinne hopprenn, men det er absolutt godt nok til å hoppe verdenscup, sier Jacobsen til Nettavisen.

- Denne sesongen er lang, med mange høydepunkter. Og etter å ha gått noen runder med meg selv og så med Alex, har vi lagt en litt annen plan.

Til Nettavisen forteller 28-åringen at han også kommer til å stå over verdenscuprennene i finske Kuusamo.

Starter på Lillehammer
Planen er nå at han vil starte verdenscupsesongen på Lillehammer.

- Nå starter jeg opp på Lillehammer. Hvis formen er bra, blir det tre verdenscuphelger før jul i stedet for fem. Jeg synes det er greit for da slipper jeg mye reising. Det blir greit å ha overskudd til etter jul, for da blir det hektisk, sier 28-åringen.

Etter at Jacobsens falt og skadet kneet i Planica forrige sesong, ble det spekulert i om 28-åringen kunne gå glipp av OL.

Men til tross for et litt ømt kne, er det ingenting som tyder på at Jacobsen ikke skal kunne være med å kjempe om gull i Sotsji-OL

- Det er deilig og fantastisk å være tilbake. Det fungerer jo ganske bra også. Jeg kjenner at både humøret og temperaturen er der, og det er deilig.

- Jeg merker fortsatt litt til kneet. Etter hoppøkten kan det bli litt ømt, og så er det litt stivt om morgenen. Men det er ikke noe farlig. Det er noe legene sier er helt normalt, og det vil være sånn ett år til. Ting ser lovende ut, sier en blid Anders Jacobsen.

- Vi har gjort alt vi kan
Helgens verdenscupåpning går altså uten Jacobsen, men Norge stiller likevel med en av de store forhåndsfavorittene i Anders Bardal.

Ut ifra treningene i Midtstuen den siste uken, kan det virke som det også er flere som kan melde seg på i kampen om en god plassering.

Tom Hilde og Anders Fannemel viser til tider også svært god hopping, det samme gjør Ole Marius Ingvaldsen.

- Det er alltid vanskelig å si så mye om sjansene våres før første renn. Men jeg har en følelse at vi er godt forberedt. Vi har gjort alt vi kan, sa Alexander Stöckl til Nettavisen, etter tirsdagens treningsøkt.

Helgen starter med lagkonkurranse lørdag, før sesongens første individuelle renn arrangeres søndag.

Kommentarer til denne saken