Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kommer til å se mye mer fra Edvald

Lars Petter Nordhaug tror dette bare er begynnelsen for 24-åringen.

Det var full fest i Team Skys lagbuss i Italia etter Edvald Boasson Hagens etappeseier i Pinerolo tirsdag.

Der sykler nemlig Sky-rytterne Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug Brixia Tour. Men litt tid til Tour de France har de uansett.

Les også: Nordhaug med i favorittgruppen

- Vi så avslutningen på etappen i lagbussen. Det var full jubel i bussen da Edvald krysset målstreken, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

Etter Edvald Boasson Hagens maktdemonstrasjon i Pinerolo har Norge nå hele fire (fem hvis vi tar med Thor Hushovds lagtemposeier med Garmin-Cervèlo) etappeseirer i løpet av 17 etapper i dette årets Tour de France, og det kun med TO (2!) ryttere i Tour de France-feltet.

- Ikke noe blaff
Slik er det vanskelig å sette ord på, eller hva Lars Petter Nordhaug?

- Det er ikke så mye å si, det er helt utrolig bra. Det Thor og Edvald gjør er helt sinnsykt. Jeg finner ikke bra nok ord for det, forteller 27-årringen og understreker:

- Jeg har alltid hatt 110 prosent tro på Edvald. Jeg var helt sikker på at han skulle blomstre slik han gjør nå. Han har et vinnerhode og er utrolig rolig som person. Det er ikke noe blaff dette her, vi kommer til å få se mye mer.

- Er det overraskende at Edvald har fått komme avgårde i så mange avgjørende brudd?

- Man får ikke slippe til lett i brudd, det har jeg erfart i blant annet Giro d`Italia, svarer Nordhaug kontant og utdyper:

- Det er en desperat kamp, og de sterkeste rytterne dominerer, utenom de beste sammenlagtrytterne. Det er absolutt ingen tilfeldighet. Det er fordi de er sterke, og i dag var det også mange andre med i bruddet slik at de fleste lagene var fornøyde. Han er dyktig som klarer det, og totaltsett var han den beste.

- Betyr utrolig mye for norsk sykkelsport
Nordhaug signerte for Sky foran 2010-sesongen sammen med Edvald Boasson Hagen. Den tidligere Joker -Bianchi-rytteren gleder seg over kameratens innsats og ser også hva slike sykkelprestasjoner betyr for han og norsk sykkelsport.

- Det er kjempemotiverende for meg. Vi trener stort sett det samme, og tilbringer mye tid på sykkelen sammen. De har en fysikk som ikke ligner noe annet, og jeg gleder meg utrolig mye over deres innsats.

- For norsk sykkelsport er dette en spiral som bare peker oppover. Det gir et løft for alle i norsk sykkelsport, og det betyr utrolig mye at yngre ryttere får sjansen, for eksempel Bugge (Vegard Robinson Bugge som har fått trene med Quick Step ved to anledninger, vår.anm.), hos større utenlandske lag.

- Har du et mål om å kjøre Tour de France selv?

- Ja, selvfølgelig. Det har jeg lyst til, men samtidig er jeg veldig stolt hver dag jeg kan ta med deg proffdrakten, avslutter Lars Petter Nordhaug.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (20. juli) :

Hvilket familieforhold er det mellom Nicolas Roche og den legendariske syklisten Stephen Roche?

1) Nicolas er Stephens nevø

2) Nicolas er Stephens sønn

3) Det er ikke noe familieforhold

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: Signert Team Sky-trøye fra Edvald Boasson Hagen

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken