Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kan bli sterkere uten Bale

Andre Villas-Boas vil heller se fremover enn å snakke om Gareth Bale.

TOTTENHAM - SWANSEA 1-0:

Tottenham har vært meget aktive på overgangsmarkedet denne sommeren, og det er tydelig at londonklubben mener alvor denne sesongen.

Paulinho, Nacer Chadli, Etienne Capoue og Roberto Soldado er alle kjøpt denne sommeren, og alle fire startet søndagens hjemmekamp mot Swansea.

Tottenham måtte nok en gang klare seg uten Gareth Bale, som ifølge rapportene skal befinne seg i den spanske byen Marbella i påvente av en offentliggjøring av en overgang til Real Madrid.

Hjemmelaget var klart best i søndagens kamp, og Roberto Soldado sikret hjemmeseier på straffespark.

Bra defensivt
Tottenham-manager, Andre Villas-Boas, var fornøyd med hva guttene viste etter kampen.

- Det var en tøff kamp, men jeg synes vi var gode defensivt. Ofte ser man Seansea ha mye ballinnehav, men ikke i dag, så jeg er fornøyd med vårt defensive spill, sa portugiseren til Sky Sports etter kampen.

Naturligvis måtte han også svare på spørsmål rundt Bale-situasjonen, noe han ikke virket særlig villig til å uttale seg om.

- Dessverre for oss har ikke Gareth vært en del av troppen så langt, men vi har en stor tropp å velge fra. Vi kan bli sterkere, med eller uten Gareth, avsluttet Villas-Boas.

Gigantsjanser
Hjemmelaget åpnet kampen klart best, og de hadde mye ball innledningsvis, men det var gjestene som fikk den første store sjansen etter 11 minutter.

Wayne Routledge fikk ballen på utsiden av sekstenmeteren. Skuddet var hardt og Tottenham-keeper. Hugo Lloris, måtte gi retur. Fjorårets komet, Michu, fikk returen i beina, men avslutningen gikk utenfor.

Ti minutter senere fikk hjemmelaget en gigantisk mulighet til å score først.

Kyle Walker kom rundt på kanten og la ballen inn foran mål. Swansea-forsvarer, Ashley Williams, headet ballen i egen stolpe. Returen havnet hos Paulinho. Brasilianeren banket til rett på Michel Vorm i Swansea-målet. Ballen snek seg forbi keeperen, men Williams var riktig plassert og reddet ballen på streken.

Ti minutter før pause fikk hjemmelaget nok en gigantsjanse.

Walker kom seg nok en gang fri på kanten. Backen la ballen 45 grader ut i feltet til Moussa Dembele. Han forsøkte å plassere ballen tilbake i det lengste hjørnet, men Vorm var våken og vartet opp med en fantastisk redning.

Ett minutt på overtid av første omgang gikk Andros Townsend i bakken innenfor sekstenmeteren til Swansea. Dommeren mente fellingen skjedde på utsiden av feltet, og ga Spurs frispark.

Reprisene viste tydelig at dommeren gjorde feil og at hjemmelaget skulle hatt straffespark.

Straffescoring
Tottenham fortsatte dominansen etter pause, og Andros Townsend fikk muligheten etter 54 minutter. Skuddet var hardt, men strøk oversiden av tverrliggeren.

Fire minutter senere fikk hjemmelaget straffespark, etter at Jonjo Shelvey felte Townsend inne i sekstenmeteren for andre gang.

Denne gangen valgte dommeren å gi vertene straffespark, og Roberto Soldado gikk frem for å ta det.

Spanjolen fintet keeper til feil hjørne, og satte ballen iskalt i det motsatte.

Spanjolens andre scoring på like mange kamper.

Swansea tok over spillet etter Tottenhams scoring, og kunne fort ha utlignet etter 71 minutters spill.

Chico Flores var høyest på bakre stolpe etter et frispark og fikk headet ballen mot mål. Der hang Lloris oppe i hjørnet og reddet flot.

Hjemmelaget kontrollerte resten av kampen og sikret seg sesongens andre seier på to forsøk.

Londonlaget har fått en prikkfri sesongåpning, mens Swansea har tapt begge sine kamper.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg