Vi ser heller hopp enn fotball

Norske TV-seere velger Sigurd Pettersen, Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen fremfor fotball.

11.02.04 11:16

Både hopp, skiskyting og langrenn er mer populært på norske TV-skjermer enn fotball.

Kampanje skriver at gjennomsnittlig seertall for hopp i 2003 var 530.000 seere. Mens snittet på tv-sendte fotballkamper lå på 293.000 seere.

TV-selskapene betaler enorme summer for å sikre seg rettighetene til å sende fotball på sine kanaler for å tekkes sine seere. Men i virkeligheten er det vinteridretten som trekker flest nordmenn til TV-apparatene.

Etter skihopp, var det langrenn og skiskyting som trakk flest seere. De to sistnevnte idrettene trakk henholdsvis 459.000 og 403.000 seere i snitt.

- Hvilke dager og på hvilke tidspunkt sendingene går på er veldig avgjørende her. Skiskyting går i tillegg til helgene også på hverdager, mens hopp sendes i helgen, sier Kristian Tolonen i NRK Forskningen til Kampanje.

Han påpeker at seertallene for fotball nok også skyldes at vinteridretten sendes stort sett på NRK1, mens fotballsendingene fordeler seg på NRK1, TV 2, TV3 og betal-tv-kanalen Canal+.

Canal+, som har rettighetene til Premier League, trekker sjeldent over 50 000 seere

- Men i et EM- og VM-fritt år ligger nok tallene lavere for fotball, enn hva tilfellet var i EM-året 2002, sier Tolonen videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.