Gå til sidens hovedinnhold

- Vi måtte vinne

Storhamar ligger likt med Vålerenga i jakten på seriegull.

STORHAMAR - VÅLERENGA 3-1: De gule dragene fra Hamar slo VIF 3-1 foran vel 5500 tilskuere i Storhamar Ishall søndag kveld - en kamp Storhamar måtte vinne.

- Kniven på strupen
- Vi hadde kniven på strupen. Hvis vi ikke hadde vunnet denne kampen, ville nok Vålerenga fått et altfor stort forsprang med tanke på seriegullet, innrømmer sportssjefen i Storhamar, Petter Salsten til Nettavisen.

Nå ligger Storhamar likt med Vålerenga på toppen av GET-ligaen - begge har 95 poeng.

SE TABELLEN HER

- Vålerenga har fortsatt fordelen siden de leder på oss med innbyrdes oppgjør, men vi økte i hvert fall våre egne gullmuligheter nå, sier Salsten.

- Og du har troen på gull?

- Ja, vi tror og håper på gull. Men GET-ligaen er tøff, og det gjenstår mange harde kamper før vi kan slippe jubelen løs, poengterer den tidligere storspilleren.

Utnyttet overtall
Det var et jevnspilt gulloppgjør på Hamar, hvor første perioden endte målløst.

Så sendte Linus Stensson Storhamar opp i ledelsen 10 minutter ut i andre periode, før Lars Erik Lund utlignet for «Enga» tidlig i tredje periode.

Teemu Kohvakka og Justin Cox sørget imidlertid for at gultrøyene gikk seirende ut av «seriefinalen» - etter hver sin scoring i det 47. og 60. spillerminutt.

- Vi var heldige og fikk overtall i tredje perioden, noe vi utnyttet til det fulle. Det var en sterk prestasjon av gutta. En skikkelig lagseier, sier Salsten.

Spesielt lot han seg imponere over dragenes unge målvakt Ruben Smith.

- Han kommer inn som vikar i dag og står en kjempekamp. Det er ikke «bare bare» for en 19-åring å vokte buret foran 5000 elleville fans på tribunen, sier sportssjefen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis