Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal få løst dette

John Northug ser fram til oppklaringsmøtet med Åge Skinstad.

Fredag hylles Petter Northug i hjembygda, men oppladningen har vært alt annet enn rolig.

Tvert imot har det blusset opp en ny diskusjon om Northugs framtid på landslaget, etter at Northug onsdag måtte stå skolerett for resten av landslagsløperne.

- Ingen kommentar, svarte pappa og manager John Northug på direkte spørsmål fra TV 2 om han er sikker på at sønnen er på landslaget neste sesong.

Les også: - Brutal måte å straffe Petter på

- Skal ha en prat
Fredag kveld møtes Team Northug og Norges Skiforbund med sportssjef Åge Skinstad i spissen. Skinstad er primært i Trøndelag for å delta i feiringen av Northug, men det blir også et møte.

- Vi skal ha en prat med forbundet for å få løst dette, sier John Northug til Nettavisen på telefon fredag ettermiddag – mens han kjører følgebil for sønnene Petter og Tomas, som sammen med Odd-Bjørn Hjelmeset er ute på rulleskitur.

- Vi har fokus på det som er viktig, og det er trening, forklarer han – og rekker en drikkeflaske ut bilvinduet til Hjelmeset

John Northug innrømmer saken er blitt større enn han hadde regnet med, og vil gjerne avdramatisere.

- Er på landslaget
- Petter er jo på landslaget. At han ikke har signert kontrakt for den kommende sesongen, er ikke noe spesielt. Det bruker alle utøverne å gjøre i forbindelse med samlinga på Sognefjellet hver sommer, poengterer han.

Sakens kjerne benekter han imidlertid ikke: Northug likte dårlig behandlingen han fikk da han i plenum måtte forklare sitt fravær fra landslagssamlingen.

- Men dette har jeg ikke lyst til å si noe mer om før vi har fått snakket med Skiforbundet, sier John Northug til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken