Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kunne ha vunnet

Det ble en litt bitter andreplass for Alexander Kristoff.

Katjusja overrasket de aller fleste på onsdagens lagtempo i Giro d’Italia.

Mannskapet med blant annet Joaquin Rodriguez og Alexander Kristoff kjørte nest raskest gjennom den 32,2 kilometer lange affæren i Verona. Det var det ikke mange som hadde trodd.

- Vi trodde kanskje vi skulle tape 30-40 sekunder til de beste, så dette er utrolig bra, sier Kristoff til procycling.no.

Men det er likevel noe som sitter igjen i hodet til nordmannen. Han tror nemlig at det hadde vært mulig å plukke inn de fem sekundene opp til Garmin.

Fantastisk stemning
- Vi kjørte utrolig bra, og kunne nok ha vunnet. Vi kjørte litt tregt i noen svinger, så det er litt surt å vite at vi kunne ha vunnet. Likevel er det kult at det gikk så bra.

- Hvordan er stemningen i laget nå?

- Alle er kjempeglade og føler de har gjort en god jobb. Likevel er det litt surt at det bare var fem sekunder, og de kunne vi kanskje tatt.

Selv om Katjusja åpenbart kjørte raskt, hadde ikke Kristoff særlige problemer meg å henge med.

- Det gikk greit. Det var høy fart, men det var kun i bakken jeg var på maks.

Joaquin Rodriugez, Kristoffs lagkamerat, ligger nå som nummer ti i sammendraget, best av de aller største favorittene. Det er det særs få som hadde trodd før giroen startet.

Satser på seier
Spanjolen er nemlig kjent som en håpløs temporytter, og får fort problemer i sidevinden.

- Han kjørte bra på prologen i Danmark. Han har jobbet med tempoferdighetene, og det viser seg at det har lønt seg. Vi får håpe han ikke taper så mye på den siste tempoen. Nå ligger han veldig bra an, og det er et lovende utgangspunkt, sier Kristoff.

Spanjolen er kanskje kaptein på Katjusja-laget, men så lenge det ikke går oppover, får Kristoff kjøre for egne sjanser. Skadene han pådro seg etter den første fellesstartetappen har leget godt, og nordmannen er klar for kamp på torsdagens spurtetappe.

- Det går bedre. Hånden min er fortsatt litt hoven, men ellers føler jeg meg så godt som normal.

- Jeg satser i morgen, selv om det blir en vanskelig spurt for meg. Det går rett frem på slutten, og da er det vanskeligere å være alene. Jeg må prøve å dra nytte av de som har et sterkt lag, som Cavendish, Goss og kanskje Renshaw, sier spurteren.

Kommentarer til denne saken