Helt siden det ble klart at Geox ikke ville stå for bankgarantien til Geox-TMC neste sesong har Mauro Gianetti vært på desperat jakt etter en ny sponsor.

For en liten stund tilbake dro Gianetti og Josean Fernandez Matxin til Venezuela, og håpet at Hugo Chávez kunne redde laget. Den muligheten skal fortsatt være der, men nå skal også en ny mulighet ha dukket opp for Gianetti.

Les mer:Hugo Chávez kan redde sykkellag

- Vi har to konkrete tilbud akkurat nå. Et av dem er med den venezuelanske regjeringen, det andre er en mer vanlig avtale med et stort internasjonalt selskap som sponsor, forteller Gianetti til C-Cycling.

- Vi har ikke signert noe ennå, men vi håper å sluttføre en avtale veldig snart. Det kan skje når som helst nå. For meg betyr det ikke så mye hvilken avtale vi får. Den venezuelanske er et interessant prosjekt med styresmaktene, mens den andre er med et godt og seriøst selskap, som vi kjenner veldig godt, legger sveitseren til.

Prosjektet med den venezuelanske regjering skal være ganske likt med prosjektene Astana og Katjusja. Planen skal være å lage et stort nasjonalt prosjekt, som skal inneholde lag for landevei, bane og terreng. Alt skal bli finansiert av Hugo Chávez og Venezuela.

- Et veldig interessant prosjekt, mener Gianetti som tilrakte tre dager nede i Venezuela for ikke lenge siden.

Dersom en avtale går i orden vil trolig Juan Jose Cobo bli lagets kaptein. Vuelta-vinneren holder seg lojal overfor Gianetti og har ikke signert for noe nytt lag. Laget vil uansett ikke får World Tour-status neste år, men kan likevel bli invitert med til de største rittene.

Les også:Cobo uten hastverk

Geox har tidligere gått under navnene Saunier Duval, Scott-American Beef og Fuji-Servetto, og nå ser det ut som at Gianetti nok en gang klarer å redde laget med den trøblete historien.