*Nettavisen* Sport.

Vi melder Ante

Foto: (Hesteguiden.com)

Kapable Ante var lekker i debuten for Eirik Høitomt og vinner igjen torsdag. Sjekk våre V5-tips.

26.08.12 12:18

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: En major viser seg frem
Oddstips: Barcelona tar regien
Tippetips: Norsk skjebnedag i Europa

Klosterskogen travbane i Skien byr på dobbel V5 torsdag kveld, mens de som sverger til galoppen har en enkel V5 å bryne seg på på Øvrevoll.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Vi bankerspilte 2 Ante og Eirik Høitomt på Jarlsberg i debuten for Høitomt og den kapable Gazza Degato-vallaken innfridde meget lett. Også nest sist imponerte hesten, men kunne ikke bli bedre enn fjerde etter å ha sittet fast i det lengste. Klostersvingene er alltid et lite uromoment, men Høitomt mener den biten skal gå bra. Spor to bak startbilen og 2500 meter er begge faktorer som er gunstige for hesten, og motstanden skremmer definitivt ikke. Slik vi leser dette løpet, er det nesten bare galopp imot. Klar banker i både V5A og V5B for oss.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 8-5-9 C: 10-11-3-1-4-6-7-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1A - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Det ligner en flott oppgave for 4 Voodoo Hornline i V5-1A som er et eliteløp. Vallaken har startet i Sverige i sine to siste starter, uten å ha noen spesiell suksess. Men er meget kjapp i vei og mot slitne motstandere skal det være en bra seierssjanse, men formen er litt uviss om dagen. Nå er favoritten blitt strøket.

2 Gidde R. Icke gjorde et greit løp i Bergen sist fra en vanskelig utgangsposisjon. Fått noen løp i kroppen nå, og på sitt beste er det bra klasse i Bjerring-traveren som når rykker opp som vår favoritt. 7 Santana Ås har trukket et vrient startspor i sitt andre løp for Evy Marie Brinch. det er ikke lett å vinne disse løpene fra utvendig posisjon, men med usikker form på favorittene forsvarer han en strek.

5 Lorne Elijon Gatling må trolig dra annetsporet her og da blir det tøft. Var uansett litt forbedret igjen i sin siste start, og blir med på gardering. 3 Howthehaloreyou har ikke imponert i Norge, men har en viss sjanse til lederryggen her (evt tredje innvendig) og med maks klaff er det ikke helt utenkelig at vallaken kan overraske.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 7-5-3 C: 1-5

HTML EMBED

V5-2A - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Ikke rare klassen på dette feltet og da er det skummelt. 3 Forever Hall er definitivt ingen stjerne, men Solberg-hoppa er bra fra start og kommer til å få et fint løp. Det kan være nok til vinne i slike enkle omgivelser.

Fint til står også 1 Riverside On Line som har prestert brukbart hittil, men aldri vunnet. Bø-traveren kan ikke få en bedre oppgave enn dette, og må ha en fin vinnersjanse. 10 Enjoy Va Bene er i samme kategori som vår favorittduo. Henger veldig greit med, men har manglet det lille ekstra. 8 Dixi D'Hilly har en viss kapasitet, men det er ikke lett å vinne fra åttendespor bak bilen på Klosterskogen. God kusk trekker uansett opp. bak disse er det vidåpent og bred gardering kan være en smart løsning i dette løpet.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 1-10-8 C: 4-9-2-12-11-5-6-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-3A - Kaldblodshester. 2500 meter voltestart.
Nydelige forutsetninger for 1 Frøen Balder som endelig har funnet formen igjen. Var målfotoslått av gode Lome Jokeren i et tidsløp på Bjerke nest sist og fulgte opp med en flott seier på Kala i sin siste start. Fra førstespor på strek må det nødvendigvis bli et fint løp her.

Kapable 10 Theoball dukker opp i regi Rolandsen/Jessen. Men det er ingen lettkjørt herremann dette, og når Høitomt har slitt med å kjøre i trav med denne, er det vanskelig å tro at det blir lettere for Simen Bremseth Jessen. Theoball er muligens best på kapasitet, men galopprisikoen er stor. 2 Lykke Berit har gjort flere fine løp på slutten og har en flott oppgave her. Har kanskje manglet det lille ekstra i år, men skal være aktuell her.

9 Ravnfaks tok en etterlengtet og overraskende seier på Sørlandet nest sist og er i form. Distansen er heller ikke noe minus. 3 Sibbe liker seg jo lenger løpene er. Varslet form igjen sist og er en liten outsider. 8 Varg Spik har skuffet voldsomt på slutten og vist liten vilje. Torsdag kan han ikke bli mer enn et garderingskryss litt ute.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 10-2-9 C: 3-8-4-6-11-7-5

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
1 Hot Super Line har nydelige betingelser i dette løpet forbeholdt norskfødte hester. Treffer Jens Kristian Brenne i volta, bør det være bra sjanse for tet eller lederrygg. da kan hoppa vinne.

Variable 7 Bartali gjorde et fint seiersløp fra tet sist etter et par middelmådige innsatser. Det er ikke hver dag Michelsen-traveren vil, men fra spingspor må vi formode at Tom Erik Solberg satser mot tet. Bra sjanse skal det være uansett. En viss kapasitet er det også i 3 Divided Darling og får Hop henne feilfritt avgårde fra start, er hun små skummel. 11 Sibylla er Høitomts valg i løpet. Bakspor trekker selvsagt ned, men treffer Høitomt fra start kan det bli en fin posisjon direkte.

2 Emilie Dreams er en typisk frontrunner, men andrespor volte trekker kraftig ned. Det er et felt med lav klasse på deltagerne dette og da kan det meste skje.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 7-3-11 C: 2-9-4-12-5-6-8-10

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5-3B - Kaldblodshester. Amatør- og ungdomskusker. 2100 meter autostart.
7 Odintroll leverte et kanonløp på Sørlandet nest sist og hadde nær hentet igjen storfavoritten Ergas Odin til tross for en tapsbringende startgalopp. Nå er ikke Odintroll av de enkleste å kjøre, men Lisa C. Moen kjørte henne også da og har trukket et greit startspor torsdag.

9 Raukvin tok enkelt ned Bokli Storm sist og holder sin fine form. Med Dag-Sveinung Dalen i sulkyen blir det garantert et fint løp også her og Raukvin har bra bud på årets fjerde årsseier. 1 Løkki Vilma har trukket et meget sjanseartet førstespor bak bilen. Skulle det løse seg underveis, avslutter hoppa alltid godt. 10 Tysvær Mai leverer solide løp i monte, har ellers gåt litt mer på det jevne i trav. Med flinke Ole Johan østre i sulkyen kan hoppa overraske.

2 Gimra Borken står fint og har en viss kapasitet. Ole Christian Kjenner har dessuten kjørt i fin flyt de siste månedene. 5 Pål Svint skulle uten tvil sett at distansen hadde vært 500 meter kortere. Full vei er et klart minus, selv om hesten trolig får teten.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 9-1-10 C: 2-5-6-4-3-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-4B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
14 relativt ferske kaldblodshester på farten her og da er det utfordrende om ikke 3 Oddvar når taktpinnen og leder rundt om. Flåten-traveren har et gaveløp på papiret, men er langtfra travsikker. Med kun fem hester på strek, øker nok mulighetene for feilfri avgang. Klart førstevalg for oss.

Fart er det også i 12 Bovis Rambo, men han er nesten umulig å få feilfritt rundt en travbane. 11 Kor Jo vant nest sist og har utviklet seg fint i det siste. Også her er galoppfaren overhengende. 5 Vesle Gudrun fikk maks som tredje sist, men står fint til på strek og kusken er blant de aller beste. Da er det verd å markere på kupongen for heste nummer fem. 10 Karelius var god sist og er i knallform.

Likevel velger Gunnar Austevoll å kjøre 1 Tangen Rikke, og da må vi obse litt for denne, selv om hoppa ikke har imponert på slutten. 9 Vigleik var svært positiv i et lunsjløp på Bjerke tredje sist, men har skuffet i de to siste løpene.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 12-11-5-10-1 C: 9-4-2-8-6-14-13-7

V5-5B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Maks 200 startpoeng for deltagerne i V5B-finalen og i tillegg 15 hester til start. Det er kanskje de mest krevende av alle løp å rangere og betyr formløse hester stort sett hele veien. Vi "trakk" i hatten og setter sjokket 12 Pay Streamline først. Vallaken er slett ikke verst og ikke minst er han god fra start. Trolig ladder Vidar Hop det det går fra start og motstanden er så laber at med noenlunde klaff underveis, er det bra vinnersjanse.

15 Cull De Sac er heller ikke hesten som hører hjemme i en poengjakt. Bakspor på tillegg trekker ned, men hoppa skal være blant de beste i dette feltet. 2 Ocean Pearl gjorde et greit løp på Bjerke sist og står fint til på strek. Det gjør også 6 Nyssia Va Bene som har et veldig fint løp denne torsdagen, men hoppa har aldri vunnet og vist tidvis sviktende stridsmoral.

10 Classic Star har ikke fulgt opp gode 3- og 4 årssesonger, men oppgaven her er fryktelig billig. Summa summarum her er det bare å krysse i vei, det er meget åpent.
Rangering V5-5B: A: 12 B: 15-2-6-10 C: 1-3-9-14-13-5-8-9-4-11

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.