RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hesteguiden.com

Vi sendes til himmels i V75?

Sist oppdatert:
Vi fyrer av to meget friske nyttårsraketter i en omgang hvor svimlende 26 millioner kroner ligger og venter på en alenevinner på Bjerke på lørdag! Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Travåret 2011 avsluttes med en svært spennende V75-omgang i hovedstaden på lørdag, og vi på Sportspill skal forsøke å sende våre lesere rett til himmels på årets siste dag, før nyttårsrakettene fyres av!

Vi klemmer nemlig til med to meget friske bankere denne gangen, og dersom magefølelsen til undertegnede skulle vise seg å være rett, ja så kan det bli veldig høy sigarføring på noen og enhver utover kvelden på lørdag!

Vi på Sportspill ønsker alle våre lesere et riktig godt og innbringende nytt år!

Tet og slutt?
Vi synes at det ligner en skreddersydd oppgave for 4 Kendrick Jr. i den tredje avdelingen, og da snakker vi om et tredjevalg i spillet. 5-åringen er kun markert på snaue 16 % av de innleverte kupongene, og da finner vi det meget interessant å sette et bankerspill.

Vi tror ingen nekter Engebretsen-traveren teten denne gangen, og det vil overraske oss stort dersom ikke kusk Gunnar Austevoll vil forsøke å sitte foran hele veien (var nærmest uslåelig fra den posisjonen i fjor vinter) all den tid det er snakk om en kjapp sprint ved denne anledningen.

Vi synes at innsatsen til tredje på fine 16.0 full vei bak gode Out Of Nowhere % Co i den nest siste starten var god (og da er det ned en liten klasse denne gangen), mens vi ikke vektlegger sjetteplassen på 17.7 over aktuell distanse i Drammen i den siste starten alt for mye. Svevde i sporene på sisterunden ved den anledningen, og det går bare ikke på den arenaen.

Vår rangering: A: 4 B: 12-8-7-3 C: 9-10-1 D: 6-11-2

Feller samtlige til slutt?
Vår andre friske banker for dagen dukker opp i den femte avdelingen, og da snakker vi om 11 K.L.M. Buymethemoon. Nede som et femtevalg i spillet (kun markert på 14 % av de innleverte kupongene), og da ser det unektelig meget spennende ut på forhånd!

Vi synes at 3-åringen til Steinar Holm virker til å være i rivende utvikling, og i et løp det bør ligge an til å bli litt tempo på, synes vi at Pine Chip-sønnen skal ha solide muligheter til å kunne felle samtlige til slutt.

3-åringen avsluttet voldsomt fint til tredje på 16.1 (helt på høyde med vinneren over mål) over en sprint på en klinete bane i den nest siste starten, og vi synes ikke da var noe å si på at han ble speedet ned av den smygkjørte spesialsprinteren French Open til slutt i den siste starten (var ikke snakk om at han ga seg, for det gikk meget fort nedover oppløpet).

Åpnet og avsluttet i 14-fart i det løpet, og mot jevnaldrende hester i kveld tror vi på en topp vinnersjanse. Vi synes at dette er snakk om den klart mest herdede hesten i løpet, og da lar vi det stå til, i et løp som ellers teller tolv vinnerkandidater!

Vår rangering: A: 11 B: 3-7-4-6-10 C: 2-1-5-9-12-8

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Bjerke kan du finne her!

V75-1, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi synes at det ligner heldekk med to hester fra Frode Hamres kvalitetsfyllte stall. Etter løpene på Momarken på tirsdag er det naturlig å tro at sjefen selv sitter bak den hesten med den beste sjansen, og da snakker vi om 9 Acolyte Hanover.

Leverte en virvlende siste 700 til tredje på flotte 14.3 full vei på tirsdag, og med fine rygger i fra start bør det kunne ligge an til en fin reise underveis denne gangen. Vi synes 4-åringen så lysende ut ved den anledningen, og med seier i kveld passerer den flotte Windsongs Legacy-sønnen 800.000 kroner innkjørt denne sesongen. Det har blitt seks triumfer på syv forsøk (tapet kom i Axel Jensens Minneløp) i karrieren på dagens arena, og det forteller alt om en hest som trives fortreffelig i hovedstaden.

Fra tet kan dog 1 Hitchcock bli alt annet en lett å fange, og vi betaler for 5-åringen på våre to største spilleforslag. Veldig bra til sølv på 15.7 full vei fra ”dødens” i den nest siste starten, men i den siste starten på tirsdag ga Hamre-traveren seg litt for lett fra den samme posisjonen. Vi synes dog at kusk Vidar Hop ”kranglet” litt for mye med hesten underveis den gangen, og muligens gikk han da litt lei.

Det er således litt skummelt å dømme ham ut etter den starten, og på kapasitet snakker vi nok om den beste hesten i feltet. Det er ikke lenge siden andrevalget i spillet dundret rundt ovalen på Bjerke til seier på råsterke 13.5 over aktuell distanse, og med en tilsvarende innsats på lørdag blir Windsongs Legacy-sønnen ikke lett å slå (vi tror han forsvarer teten i en feilfri utgave).

Vår rangering: A: 9 B: 1-2-6 C: 5-3-8-4-7 D: 10-11-12

V75-2, 1640 meter voltestart
Et litt småskummelt sprintløp for kaldblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi anbefaler da bred gardering. Fem hester hever seg dog litt over mengden, og best på kapasitet tror vi at 4 Øyseira er.

4-årshoppa leverte en strålende innsats til sølv på sterke 28.8 full vei under tunge forhold bak gode Torpa J. i den siste starten, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en topp vinnersjanse.Vi synes dog at galoppfaren så absolutt er til stede fra et litt kinkig fjerdespor (kom seg ikke av gårde i rett gangart fra et andrespor sist hun gjestet dagens arena), og da må vi gardere.

Spennende etter lang pause er 11 Gylden Tina, og treningsrapportene er fine på den fartsfyllte 6-årshoppa forut for lørdagens dyst. Gislum-datteren så etter sigende fin ut i prøveløpet på 32.5 full vei, og vi synes at 16-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger. Vant fire av seks løp i fjor, og kapasiteten er da velkjent.

Det er ned en klasse for 14 Siv Sprintå ved denne anledningen, og dersom kusk Sverre Skrugstad treffer sånn noenlunde fra sitt springspor på 20 meter tillegg (alltid litt usikkert det med disse amatørkuskene), ja så tror vi at 10-prosenteren i spillet dukker opp i seiersstriden til slutt. 7-årshoppa satt fast i den siste starten, og forut for den starten gikk Pål Even-datteren flotte løp mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter (og hun har som best sprintet fine 27.1).

Fartsressurser til å kunne legge dette feltet på rygg innehar også 13 Zara Hegero, og 6-årshoppa bekreftet fin form ved å vinne lett på 30.1 full vei i den siste starten fra rygg leder underveis. Totalt overlegen ved triumfen på 26.3 over aktuell distanse i et løp på Årjæng tidligere i høst, og det sier sitt om kapasiteten på Andersson-traveren.

Det blir etter alt å dømme en kremreise underveis for 1 Jentungen denne gangen, og da må 5-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser. Vant et billig løp på 31.6 full vei i den siste starten, men en kjapp sprint tror vi er midt i blinken.

Vår rangering: A: 4 B: 11-14-13-1 C: 3-12-10-15-5-2-6-8-9

V75-4, 2140 meter voltestart
Vi støter på et vidåpent varmblodsløp i den fjerde avdelingen, og på vårt store system stryker vi da kun to hester. Spennende etter litt pause er 7 Tarantino, og når Kai Johansen setter seg opp bak Hammersborg-traveren denne gangen, setter vi 4-åringen fremst. Vant på fine 16.6 full vei i den nest siste starten, og Victory Abroad-sønnen rapporteres å være fit for fight etter litt hvile.

Skuffet veldig i den siste starten gjorde 2 Taste Of Energy ved å gi seg alt for lett i fra tet (femte på enkle 18.2 full vei), men 4-årshoppa skal etter sigende ha slitt med å få feste den dagen (for korte pigger). Dette blir rettet på til lørdagens dyst, men vi er uansett litt skeptiske. Det er da også klart tøffere i mot for Gottling-traveren ved denne anledningen, og da synes vi at hun er blitt vel stor favoritt med sine 72 %

På vei opp i form med et par løp i kroppen etter litt pause er 5 Mr. Renati B.R., og på sitt beste ser vi ikke helt bort i fra at 4-åringen leder rundt om. Stigende form er det også på 8 Golden Felix i regi Eirik Høitomt (avsluttet voldsomt fint til tredje på 17.3 full vei i et monteløp i den siste starten), og vi synes at 6-åringen er litt bortglemt med sine 8 % denne gangen (kapasiteten er høy der i gården).

Løftet seg voldsomt i regi Åsbjørn Tengsareid har 11 Sugar Alcore gjort, men 5-åringen er trolig sist ut fra start i fra et trangt fjerdespor i volten. Dog veldig tung til slutt, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for 5-åringen (veldig god ved triumfen på 15.6 over en sprint i den siste starten).

