TEL AVIV (NTB): Håvard Nordtveit spiller til daglig i tysk 1. Bundesliga og er fast på A-landslaget. Likevel er U21-EM i Israel en stor opplevelse.

- Det er fantastisk å være med i et U21-EM. Jeg har aldri deltatt i et sluttspill før. Når vi kommer til semifinale, skal vi være stolte. Med dette laget kan vi gå hele veien til topps. Jobben er ikke gjort, sier Nordtveit til NTB.

Borussia Mönchengladbach-spilleren kom med charterfly til Tel Aviv lørdag. Dagen før spilte han for Norges A-landslaget mot Albania i Tirana.

- Hva må til for å vinne EM?

- Innsatsen må ligge i bunnen. Arbeidsoppgavene må vi utføre skikkelig og kanskje litt mer nøye offensivt. Vi må ikke miste ballen så fort når vi vinner den. På dette nivået blir du straffet fort, advarer den allsidige spilleren.

22-åringen, som fyller 23 tre dager etter EM-finalen, vet at semifinalen blir vanskelig.

- Spania er et godt lag, men ikke uslåelig, sier Nordtveit.

- Hva blir viktig fram mot avspark?

- Viktigste blir å restituere godt, og det å tenke på noe annet enn fotball. Har vi gode treningsdager, er vi «fit for fight» igjen lørdag, sier Tyskland-proffen.

Spania viste styrke mot Nederland onsdag. De ballgode spanjolene omtales som verdens beste U21-lag. Landslagssjef Tor Ole Skullerud fulgte kampen ringside.

- Jeg gleder meg til kamp, men vi skal jobbe som svin for å vinne ut hvordan vi skal og kan angripe dem, sa Skullerud til NTB etter Spanias 3-0-seier. (©NTB)