Gå til sidens hovedinnhold

- Vi mottok pengegave fra Lance Armstrong

Sykkelforbundet bruker fortsatt midlene i jakten på juksemakerne.

UCI-president Pat McQauid troppet tirsdag opp i Italia for å oppklare noen av beskyldningene Floyd Landis har kommet med mot blant andre Lance Armstrong og det internasjonale sykkelforbundet.

Les også: Landis sladrer på Armstrong

Blant annet påsto Landis at den nåværende RadioShack-rytteren har gitt pengegaver til UCI. Deler av innholdet i historien ble bekreftet av McQuaid under pressekonferansen.

- I 2002, like etter innvielsen av forbundets sykkelsenter i Aigle (i Sveits), besøkte Lance Armstrong og Johan Bruyneel fasilitetene. Armstrong var veldig imponert og tilbød en donasjon på 100.000 dollar til framtidig utvikling av sykkelsporten, fortalte sykkelpresidenten ifølge Cycling Weekly.

Beløpet ble ved en senere anledning brukt til å kjøpe inn et apparat til analyse av blodprøver.

- Så vidt jeg husker kostet apparatet 88.000 dollar, forklarte McQuaid.

- Ingen interessekonflinkt
Da donasjonen ble sammenliknet med å motta bestikkelser for en fotballdommer, tok den temperamentsfulle iren til motmæle.

- Etter min mening er ikke dette en interessekonflikt. Maskinen er fortsatt i bruk for til testing av ryttere foran store ritt. Dersom det fortsatt er penger til overs, står de fortsatt på konto hos UCI.

Han medgikk likevel at det kanskje ikke var lurt å motta pengegaver fra aktive ryttere.

- I 2002 ble det ikke rettet noen dopinganklager mot Lance Armstrong. I ettertid er det enkelt å si at man burde handlet annerledes, men man er nødt til å se denne saken i den rette konteksten, understreket han.

Avviser Landis-påstand
Landis har på sin side påstått at pengesummen ble betalt til tidligere UCI-president Hein Verbruggen for å dysse ned en positiv dopingprøve i 2001, og ikke i 2002 – da Armstrong og hans sportsdirektør i US Postal besøkte den sveitsiske byen.

Les også: - Landis har ingen troverdighet

McQuaid mener beskyldningene faller på sin egen urimelighet.

- All vår informasjon viser klart og tydelig at det var umulig for min forgjenger å skjule en positiv dopingprøve.

- Med kontrollsystemet vårt, er det rett og slett ikke mulig, stresset han.

Beskyldningene fra Landis, som ble fremstilt gjennom en rekke e-poster, forteller om systematisk dopingbruk av både Armstrong, Bruyneel og en rekke andre ryttere i det amerikanske US Postal-laget. Landis ble selv tatt for doping i 2006, og ble senere fradømt Tour de France-seieren det året.

Vil du vinne en tur til Tour de France?Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken