- Vi liker virkelig denne gutten. Dave (keepertrener Dave Prior, red. anm.) liker ham og vi rangerte ham langt foran alle de andre keeperne, sier manager George McPhee i Washington Capitals.

Ikke overraskende fikk Capitals øynene opp før Søberg under U18-VM i vinter. Manglerudgutten storspilte for Norge, selv om det ble flere store tap.

Brukte førstevalget
- Søberg skilte seg virkelig ut i junior-VM, sånn vi ser det. Han har et stort konkurranseinstinkt. Laget hans slet åpenbart mot Canada, Russland, Sverige og disse store nasjonene, men han tok det veldig personlig når en puck gikk forbi ham. Du kunne se at han ble veldig opprørt når motstanderne scoret, så jeg likte virkelig hans konkurranseinstinkt og atletiske evner, utdyper McPhee.

Washington kom til draften i Minnesota uten et andre- og tredjerundevalg, og byttet bort sitt førsterundevalg for å få Troy Brouwer fra Chicago. Deres førstevalg i draften ble dermed Steffen Søberg, som ble tatt i fjerde runde.

- Så vidt jeg husker var han den beste spilleren på sitt lag i seks av sju kamper i U18-VM. Jeg liker sånne keepere, som har instinktive kvaliteter, som kjemper for å holde pucken unna nettet, som har god mobilitet og hurtighet, sier keepertrener Dave Prior til klubbens nettside.

Interessen til Washington økte da Søbergs agent gjorde det klart at nordmannen er interessert i å spille i Nord-Amerika neste sesong.

Vil ha ham til Canada
Washington håper nå at et juniorlag i Canadian Hockey League (CHL) drafter ham førstkommende tirsdag. Da vil Søberg kunne spille der neste sesong.

- Jeg har stor tro på at dette er den beste ligaen å utvikle keepere i. Det er alltid en utfordring det første året etter at man kommer fra Europa, når man må tilpasse seg raskere tempo og mer fysisk spill foran målet, men det er bare bra, mener Prior.

PS. Du kan se flere videointervju med Dave Prior og George McPhee på nettsiden til Washington Capitals.

HTML EMBED