Gå til sidens hovedinnhold

- Vi må få 22 mann til å tro på det, hver kveld

TØNSBERG - STORHAMAR 5-1:

Tønsberg fikk en blytung start på sesongen i årets GET-liga og laget fra Vestfold måtte vente lenge på de første poengene.

Klubben hadde før sesongen uttalt et mål om å klare en sluttspillplass, men da selv Lørenskog, som startet sesongen med 20 minuspoeng, passerte «vikingene» blinket det i lampa.

Først i sesongens tiende ligakamp tok Tønsberg sine første poeng, etter en overtidsseier mot nettopp Lørenskog. Klubben har siden også slått Sparta hjemme på egen is med 3-2.

Før møtet med Storhamar torsdag hadde det altså blitt 14 tap på 16 kamper, noe som ikke lovet spesielt godt før møtet med et av lagene som kjemper helt opp i toppen.

Trener Andreas Toft forteller til Nettavisen at teamet rundt klubben har jobbet mye med å holde humøret og motivasjonen oppe hos spillerne i den tunge perioden.

- Det handler om å snakke mye med dem. Vi har bevist at vi kan slå hvem som helst tidligere. Vi må få alle 22 til å tro på det og vi må få det til hver kveld, sier han til Nettavisen.

- Mer energi
Torsdag kveld var i hvert fall troen der - så til de grader.

Gjestene fra mjøsbyen fikk nemlig tøff dag på jobb. Hjemmelaget ledet hele 5-0 etter de to første periodene og kampen endte til slutt 5-1 i vertenes favør.

Chris Knowlton (2 mål), Christian Linge, Simen Thoresen, og Janis Straupe scoret for Tønsberg. Lars Løkken Østli scoret trøstemålet for Storhamar i siste periode.

Vertskapet vant også skuddstatistikken med overlegne 42-26 og det var tydelig at Vestfold-laget, som har levert bra i flere av kampene det har blitt tap, var lystne på å vise seg fram.

- Dette var en bra kamp oss, det synes jeg. Vi hadde litt mer energi i dag, sier Toft til Nettavisen.

- Vi ledet 2-0 til den første pausen og snakket en del sammen, da. Spillerne følte seg pigge og det var egentlig bare å fortsette å kjøre aggressivt på mot deres backer, forteller han.

Det lyktes altså bra, og som nevnt ble det tre nye scoringer i midtperioden.

- Vi lyktes med det. Vi har ikke fått så mye hjelp denne sesongen, men i dag gikk ting litt vår vei. Jeg vet ikke om vi tok Storhamar på sengen, eller om de tok litt for enkelt på dette? Dette var i hvert fall vår klart beste kamp så langt i sesongen, sier Toft.

Oppvaskmøte
I slutten av oktober sendte Tønsberg ut en pressemelding der det ble gjort klart at klubbens innsats i sesonginnledningen ikke var bra nok.

Styret og ledelsen i klubben hadde derfor tatt en grundig prat både med spillere og trenere for å finne ut av situasjonen. Alle var enige om at situasjonen ikke var akseptabel.

«Takhøyden har vært stor, og styret i elite har satt ned punkter, som vi forventer at skal fylles umiddelbart fra så vel spillere som trenere. Skjer ikke dette, vil sportslig utvalg gå inn og gjøre endringer umiddelbart. Vi sonderer i spillermarkedet kontinuerlig. Det kommer ett spilleopphold på ti dager om en uke. Da vil vi se hva som har blitt fulgt og ikke», sto det i pressemeldingen.

- Vi hadde tatt altfor lite poeng i innledningen og det ble tatt en prat. Hovedbudskapet var at alle må gå ut og levere. Det er derfor vi er her, sier Toft til Nettavisen.

- Hva er disse punktene som er nevnt i pressemeldingen?

- Nei, dette er noe vi tar internt. Det er ikke noe vi kan gå ut i media med, svarer treneren på spørsmålet.

Best mot de beste
Etter møtet har i hvert fall pilen pekt noe oppover for Vestfold-klubben. Dagen etter at pressemeldingen kom, ble Sparta slått hjemme og torsdag fikk altså Storhamar juling.

- Nå må vi bare lære av dette, fortsette å jobbe og spille enkel hockey. Det er det vi gjør hjemme, der er det ikke noe tull. Vi behøver ikke gjøre det vanskelig for oss selv, sier Toft.

- Det er på bortebane vi har vært dårlige til tider, noen ganger helt under isen. Hjemme har vi hengt bra med og er inne i en god periode nå, sier treneren.

Toft mener at Tønsberg presterer best mot de beste.

- Vi har gjort det bra mot Lørenskog, som jo er et topplag og nå mot Storhamar som ligger i tetsjiktet. Men det er mot de lagene som er på det samme nivået som oss, de vi kjemper med om den siste sluttspillplassen, vi ikke har vært gode. Lag som Rosenborg og Stjernen, forteller treneren.

Før sesongen ble det som sagt uttalt at laget skulle klare en sluttspillplass.

- Vi visste at akkurat det skulle bli ekstremt vanskelig. Vi har lavest budsjett av alle klubbene, men vi måtte være litt offensive. Vi kunne jo ikke si at vi trodde det skulle ende med nedrykk. Vi har et bra lag i år, og vi har absolutt en sjanse til å komme blant de åtte beste fortsatt. Det er tre poeng for seier, og med noen triumfer på rad kan vi nærme oss, sier Tønsberg-treneren.

Etter seieren torsdag har Tønsberg åtte poeng fra 17 kamper og fem poeng opp til Stjernen på åttendeplass. Vålerenga topper tabellen foran Stavanger og Storhamar.

Torsdagens kamper i GET-ligaen:
Sparta Sarpsborg - Stavanger 2-6
Tønsberg - Storhamar 5-1
Lørenskog - Lillehammer 1-2
Vålerenga - Frisk Asker 3-0
Rosenborg - Stjernen 2-0

Kommentarer til denne saken