Det vrimler av outsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge 4 Atle Newport (flink til seier på 16.1 over en sprint i den siste starten, men et trangt startspor trekker litt ned), 6 Matador Volo (svak i den siste starten, men desto bedre til to overlegne triumfer forut for den starten), , 13 Samuraj November (sterk som få, og i en feilfri utgave tror vi at Kolnes-traveren blir skummel) og 14 Rubin Princess (slo gode Twins Torpedo i den nest siste starten, og i den siste starten satt 7-årshoppa fast).

Vår rangering: A: 7 B: 2-5-8-11-13-14-4-6 C: 9-10-12 D: 1-3

V75-6, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den sjette avdelingen, og vi støter her på en av dagens største favoritter i form av 10 Olympic Image med sine 70 %.

Strålende i to seiersløp på 14-tallet over aktuell distanse før hun satt fast til femte på 17.3 full vei i den siste starten, og med klaff på løpet skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Det skal dog ikke strule seg til mye fra bakspor på en kjapp sprint før det kan gå galt, og vi får si som Ole J. Solberg sier: Det kan gå, men det behøver ikke å gå.

Vi synes at løpet ser vidåpent ut på forhånd (lett for å smelle i denne typen løp), og på vårt store system stryker vi da ingen.

Vi tror at 4 Wee Nita kan få overta føringen ut av den første svingen fra 3 Dragostea Din Tei, og med et slikt scenario ser vi ikke helt bort i fra at 4-årshoppa leder rundt om (de løpene hun har vunnet i karrieren er fra nettopp den posisjonen). Vi synes at Cigar Bar-datteren har vært solid til hhv sølv og tredje i de to siste startene, og 16-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig.

Vi tror at 1 Mighty Lady (godkjent til sølv på 17.1 på en sprint i den siste starten uten å sprudle) blir overflydd ned startsiden, og da må det i så fall løse seg med perfekte luker til slutt for at Gottling-traveren skal kunne bokføre årets femte triumf (vi tror da også at 5-årshoppa er klart mest effektiv med et løp i rygger).

Vi føler at 5 Delicious Queen ligger og vaker litt i vannskorpa (avsluttet veldig bra til fjerde på fine 14.5 over aktuell distanse i den siste starten), mens duoen 9 Milliondollar Baby D. og 11 Dressedforsuccess U.S. heller ikke trenger å være helt borte ved overpace på løpet.

Vår rangering: A: 10 B: 4-1-5-9-11 C: 12-8-2-3-6-7

V75-7, 1640 meter voltestart
Det hele avsluttes med et sprintløp for kaldblodseliten, og det var nesten så vi måtte gni oss i øynene når fagbladet TGN lanserte 2 Voje Faks som en banker (glemt å lese ranken?, for denne er da vitterlig ikke storfavoritt...hehe). Nei, spøk til side, Kurt Hella har stålkontroll på hestene til Per Gottling, og da må vi ta Telemarkingen på alvor.

8-åringen har etter sigende sett helt strålende ut i trening forut for lørdagens dyst i ny regi (avsluttet 21.0 siste tusen i det siste jobbet), og når Järvsöfaks-sønnen var tredje på sterke 22.8 i et tilsvarende løp i våres må 23-prosenteren i spillet krysses på alle bonger denne gangen.

En tilsvarende oppgave som dagens har ikke 14 Moe Brage løst i hele sin karriere (sølv på 21.5 tidligere i høst på Sørlandet som best), men muligens kan 9-åringen få hull på byllen denne gangen. Det ble som forventet alt for langt frem i Drammen i den siste starten (femte på 25.6 over aktuell distanse), men Moe-traveren avsluttet i 18-fart i det løpet (og med litt mere klaff på lørdag har ikke speedkula mange foran seg i mål).

Det klaffet heller ikke for 11 Zevs i den siste starten i det samme løpet som favoritten, men med litt mer flyt på veien denne gangen skal 9-åringen være seiersaktuell (strålende ved triumfen på 23.3 i den nest siste starten på nettopp dagens arena).

Vi ser heller ikke helt bort i fra at 4 Joker Elden (positiv to ganger på rad nå på slutten) kan være seiersaktuell, mens det skal klaffe mye på veien for at 15 Åsajerven skal kunne legge på til sin andre strake triumf (alt ble jo helt riktig i den siste starten ved triumfen på 25.1 over en sprint).

Vår rangering: A: 2 B: 14-11-4-15 C: 10-12-1-6-5-13-8 D: 9-3-7

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 135, 405, 810 og 2440 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.30 på lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere