Gå til sidens hovedinnhold

Vi må stole på Bjørn Goop

Det er fortsatt 38 millioner i V75-potten og vi må sette vår lit til superkusken Bjørn Goop i en svært vanskelig omgang. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Vi garderer Liverpool
Oddstips 1: Tar sin første seier på femten år
Oddstips 2: Fulham innfrir i sesongåpningen

Premier League: Les våre analyser av samtlige lag

Lesertips: Sjekk lesernes oddstips

Drammen travbane er vertskap for ukens V75, der jokerpotten fortsatt er på svimlende 38 millioner kroner til en eventuell alenevinner. Drammen er den travbanen i landet der tetposisjonen betyr mest, og i en omgang der det ser svært vrient ut på forhånd, gjør vi som sist lørdag og spiller banker allerede i den første avdelingen.

Klikk her for å se våre V75-tips til Drammen

Det handler om ei riktig fin treårshoppe, 3 Angelina B.R, som har rukket å vise at hun er et kjempetalent til tross for at hun bare har gått to løp. Debuterte på Jarlsberg under Grand Prix-uken der nede på et overbevisende vis. Satt da tidlig i tet og vant svært enkelt. I sin siste start på Solvalla, viste hoppa at hun også tåler å gjøre grovjobben. Galopperte da fra start, avanserte frem til dødens og holdt koken strålende til sølv da.

Lørdag er det tredjespor bak bilen, det er perfekt, hun møter ingen startkanoner og motstanden er klart overkommelig. Her handler det for Bjørn Goop å holde hoppa i trav rundt den første svingen, fikser han den jobben, må dette være en super vinnersjanse. Og med toppkusk og topphest i perfekte omgivelser er det en klar banker for oss. Bak vår banker ser det svært åpent ut, men vi tror 2 See You Soon er den står nærmest vår banker.
Rangering V75-1: A: 3 B: 2-11-4 C: 6-9-10-1-5-12 D: 8-7

V75-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Undertegnede gikk i mot 4 Paco Halbak på Momarken sist og bankerspilte Beak's Super News. Det var en klar feilvurdering da Paco Halbak stormet til tet og siden vant såre enkelt. Det var den lovende fireåringens andre strake seier og det er slett ikke usannsynlig at Paco Halbak for tredje gang kan lede fra start til mål. Han er svært god fra start denne Biesolo-sønnen, og fjerdespor bak bilen er perfekt. Det er også verd å merke seg at Erland Holm (som trener hesten) har full form på stallhestene om dagen, og senest onsdag presenterte han en Mimi's Red Rose i topp forfatning på Bjerke. I en svært vanskelig omgang lar vi lar vi ham stå ugardert på de minste kuponforslagene

Nå melder riktignok Bo Westergaard at det er ingen som henter en lengde på hans fortsatt litt ukjente amerikanerimport 1 Barnacle Boy (men det meldte Westergaard også på favoritten Photo Bear i V75-6 sist lørdag - den hesten ble overflydd). Uansett så blir Barnacle Boy andrevalget, da det garantert er en hest som vil vise seg bedre frem enn den ene gangen han startet i Norge (under Forus Open-helgen på Forus da hesten var svak). Undertegnede har sansen for 2 Usnooze Ulooze. Fireeåringen til Frode Hamre er en tøffing og går til mål alle dager i uken. Her kan det bli tempo og det favoriserer Egon Lavec-sønnen.

5 Super Fest Boy var ujevn i Bergen, men slo til et med pangløp fra tid til annen. I sin første start i regi Kjetil Helgestad var vallaken knallgod og spurtet inn til overlegen seier. Han er dessverre ikke en rakett fra start, og det kan bli sjanseartet herfra lørdag. 12 Pebbe Simoni hadde selvsagt vært en het seierskandidat fra et bedre spor, herfra blir det tøft, men ikke umulig. 3 Callisto skuffet litt sist, etter et strålende løp nest sist. Flott spor lørdag og kan vinne. Vi sager heller ikke 11 Bullmeister helt, han var meget overbevisende fra tet på Sørlandet søndag, selv om han måtte brukes hardt innledningsvis.
Rangering V75-2: A: 4 B: 1-2-5-12 C: 3-11-9-10-8-6-7

Annonse: Øivind Grøstad har vært i den røde boken og fant en 13-oddser i V75-1 på Drammen

V75-3 - Guttorm Brekkes pokalløp for fireårige kaldblodshopper. 1700 meter autostart
Her er det helskummelt. De antatt beste damene har trukket de dårligste sporene, og har i tillegg vært på langreise til Østersund sist søndag. Og når det da er sprint og Drammen, er det grunn til å være på vakt.

Vi gir et svært sjanseartet tips til årsdebuterende 6 Lykkje Oleanne. Hun fungerte veldig fint i prøveløpet og var i årgangstoppen i hele fjorårssesongen. Ingen tvil om at trener Per Dave Holtung har et klart mål denne sesongen, og det er å vinne Hoppe-Derby. Hoppa går faktisk sitt første sprintløp i karrieren lørdag, men det tror vi er mest en tilfeldighet. Spillerne har henne helt nede som et åttendevalg fredag morgen, det er jo helt vilt.

8 Lannem Siv kunne muligens vært en bankerkandidat fra et bedre spor. Men var altså så sent som søndag på langreise til Østersund i Sverige og det er slett ikke utenkelig at både reisen og det løpet sitter i beina. I tillegg har hoppa trukket et svært kinkig åttendespor bak bilen, og da kan det bli strevsomt underveis. Og i våre øyne blir hun for stor favoritt. 11 Asteria kom seg ikke til finalen i Svensk Hoppederby etter en skuffende innsats i kvalifiseringen. I følge trener Kristian Bjørnerød ble hun altfor pigg i kvalifiseringen. Asteria har vist at hun duger og vel så det blant sine jevnaldrende og med litt tur på veien herfra kan hun vinne.

Det kan også den mulige tethesten 5 Børke Luna som er veldig opp og ned i prestasjonene. Har hun en av sine bedre dager kan hun sprinte fort, selv om hun ikke er den aller tøffeste dama i tette sluttstrider, så er det ikke alltid den beste hesten vinner i Drammen, der teten betyr så mye. 12 Balder Stjerna har trukket et svært vrient tolvtespor, men var solid fra dødens i Østersund. Også hun har både et tøft løp og en tøff reise bak seg sist helg. 10 Høgda Lilja har havnet hos Erik Killingmo. Hoppa er slett ikke verst og treneren er optimist. 7 Eigelands Trolla vant et V75-løp på Momarken mot flere av de samme hestene hun møter her så sent som 9. juli, men stod da gunstig inne i løpet. Spor sju bak startbilen er vanskelig, men hun er bra fra start.

Et veldig uoversiktlig løp dette, der startsiden vil avgjøre mye. Erfaringsmessig kommer det også en del galopper i slike løp og det vil nok lønne seg å bruke litt kryss her.
Rangering V75-3: A: 6 B: 8-11-5-12-10 C: 7-1-4-2-9 D: 3

Annonse: Klokkene tar aldri feil - ta imot Øivind Grøstads beste objekt i V75-6. Denne hesten er ikke spilt

V75 - 4 Kaldblodshopper 2100 meter voltestart
Ingen tvil om at strekhestene har de beste forutsetningene i dette løpet, der V75-vinneren fra Jarlsberg 16. juli, 2 Eld My er den vi tror minst på av strekhestene.

Vi setter fjerdevalget 1 Seile Perla først, mest av at hun er nødt til å få et fint løp. Vant greit nest sist, men satt bom fast med flust av krefter sist. Her blir det tet eller lederrygg og derfra skal hoppa ha en flott vinnersjanse. Teten erobrer trolig 4 Joran som trolig hadde slått nettopp Seile Perla i sin siste start, men en ulykksalig galopp 100 igjen hindret seieren. Joran går litt i rykk og napp, men teten på Drammen er som kjent gull verd og Høitomt vet jo hvordan han skal disponere underveis.

Kanonform er det også på 3 Døsslandspia som avsluttet strålende til andre i et V65-løp på Bjerke sist. Hun galopperte som svært skummel nest sist ut mot oppløpet (det løpet som Eld My vant) og mon tro om ikke det var seieren som gikk fløyten da. Holder hun seg på beina lørdag, er hun en seierskandidat. Det kan også vårt skrik fra sist lørdag, 11 Molita være, om hun holder seg unna galoppen. Molita er i knallform og går til mål. 7 Nuvre Dokka ser ut til å bli bedre og bedre og selv om lørdagens oppgave er tøffere enn de foregående løpene, må hun regnes. Det er også verd å merke seg at Geir Vegard Gundersen velger å kjøre Nuvre Dokka fremfor Døsslandspia (han var meldt på begge).

Fredag formiddag er 2 Eld My spillernes favoritt, men nå er det 2100 meter og Knut Arne Ødegaard som kusk. Vi har ikke spesielt tro på Eld My lørdag. Helt ute på kanten er heller ikke formhoppene 9 Valle Tora (god sist og formen sitter i) og 15 Tangen Jenny (bunnsolid sisterunde sist) helt sjanseløse, ei heller 13 Bjørnemyr Fresa (men var svak sist) og 10 Jarli Mai (med maksimal klaff) helt borte. 5 Thuli Frigga viste ikke noe spesielt i debuten for Gunnar Austevoll og må være kraftig forbedret får gå til topps her.
Rangering V75-4: A: 1 B: 4-3-11-7 C: 2-9-15-13-10-5-8-14 D: 6-12

V75-5 - Nils Brekkes pokalløp for fireårige varmblodshopper 1700 meter autostart
Vinneren av Aktaion Grand Prix hoppeavdeling på Jarlsberg, 2 Tabu B.R., blir stor favoritt i den femte V75-avdelingen og normalt sitter trønderdama i tet ut av den første svingen. Hun vant både kvalifisering og finale på svært overbevisende sett på Jarlsberg, selv om hun kanskje var aller best i kvalifiseringen. Men inntar hun føringen her, så er det topp vinnersjanse påny og Drammen er ingen ulempe med sitt korte oppløp.

Olav Mikkelborg vil selvsagt gjøre et helhjertet forsøk på å forsvare sitt innerspor med 1 Farmer's Julia. Den flotte hoppa til Tom Forkerud har måttet trave i dødens i fire av sine fem starter i år, og den ene gangen hun slapp dødens så ble det seier (i et av kvalifiseringsløpene til nettopp Aktaion Grand Prix). Lørdag blir det trolig lederrygg og da gir vi henne vinnersjanse (selv om hun selvsagt risikerer å bli sittende fast). Skulle hun mot alle odds forsvarer teten, er det en meget stor vinnersjanse.

Vi velger å stå på to hester i dette løpet, men skulle alt bli feil for våre to hester, så finnes det flere flotte hester på farten. 10 Writing Hall var veldig fin vinner fra tet nest sist og holdt koken flott til fjerde sist etter å ha blitt brukt hardt underveis. 12 High Eleven L. spurtet flott til andre bak Tabu B.R sist og 8 Carte Blanche venter vi på. 5 Joie De La Lumiere er ikke helt borte om hun skulle gå feilfritt, mens 9 Diva Arvells kan være et sjokkbud for de som jakter skrellen.
Rangering V75-5: A: 2 B: 1 C: 10-12-8-5-9-6-3 D: 7-4-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V75-6 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Et glitrende spilleløp og sportslig perle venter oss i V75-6. Under tvil setter vi favoritten 5 Frameable først. Her lukter det tempo alle dager i uken og det kommer til å favorisere formtoppede 5 Frameable, som var gnistrende god på Bjerke forrige onsdag. Da satt hesten i tet, han har vel egentlig vist at han trives aller best der, men her får han trolig spare speeden sin og da er han tøff tilslutt.

2 Tourbillon vant både kvalifisering og finale fra tet i Aktaion Grand Prix, og det var ikke smågutter han slo da. Får Tourbillon teten uten at det koster skjorta her, kan han vinne påny, selv om motstanden er knalltøff. 1 M.T. Big Business får Bjørn Goop som makker, men trakk trolig det verste sporet, da han ikke kan utnytte førstesporet. Løser det seg er han steintøff i sluttfasen, denne vallaken.

Vi synes vel disse tre skiller seg litt ut i dette løpet, men hester som 4 Vintage Lindy (vant veldig enkelt sist, men betydelig tøffere imot her), 6 Espresso (strålende på Forus, har hatt pause og står langt ute), 11 Highfive Kemp (kalasform, men her må alle himmelens sluser åpne seg og vel så det), 3 Kick Hanover (vil til tet, men kommer ikke dit) er alle kapasitetstravere.
Rangering V75-6: A: 5 B: 2-1 C: 4-6-11-3-7-9-10-8-12

Klikk her for å se våre Dagens dobbel-tips til Drammen

V75-7 - Kaldblodshester DNT's 5-årsløp. 2500 meter voltestart
Vi var aldri i tvil om førstevalget i V75-finalen og vi var faktisk inne på et bankerspill på denne krabaten. 9 Fetter'n T.G gjorde en helsvett sistetunde på Klosterskogen sist lørdag og gjorde trolig sitt beste løp noensinne. Lørdag er distansen 2500 meter og det en klar fordel for Fetter'n T.G. kontra de fleste konkurrentene. Spillerne er ikke med på notene, han er nede som et tredjevalg (markert på 19 prosent mot favoritten Føynland Svarten 77 prosent). Fetter'n T.G kan prøves som et deilig bankerspill av de friske, for oss er han et klart førstevalg og et soleklart objekt i Dagens Dobbel-spillet. 200 000 kroner er førstepremien i dette løpet og familiehesten til Geir Vegard Gundersen skal ha et flott bud på den sjekken.

Vi setter favoritten 13 Føynland Kongen nærmest. Sist var han rett og slett fantastisk god, muligens det beste løpet han har gjort. Han så helt uanstrengt ut i målgangen, og det så ut som Geir Flåten hadde et "tonn" igjen over mål. Det var imidlertid fra tetposisjonen, og den posisjonen har han stort sett hatt i sine siste starter. Nå er det bakfra, det er 2560 meter og nå kreves gode taktiske disposisjoner underveis av Geir Flåten. Oppgaven er altså betydelig tøffere nå. Eivind Gravdal melder om strålende treningsjobb for 10 Stiv Kuling og at de har ventet på dette løpet. Distansen er neppe noe problem og dersom Gravdal treffer fra springsporet i volten, kan han faktisk sitte tidlig i tet her.

8 Ovedølen var spilt ned til 1,4 i vinnerodds på Bjerke forrige torsdag, men til tross for et pangløp klarte han ikke å ta ned tettravende Norheim Lett som var fantastisk opplagt den dagen. Ovedølen er en ordentlig tøffing og er nok med i kampen om seieren her også. Det kan muligens også 5 Tangen Tinn være med maksimal klaff, men han er ikke veldig fightervillig. 14 Lykkje Odin og 12 Hågå Elden blir begge endel betrodd, men står knalltøft inne i dette løpet fra lengste tillegg. Dog med herrene Vidar Hop og Lars Anvar Kolle i sulkyen, skal man ikke utelukke dem. De to gutta vet hvor målstreken er og disponerer som alltid sine hester godt.
Rangering V75-7: A: 9 B: 13-10-8 C: 5-14-12-1-4-7-6-2-3-11

Kommentarer til denne saken