Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal bli bedre

Red Wings er ambisiøse etter storseieren.

DETROIT - PITTSBURGH 5-0 (3-2 i kamper):

Pittsburgh Penguins hentet opp Detroit Red Wings' 2-0-ledelse sammenlagt med to sterke hjemmeseire, men i den femte kampen i Stanley Cup-finalen slo Red Wings voldsomt tilbake.

Gjestene fikk aldri pucken bak Detroit-keeper Chris Osgood, og et effektivt hjemmelag kunne til slutt juble over 5-0 i Joe Louis Arena og nytt overtak i den amerikanske ishockeyfinalen.

- Godt med fri
Men på tross av storseieren, lover Red Wings-trener Mike Babcock at laget skal vise enda mer styrke i den sjette finalekampen.

- Det er en stor seier, sa treneren ifølge klubbens egne nettsider, og ser fram til en liten hvile før neste kamp, som spilles natt til onsdag, norsk tid.

- Det beste er de ekstra dagene med fri. Vi skal bli enda bedre, lover Babcock.

Pittsburgh åpnet kampen best, men en da Nicklas Kronwall ble utvist i den første perioden utnyttet Red Wings overtaket.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Avgjorde i midtperioden
Skuddet fra Dan Cleary ga laget føringen, og initiativet i kampen ga rødvingene aldri fra seg.

Andre periode ble et mareritt for bortefansen, da Detroit scoret - ikke en, ikke to, og ikke engang tre - men fire ganger.

Red Wings' siste mål kom ved Henrik Zetterberg, og den svenske nøkkelspilleren var naturligvis godt fornøyd etter kampen.

- Vi dominerte i powerplay og jobbet virkelig hardt. Vi ville skyte mer og bruke mer tid i deres sone. Det hjalp oss til å score flere mål, mente Zetterberg.

Matchvinnende målvakt
Etter den innholdsrike andre perioden var kampen avgjort, og Pittsburgh kunne ikke gjøre annet enn å forsøke å hindre Red Wings-keeper Chris Osgoods tredje «clean sheet» i en finalekamp.

Det ble med forsøket.

Keeperen sto en meget god kamp, og skal ha mye av æren for at resultatet ble så overlegent som det ble.

Natt til onsdag norsk tid kan Detroit Red Wings avgjøre årets Stanley Cup i Mellon Arena i Pittsburgh, dersom laget klarer å ta finalens første borteseier.

De fem kampene som hittil er spilt har alle endt med hjemmeseier.

En eventuell sjuende kamp blir spilt i Detroit, natt til lørdag 13. juni norsk tid.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar