Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kommer til å være veldig sultne

Vålerenga-spiller lover like innbitt innsats på bortebane etter råsterk første NM-finale.

VÅLERENGA - STAVANGER OILERS 5-1, 1-0 i kamper

JORDAL (Nettavisen): En marerittaktig andre periode ødela alt håp gjestene hadde om en uhyre sjelden seier på Jordal Amfi. I årets første finalekamp i NM-sluttspillet var seriemesteren fra Oslo øst rett og slett overlegent best.

Stavanger står følgelig fortsatt med kun én triumf de i oslolagets lekegrind de siste fem sesongene. Oilers må vinne minst én finale borte for å forsvare NM-tittelen fra i fjor. Det var Petter Thoresens gutter aldri i nærheten av tirsdag kveld. VIF gikk av banen med 38-16 i antall skudd på mål, og 22 flere avslutninger mot buret enn de besøkende fra oljebyen.

Allerede før midtperioden og oppgjøret var halvspilt hadde Vålerenga spilt ut Stavanger nesten fullstendig. Da måtte siddisene se den femte pucken seile inn i eget mål.

- Jeg vet ikke om vi var så veldig overlegne. Jeg synes vi tok godt var på sjansene våre, og resultatet viser det. Men Stavanger gjorde en bedre kamp en resultatet tilsier, og jeg tror det blir langt jevnere i det neste finaleoppgjøret. De har en god trener og mange gode spillere, sa Vålerengas Ryan O' Marra til Nettavisen.

Grovarbeider aller best
Canadieren var ikke innblandet i lagets mål tirsdag, men gjorde som vanlig mer enn en manns jobb som ryddegutt rundt de poengsultne tvillingbrødrene Justin- og Tyler Donati. O' Marra, som ankom VIF etter at vinterens NHL-lockout var over, ble kåret til banens beste av en jury på Jordal.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Selv har jeg ikke spilt der ennå, men jeg har hørt at det er en flott bane og gleder meg til å spille der. I sluttspillet tror jeg det er annerledes i grunnspillet. Vi kommer til å være veldig sultne også på bortebane. Vi vet at er nødt til å matche intensiten til Oilers, siden de spiller med så mye energi, påpekte O' Marra.

En VIF-ledelse på to mål etter 20 minutter ble bare starten på en helsvart første finalekamp for Oilers. Rogalendingene var for øvrig tilbake i sine vante hvite overdeler for første gang på fire kamper, uten at den nedslående statistikken i Jordal Amfi ble bedre av den grunn.

Bisarr scoring
To mål av Justin Donati, og en bisarr scoring av backen David Bräck, økte avstanden til fem mål. Bräck hadde allerede pådratt seg en avventende utvisning da han ble truffet i beinet av et pasningsforsøk fra Stavanger. Pucken seilte derfra over nesten hele isen og inn i det tomme Oilers-målet.

Bortelaget hadde nemlig sendt burvokter Ruben Smith på benken i et forsøk på å utnytte situasjonen til spill i overtall. Manøveren fikk verst mulig utfall for dem.

Jens Karlsson pirket inn kveldens første mål etter drøyt ti minutter. Da hadde Stavangers Martin Strandfeldt rukket å brenne en dobbeltsjanse alene med Steffen Søberg, mens Erik Follestad Johansen og Snorre Hallem ble kveldens to første som ble vist av isen for slåssing.

Oilers-rener Petter Thoresen håpet nok å gå i garderoben for første gang med kun ett mål opp til hjemmelaget. Men i så måte skulle Stavanger tatt langt bedre vare på pucken like før første sidebytte.

Donati-show
En tabbe i midtsonen ga Tyler Donati fri bane mot mål. VIFs poengkonge i sluttspillet gjorde ingen feil alene med Smith. Med iskaldt hode og kjappe dragninger ordnet canadieren 2-0-ledelse for Vålerenga. Kun minuttet isto gjen av den første perioden da.

Tumultene som oppsto etter scoringen viste seg å bli en langt verre oppgave å hanskes med for dommerkvartetten. Martin Strandfeldt pådro seg to pluss to minutter i skammekroken for å ha sendt Tyler Donati i isen med en høy kølle.

VIFs Ryan O' Marra ble belønnet med to minutters utvisning for angrepet på Strandfeldt umiddelbart etter. Det markerte slutten på en amper første periode, der seriemester Vålerenga viste mest tenner og vant skuddstatistikken 12-4.

Espen «Shampo» Knutsens mannskap var minst like dominerende i periode nummer to, mens Oilers også da pådro seg flere utvisningsminutter. Dermed vedvarte også problemene for bortelaget. I den avsluttende perioden sendte Stavanger innpå andremålvakt Henrik Holm istedenfor Ruben Smith.

22-åringen fra Fredrikstad gjorde sakene sine bra, og hindret flere ganger Vålerenga i å strø ytterligere med salt i siddisenes sår. Intensiteten falt en del i en tredje periode som bar preg av at tirsdagens finalekamp ble avgjort tidlig.

Samme gamle problemer
- Vi startet godt og var alene med keeper, men så gikk det som det ofte gjør for oss her på Jordal. Vi hadde altfor store avstander og Vålerenga var gode, innrømmet Stavangers Lars-Peder Nagel overfor Nettavisen.

- Må dere komme hit med en annen plan i neste finalekamp på Jordal?

- Om ikke en annen plan, så må vi alle fall gjennomføre den bedre. Jeg tror ikke dette tapet svekker oss noe før vi skal møtes i Stavanger. Der har Vålerenga slitt like mye som vi har gjort her, tilføyde Nagel.

Petter Røste Fossen scoret et trøstemål for Oilers med rundt seks minutter igjen. Patrick Åsland og Nagel assisterte målscoreren i framspillet. Mye mer å juble for hadde ikke gjestene. En liten feiring av målet var det heller ikke mange andre enn Fossen og rekkekameratene som tillot seg.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar