HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Med Marit Bjørgen borte fra lagsprinten ble det opp til noe mer urutinerte Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen og forsvare de norske fargene.

Men uten den trønderske gullgrossisten på laget klarte ikke Norge å nå helt opp i kampen mot Sverige og Finland. Charlotte Kalla sikret svenskene seieren, mens finske Krista Lahtenmaaki slo Jacobsen i spurten om sølvmedaljen. Dermed måtte de norske jentene ta til takke med bronse.

- Satt og skalv
De to jentene var likevel storfornøyd med å kunne henge edelt metall rundt halsen, og med tanke på hvor nervøse de begge var før finalen, klarte de på imponerende vis å holde fokuset oppe.

- Jeg var veldig nervøs før start. Hele kroppen skalv, sier Caspersen Falla.

- Vi satt og skalv sammen før finalen. Jeg er som regel alltid nervøs, men jeg tror det er en bra ting. Om jeg ikke er nervøs så betyr det at jeg ikke bryr meg, legger Jacobsen til.

- Det aller største
Den 24 år gamle Heming-løperen har fra tidligere i karrieren en gullmedalje i klassisk sprint fra Sapporo-VM i 2007 på merittlisten, men mener at onsdagens prestasjon overgår alt annet.

Jenta som har Kollen som hjemmearena begrunner dette først og fremst med at hun har hatt en lang vei tilbake, etter en stygg sykkelulykke i 2009, som endte med brudd i rygg, kjeve og begge albuer.

- Jeg kjenner løypene her bedre enn de andre. Og det å ta medalje her på hjemmebane er veldig stort for meg. Større enn gullet i Sapporo. Spesielt siden jeg har hatt en så lang vei tilbake etter skaden.

- Da jeg var på sykehuset var de usikre på om jeg i hele tatt kunne leve et normalt liv igjen. Men jeg ga aldri opp drømmen om å få delta her, og det er kanskje derfor jeg sitter her nå, forteller hun.

- Ville ikke safe
Jacobsen gikk den siste etappen for det norske laget, og hadde god kontakt da hun gikk ut.

- Taktikken min var å holde ryggen til Saarinen og jeg er fornøyd med at jeg vekslet inne i topp tre, og at vi fortsatt hadde heng på teten etter min siste etappe, sier Falla, som sendte Jacobsen ut på sisterunden.

Det ble imidlertid fort klart at det var svært lite verken Norge eller Finland kunne gjøre med Charlotte Kalla, som hadde et gir ekstra. Dermed ble det altså sølvkamp mellom Jacobsen og Lahtenmaaki.

Sølvet brydde imidlertid 24-åringen seg svært lite om.

- Jeg prøvde å ta igjen Kalla, og gikk for gull. Det var kanskje ikke det beste utgangspunktet med tanke på sølvet å ligge foran den finske jenta, men jeg var villig til å risikere sølvet i jakten på gull, sier hun.

- Hadde jeg lagt meg bak og prøvd å safe sølvet, ville det vært feigt, sier Jacobsen

For 20 år gamle Falla ble onsdagens bronse hennes første VM-medalje i karrieren.

- At det bare ble bronse gjør ikke noe nå, vi er veldig fornøyd med det. Vi gikk begge løpet på en veldig lik måte, og vi gikk begge et bra løp, sier Gjerdrum-løperen.

HTML EMBED