RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi kan ikke tape i Ungarn

Sist oppdatert:
Ingen lag som tapte åpningskampen i forrige VM-kvalifisering, kom seg direkte til VM.

Forrige VM-kvalifisering visste nøyaktig hvor viktig det er å få en god start i en kvalifisering.

Ingen lag i Europa som tapte åpningskampen sin kom seg direkte til VM.

Ser man på EM- og VM-kvalifiseringen i Europa i dette årtusenet har ingen lag som tapte åpningskampen sin mot en middels eller dårlig motstander, klart å kvalifisere seg.

Det betyr, enkelt forklart, at et norsk tap mot Ungarn vil gjøre det bortimot umulig å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike.

- Vi tapte jo i Palermo i første kamp sist, og det satte oss for langt bak Italia allerede i begynnelsen. Vi fikk problemer med å toppe gruppa. Med uavgjort i Palermo ville situasjonen være annerledes. Derfor bør vi ikke tape i Ungarn. Da blir det veldig vanskelig, sier landslagssjef Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

- Er vi favoritter?

- Ungarn er et langt sterkere lag enn mange tror. Sverige møtte dem borte i VM-kvalifiseringen, og vant 1-0 helt på tampen i det som var en veldig vanskelig kamp. Jeg har snakket med Sveriges trener, Lars Lagerbäck, og Ungarn er et tøft lag å møte borte. Vår trygghet er imidlertid at vi har mestret bortekampene veldig bra. Spillerne er komfortable med å spille borte. Og vi var oppe i et høyere gir mot Brasil enn det Ungarn var mot Østerrike. Forhåpentligvis får vi betalt for det lørdag, sier Hareide.

- Er vi favoritt i gruppa da?

- Nei. Men vi er en outsider sammen med Ungarn og Bosnia - bak Hellas og Tyrkia. Vi presterte imidlertid ganske bra mot de beste i VM-kvalifiseringen sist. Nå må vi bli bedre mot de antatt svakere motstanderne. Det lærte vi av forrige kvalifisering, forklarer landslagssjefen.

PS: Ingen europeiske lag kom seg direkte til VM etter at de tapte åpningskampen i gruppa sist, men Tsjekkia, som åpnet med tap mot Nederland, slo ut Norge i play off og kom seg til VM på den måten.

PPS: Ett eneste europeisk lag har tapt åpningskampen sin i en kvalifisering de siste fire årene, men likevel kvalifisert seg direkte for et sluttspill. Det var faktisk Hellas. Grekerne røk sin første kvalifiseringskamp mot Spania, men vant siden gruppa og også hele EM-sluttspillet. Skulle det bli tap i Ungarn, kan akkurat det gi Norge et lite håp før resten av kvalifiseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere