*Nettavisen* Sport.

Vi satser på 12 rette

Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIX

Lørdag fikk vi 11 rette. I dag håper vi å gjøre det enda bedre. Les analyser av samtlige 12 kamper.

30.05.10 11:18

Det er duket for en utfordrende søndagskupong med kamper fra Adeccoligaen, 2. divisjon, 3. divisjon og Island. Nederst i artikkelen finner du to spillforslag på henholdsvis 96 og 432 kroner.

1. Lyn – Follo
Bunnoppgjør i Adeccoligaen, der begge lagene står med åtte poeng på de første ni kampene.

Lyn har bare tatt fire poeng på fire kamper på Bislett denne sesongen, men her er det viktig å se bak tallene. Gunnar Halles disipler har møtt tre av de fire øverste lagene på tabellen og burde ha vunnet mot samtlige - dersom spill og sjanser hadde vært avgjørende. Bøttevis av personlige feil, stang ut og merkelige dommeravgjørelser har imidlertid bidratt til den magre poengfangsten på eget gress.

Ola byr på en franskmann på Solvalla

Hovedproblemet til Lyn er at det urutinerte forsvaret og den unge og usikre islandske keeperen gjør grove juniortabber i hver eneste kamp. Da hjelper det ikke at midtbanen og angrepet er bedre enn hos de fleste motstanderne i serien.

Lyn varslet tidligere i uken at klubben har innført drastiske lønnskutt for ansatte og spillere. Dette er selvsagt ikke en gunstig oppladning, men spillerne har tidligere vist imponerende moral i kamper som har kommet rett etter negative nyheter. Stortalentene Alexander Hassum og Fredrik Gulbrandsen er opptatt med spill for U18-landslaget, mens Mads Dahm og Endre Fotland Knudsen trolig må stå over nok en kamp. Thomas Jacobsen er tilbake etter sykdom.

Follo står med to poeng på fire bortekamper, men har bare sluppet inn fem mål på fremmed gress (fire av dem kom mot Bodø/Glimt). Tabellen viser bemerkelsesverdige 6-9 i målforskjell på ni kamper. Faktisk har bare Sogndal sluppet inn færre mål så langt i sesongen, men samtidig er ingen andre lag i nærheten av å score like lite som Follo. Hos bortelaget er Andreas Birkeland ute med strekk. Patrik Karoliussen er tvilsom grunnet sykdom, mens viktige Boni Maruti er usikker på grunn av strekk.

Dette blir første kamp i år der Lyn møter et bunnlag på Bislett, og vi tror hjemmelaget kommer til å vinne lett. Klar H.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

2. Løv-Ham – Moss
Arne Sandstøs mannskap er normalt gode på hjemmebane, men i år har resultatene variert veldig. Det er blitt full pott mot Sarpsborg 08 og Lyn, men fasiten viser at bergenserne bare har klart ett fattig poeng mot svake bortelag som Strømmen, Mjøndalen og Sandnes Ulf. Sist mot Strømmen ble det sløst utilgivelig med sjansene, og det kan nærmest betegnes som et ran at romerikingene kunne reise hjem med tre poeng i bagasjen. Hjemmelaget må trolig klare seg uten Fredrik Haugen, Matias Møvik og Nicolai Misje. Anders Næs, som er på lån fra Brann er ikke spilleklar ennå.

Etter en fin 2-1-seier over opprykkskandidat Bodø/Glimt, har det buttet imot for Moss i det siste. 2-4 borte mot Nybergsund og 2-5 hjemme for østfoldrival FFK er ikke mye å rope hurra for. Det er lekk bak, og bare Lyn har sluppet inn like mange mål som mossekråkene (21). Bortelaget stiller uten Krister Wemberg (på U18-oppdrag), suspenderte Fabien Vidalon og andrekeeper Andreas Eikum. Det er verdt å legge merke til at førstekeeper Arnold Origi Otiend er usikker grunnet en skadet hånd. Dersom han ikke rekker kampen, må Moss stille med den meget urutinerte tredjekeeperen Kristian Bjerke, som er 17 år og 178 cm høy.

I skrivende stund viser folkerekka bare 46 prosent for H, noe som gjør oss enda sikrere på at H er det eneste tegnet som trengs.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

3. Nybergsund – Ranheim
Laget fra de dype skoger er inne i en god periode og står med 2-3-0 på de siste fem kampene. Sundet er kjent som et godt hjemmelag, og i år viser statistikken 2-2-1 på Stadion.7. plass er ganske imponerende med tanke på at flere av fjorårets beste spillere har forlatt den lille klubben. Kim Ojo har levert varene, med seks mål og to målgivende så langt. Den nigerianske spissen pådro seg imidlertid sitt tredje gule kort ved å sparke bort ballen mot Follo sist. Dette er en karantene som klart svekker Nybergsund.

Ranheim har fått en fantastisk start på sesongen, og selv om mange varslet at dette var det beste laget som rykket opp fra 2. divisjon i fjor, var det nok få som hadde tippet trønderne på toppen av tabellen etter ni runde. Anført av trenertioen Per Joar Hansen, Christer Basma (spillende trener) og Otto Ulseth har det blitt sju trepoengere og to tap (mot Sogndal og Sarpsborg 08). Selv om Ranheim har vært solide og fortjent de fleste poengene, har det også vært en del marginer som har gått lagets vei; fem av seirene har vært med kun ett mål. Og selv med en sterk tropp med bærebjelker som Kenneth Dokken og Robert Stene, er Ranheim nødt til å oppleve en bølgedal i løpet av sesongen. Ojos fravær gjør sannsynligheten for at den varslede nedturen kommer i kveld mindre.

Derfor sikrer vi oss med HUB.

4. Sandnes Ulf – Tromsdalen
Hjemmelaget ligger sist på tabellen med 1-3-5. På eget gress har rogalendingene bare tatt to fattige poeng. Samtidig viser målforskjellen 10-14, noe som indikerer at det er blitt mange knepne tap og at det ikke er walk over å møte Sandnes Ulf. Ifølge rapportene kunne det fort blitt poeng borte mot topplaget Sarpsborg 08 sist. Ulf førte kampen i første omgang og ledet fortjent 1-0, men hjemmelaget snudde kampen og rodde i land 2-1 til tross for flere gode Ulf-sjanser mot slutten. Dersom arbeidsinnsatsen er like god fremover, kan det bli langt flere poeng og kanskje fornyet kontrakt for opprykkslaget.

Tromsdalen tok en kjærkommen og for mange overraskende borteseier mot Alta sist. Tromsdalen var best i første omgang, men ble presset voldsomt tilbake på banen etter hvilen. Og det kunne fort blitt 2-2 i sluttminuttene. Fjorårets toppscorer Reidar Waage har vært plaget av skader denne sesongen, men var tilbake på benken mot Alta. Han kan bli en viktig brikke i kampen for fornyet kontrakt, men det er uvisst om han spiller fra start mot Ulf.

Magefølelsen sier at Sandnes Ulf vinner denne kampen, men det hjernen sier at det ikke er lurt å stole på et lag som bare har vunnet én av ni kamper. Vi garderer derfor HU.

5. Strømmen – Alta
Strømmen kan takke et ineffektivt Løv-Ham og et sent vinnermål for at det ble tre livsviktige bortepoeng sist. Hjemme på Strømmen Stadion venter man fortsatt på den første seieren, og så langt har det bare blitt tre poeng på fem hjemmekamper. Som opprykkskollega Sandnes Ulf har Strømmen 10-14 i målforskjell. Resultatmessig har det blitt mange jevne oppgjør, og sju av ni kamper som Strømmen har vært involvert i, har endt uavgjort eller med ettmålsseier til et av lagene.

Alta burde klart poeng hjemme mot Tromsdalen sist, men finnmarkingene maktet ikke å hente inn hele 2-0-ledelsen i en spillemessig god andre andreomgang. Borte står Alta med 1-2-2.

Vi tror dette blir en jevn kamp, og vi registrerer at 53 prosent av tipperne tror på H. Vi krysser derfor av for HUB og håper på U eller B.

6. Fana – Manglerud Star
Hjemmelaget tok en viktig borteseier mot Åsane sist, den første siden serieåpningen. I de fire kampene som ble spilt i mellom trepoengerne, har det ikke vært mye å juble over for bergenserne. Ifølge rapportene vant imidlertid Fana fortjent mot Åsane. De spilte godt organisert bak og leverte god laginnsats. Etter seks runder ligger Fana på niendeplass med åtte poeng og 6-7 i målforskjell. På dette nivået, der det ofte scores mange mål, må det betegnes som gjerrig.

MS har på sin side ni poeng og mer imponerende 16-9 i målforskjell, noe som holder til sjetteplass. Etter imponerende 6-2 og 4-0 over henholdsvis Bærum og Vålerenga 2, har det bare blitt ett poeng på de to siste kampene - mot Frigg (0-1) hjemme og 3-3 mot Os borte. Ifølge MS’ hjemmeside vant de sjansestatistikken 8-4 mot Os. Oslo-laget har flere spillere med tippeligaerfaring (blant andre Arnar Førsund, Felix Ademola, Tommy Stenersen og Kim Larsen) og en rutinert trener i Kjell Sverre Hansen.

Etter seks serierunder viser statistikken at det er blitt hjemmeier i 57,14 prosent av kampene i 2. divisjon avdeling 1, mens det er blitt 21,43 prosent U og 21,43 prosent B.

MS skal ha mest kvalitet i troppen, og vi satser på UB.

7. Lillehammer – Brumunddal
Begge lagene står med sju poeng (2-1-3) etter seks kamper i 2. divisjon 4. Hjemmelaget står med 10-11 i målforskjell, mens nyopprykkede Brumunddal har 8-10. Sistnevnte har tatt hele seks av poengene på bortebane, etter triumfer mot HamKam og Tromsø 2.

Lillehammer tok ledelsen i 2. runde-kampen mot Kongsvinger og spilte jevnt mot tippeligaklubben til keeper Tomas Lech fikk rødt kort etter 36 minutter. Den påfølgende straffen førte til 1-1, og med 1-2 et par minutter senere raknet det helt for hjemmelaget.

Begge lagene har deltatt i målrike kamper de siste rundene, og vi tror det kan bli tilfellet også denne gangen. Så langt i sesongen har bare 5 av 42 kamper i avdelingen endte uavgjort. Det styrker troen på HB.

8. Hauerseter – Fjellhamar
Beslutningen om å halvere antall lag i 3. divisjon gjør dette til en svært viktig sesong for de fleste lagene på dette nivået. Alle lagene fra 7. til 14. plass rykker direkte ned, mens nummer 7 beholder plassen dersom avdelingsvinneren klarer å kvalifisere seg til 2. divisjon.

Hauerseter ligger for tiden på 6. plass i avdeling 2 etter å ha spilt seks kamper – de fleste andre lagene har spilt flere. Målforskjellen viser 10-8, og det er blitt 0-1-1 og 2-6 i målforskjell hjemme. Borte er det blitt 3-1-0 og 8-2.

Fjellhamar ligger øverst på tabellen med 19 poeng på åtte kamper (altså to flere enn hjemmelaget). Bortestatistikken viser imponerende 3-0-1, og de siste fem kampene i serien er vunnet – sist med sterke 5-1 over Skjetten.

Selv om Hauerseter bare har tapt én kamp så langt i sesongen, tror vi Fjellhamar blir for sterke – B i kamp 8.

9. Sander – Eidskog
Lokaloppgjør i 3. divisjon avdeling 7. Hjemmelaget ligger på 5. plass etter 3-0-2 og 7-6 i målforskjell på de fem første kampene, mens bortelaget står med 2-2-2 og 10-13 på seks kamper. Det holder til 7. plass.

Sander kjempet om opprykk fra 3. divisjon i fjor, men endte på 2. plass. I forrige runde (tirsdag) kom det første hjemmetapet på to år, da Nybergsunds 2. lag vant 1-0. Ifølge Sanders hjemmeside skapte laget nok sjanser til å forlenge rekken av kamper uten tap på Sandermoen.

Bortelaget skuffet med 2-2 mot mediokre Follebu hjemme på Magnor sist.

Dette er en kamp hjemmesterke Sander er nødt til å vinne for å henge med tetlagene. Derfor er H eneste riktige her.

10. Drammen FK – Modum FK
Vi befinner oss nå i 3. divisjon avdeling 8 i Buskerud fotballkrets. Hjemmelaget ligger på 6. plass etter 2-2-2 og målforskjell 10-12 etter seks kamper. Borgelaget har tatt ett poeng mindre, og ligger på 9. Plass (3. sist) med 2-1-3 og 10-12.

Drammen fikk Amahl William Pellegrino utvist i 1-1-kampen mot den lokale rivalen Åssiden forrige runde. Pellegrino må stå over oppgjøret mot Modum og en kamp til.

Modum tapte 1-3 hjemme for serieleder BIrkebeieren i samme runde.

Drammen har bare vunnet én av tre hjemmekamper, mens Modum bare har tapt én av tre borte. Det gjør at vi spiller HUB.

11. Tertnes – Bjarg
Siste kamp i 3. divisjon er hentet fra avdeling 14 i Hordaland. Tertnes ligger på 7. plass etter 2-2-2 og 16-14 i målforskjell etter seks kamper. Bjarg troner øverst på tabellen med sterke 5-0-1 og 18-11 i målforskjell. Alle de tre spilte bortekampene har endt med seier.

Det er blitt i snitt ca fem mål i hver kamp for begge lagene så langt i sesongen, så det kan fort bli målrikt også denne gangen. Det frister med ren B, men Tertnes har spilt U de to siste kampene, så vi garderer UB.

12. IBV Vestmannaeyjar – Breidablikk
Kupongen avsluttes med en islandsk nøtt. Hjemmelaget har bare spilt tre kamper (alle borte) og ligger på 6. plass med seks poeng og 6-4 i målforskjell. Breidablikk står med 2-1-1 og 6-3 på fire kamper, noe som kvalifiserer til 4. plass. Begge lagene er i god form med trepoengere i de to siste kampene.

Lagene spilte sammen i den øverste divisjonen også forrige sesong. Innebyrdes vant de hver sin bortekamp.

Vi tar en råsjanse og håper på at Vestmannaeyjars første hjemmekamp ender med H.

Under har vi satt på spillforslag for deg, ett på 96 kroner og ett på 432 kroner.

Synes du det største forslaget er for dyrt? Du kan reduserer kostnaden ved å bruke systemverktøyet TippStation:Her har vi lagt inn 432 kronerssystemet for 96 kroner for deg.

96 kroner:
Lever kupongen her!

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 30.05.2010 17:55
1. FK Lyn - Follo H
2. Løv-Ham - Moss H
3. Nybergsund IL-T - Ranheim U B
4. Sandnes Ulf - Tromsdalen H
5. Strømmen - Alta H B
6. Fana - Manglerud Star U B
7. Lillehammer - Brumunddal H B
8. Hauerseter - Fjellhamar B
9. Sander - Eidskog H
10. Drammen FK - Modum FK H U B
11. Tertnes - Bjarg U B
12. IBV Vestmannaey - Breidablik H

Lever kupongen her!

432 kroner:

Lever kupongen her!

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 30.05.2010 17:55
1. FK Lyn - Follo H
2. Løv-Ham - Moss H
3. Nybergsund IL-T - Ranheim H U B
4. Sandnes Ulf - Tromsdalen H U
5. Strømmen - Alta H U B
6. Fana - Manglerud Star U B
7. Lillehammer - Brumunddal H B
8. Hauerseter - Fjellhamar B
9. Sander - Eidskog H
10. Drammen FK - Modum FK H U B
11. Tertnes - Bjarg U B
12. IBV Vestmannaey - Breidablik H

Lever kupongen her!

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.