Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kunne skapt sykkelfest

Fire byer måtte fredag innse at slaget om sykkel-VM er tapt. Slik reagerer de.

Sju ble til tre da Norges Cykleforbund (NCF) fredag offentliggjorde hvilke byer som skal være med videre i søknadsprosessen med tanke på å få sykkel-VM i 2016 til Norge.

Bergen, Drammen og Stavanger fikk gladmeldingen om at de er med videre mens Kristiansand, Lillestrøm/Skedsmo, Sandefjord og Trondheim fikk beskjed om at de ikke nådde opp denne gangen.

Ingen av byene hadde fått noen begrunnelse fra NCF om hvorfor de ikke nådde opp da procycling.no snakket med dem.

-Vi hadde det lille ekstra
I Kristiansand sitter en skuffet initiativtaker Svein Bergheim.

- Vi er selvsagt skuffet, da vi forventet å være blant de tre. Men det er ingen tvil om at det er tre gode kandidater som er valgt ut, sier han til procycling.no.

Han mener allikevel at Kristiansand kunne tilføre et sykkel-VM det lille ekstra.

- Det forbundet går glipp av ved å vrake oss tror jeg er krydderet. Med den løypa vi har her, hvor publikum kommer tett på, og den atmosfæren som er i byen, kunne dette blitt spesielt. Klimaet er også en ting vi hadde på vår side.

Også i Lillestrøm er de overrasket over utfallet av NCFs prosess.

- Vi mener selvsagt at de ikke har tatt med den sterkeste kandidaten, men jeg ønsker lykke til videre i prosessen, sier Thor Sandness.

Mye politikk
Sandefjord var Vestfolds kandidat til å arrangere VM, og også der var det skuffelse over at valget ikke gikk i deres favør denne gangen.

- Jeg tror det er veldig mye politikk inne i bildet. Stavanger var et fornuftig valg. Jeg er mer skeptisk til Bergen, mens Drammen var en gyllen middelvei der byen ligger midt mellom Lillestrøm og Sandefjord, mener lederen i Sandefjord Sykkelklubb, Rune Steinsvik.

- Har Sandefjord rett og slett blitt en for liten by til å nå opp i kampen om VM?

- Nei det tror jeg ikke. Hele Vestfold har stått bak denne søknaden. Det har kanskje ikke kommet helt klart frem, men når Valkenburg (arrangør av neste års VM, red. anm.), som er på størrelse med Fetsund kan arrangere VM, kan vi det også. Om det skulle være begrunnelsen vil det være kunnskapsløst, men jeg tror ikke det var det som avgjorde.

- Nå må sykkel-Norge stå samlet
Thor Hushovds personlig trener Atle Kvålsvoll har engasjert seg i å få VM til Trondheim, men ambassadøren for Trondheims VM måtte overraskende innse at det ikke blir noe verdensmesterskap i Trønderlag i 2016.

- Jeg er veldig overrasket over at Trondheim ikke var en av de tre byene som ble valgt ut. De tre utvalgte må ha hatt veldig gode søknader.

På forbundets egen hjemmeside står det at «NCF har i all hovedsak lagt Det internasjonale sykleforbundet (UCI) sine kriterier til grunn for evalueringen». På bakgrunn av dette er Kvålsvoll overrasket over avgjørelsen.

- Slik jeg har sett er vi den eneste søknaden som har tenkt internasjonalt slik UCI ønsker, gjennom forskningsmiljøet og utvekslingsmulighetene ved NTNU. Derfor er jeg litt overrasket over at Trondheim ble vraket.

Men når den verste skuffelsen er svelget maner Kvålsvoll sykkel-Norge til å stå samlet rundt den byen som blir landets VM-kandidat.

- Selv om vi i Trondheim er skuffet over utfallet, så er det viktig å legge til at jeg har tillit til at prosessen til forbundet har vært god. Om tinget bestemmer seg for å søke er det viktig at sykkel-Norge står samlet.

- Men det er ingen tvil om at vi kunne skapt sykkelfest i Trondheim, avslutter Kvålsvoll.

Nå skal NCF gå i dypere samtaler med de tre gjenværende kandidatene, før de etter planen avslører hvem som blir vertskapsby innen 21. november.

På forbudstinget i Harstad i februar 2012 vil det bli tatt en endelig stilling til om Norge skal sende en søknad til UCI.

Kommentarer til denne saken