Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har vært for dårlige

De norske langrennsgutta har ikke fått det til å stemme på normaldistansene i år, men målet er likevel å ta fire gull i VM.

De norske langrennsgutta er storfavoritter før de to sprintdistansene i årets VM. På normale distanser har det gått dårligere. Jens Arne Svartedals 4. plass i Kuusamo er beste resultat. Ellers står Ole Einar Bjørndalen med en 6. plass, og Tore Ruud Hofstad med en 9. plass.

Og VM er bare én drøy måned unna.

- Resultatene har vært for dårlige. Det var to distanser med 15 kilometer klassisk i begynnelsen av sesongen. Der burde vi vært på pallen, sier landslagssjef Krister Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Ikke bekymret
VM åpner med 15 kilometer fristil, så Duathlon. Basert på årets og fjorårets resultater blir det to øvelser uten norske medaljer. Deretter skal det være slutt på utlendingenes jubel. Målet er gull i de fire siste øvelsene - stafett, 50 km klassisk, sprint og lagsprint. De to siste er lette å forstå etter den norske dominansen. De to siste er derimot atskillig mer usikre kort.

- Men har man klaff med ski, og klaff med formen, så snur det fort med ett minutt i langrenn. Vi kan ikke være alvorlig bekymret nå, sier Sørgård videre.

- Og vi har lidd litt på grunn av Frode Estil og Anders Auklands sykdom. Nå er Frode frisk, og Anders´ problemer er også på retur. Vi har ikke gitt opp, fortsetter han.

Aukland står over
Til helga fortsetter verdenscupen med renn i estiske Otepää. Norge stiller med sitt beste lag, med unntak av at en syk Anders Aukland står over.

Kommentarer til denne saken