GRENOBLE (procycling.no): For Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen ble lørdagens tempoetappe en særdeles spesiell affære.

De to hadde, i likhet med alle andre, mottatt de forferdelige nyhetene fra Norge med sjokk og vanntro.

Uvirkelig
Thor Hushovd hadde vansker med å sette ord på hvordan han opplevde katastrofen.

- Det er vanskelig å sette inn i virkeligheten. Når man ser på bildene fra TV og på nettet er det helt uvirkelig. At sånt skjer i Norge er helt uforståelig.

Hushovd kunne videre fortelle at det ikke var lett å ha fokus på sykkel på grunn av omstendighetene.

- Det er ikke lett. Helt meningsløst. Det er veldig vanskelig, forteller en preget verdensmester.

Les også: Hushovd knust over nyhetene fra Norge

Nok med å komme gjennom
Hushovd tok det piano på selve tempoetappen, og trillet i mål langt bak bestetid på det tidspunktet. Overfor procycling.no uttrykte han lettelse over at han ikke måtte prestere.

- Jeg er glad jeg kan slappe av nå, ikke tenke på noe som helst. Det er fint og ikke måtte fokusere på noe resultat. Jeg hadde nok med bare å komme gjennom, sier han til procycling.no.

Edvald ledet for Norge
Også Edvald Boasson Hagen var preget over alvoret hjemme i Norge. Nordmannen hadde riktignok et litt annet fokus på etappen. Han prøvde å prestere. Iført norsk mesterskapstrøye, med sørgebånd, ledet han ved første mellomtid, før han fikk det tungt mot slutten.

- Jeg åpnet bra, men så ble det tungt etter første mellomtid. Det var hardt opp mot andre mellomtid. Jeg kjenner tre uker i beina, forteller han.

Edvald hadde også et teknisk uhell underveis. Styret knakk, og han måtte bytte sykkel. Selv mener han at det ikke påvirket resultatet.

- Nei, jeg tapte ingenting på det. Det var et kjapt sykkelbytte. Tapte ikke annet enn at jeg bytta sykkel. Det er sånt som kan skje.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Tragisk
Også Edvald Boasson Hagen var preget av det som hadde skjedd under 24 timer tidligere i hjemlandet.

- Det er ikke lett (å prestere). Må bare gjøre så godt jeg kan. Jeg tenker på alle som er rammet. Det er veldig tragisk og uvirkelig.

Edvald bor til daglig i Oslo, og kan fortelle at han fått god støtte av lagkameratene.

- Jeg får støtte fra de på laget. Har ikke snakket med så mange andre på grunn av at det er tempo. De støtter bra opp. Det er positivt å ha gode lagkamerater.

Sjokkert danske
procycling.no snakket også med danske Lars Bak etter hans ritt. Dansken visste ikke så mye om hva som var skjedd, men var tydelig sjokkert da vi ga han detaljene.

Før det hadde han følgende å si:

- Jeg har bare fått noen meldinger om det som har skjedd. Det er fryktelig. Skrekklig, sier han til procycling.no.

- Hvordan påvirker det deg?

- Jeg vet ikke helt. Jeg har ikke sett noe fra det. Det er tragisk, men jeg har ikke tenkt så mye over det. Jeg tror jeg hadde følt mer med det om jeg hadde sett bilder fra det, eller sett det på TV, avslutter dansken.

Cadel Evans vant Tour de France, les hele saken her!

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (23. juli) :

Hvem vant begge de to individuelle tempoetappene under fjorårets Tour de France?

1) Tony Martin

2) Lance Armstrong

3) Fabian Cancellara

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkeltrøye inkl. ermer

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.