Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal ta gull

Geir Nordby er bare mellomfornøyd med kongepokal og tredjeplass i fjor, og lover seriegull til Røa i 2007.

Røa ble av de fleste eksperter spådd som seriemester i 2006, men slik gikk det ikke. I en ultratett serie, ble de slått av både Kolbotn og Trondheims-Ørn. I tillegg fikk Røa-jentene skikkelig pryl av Team Strømmen i siste serierunde, et resultat som hindret sølv i serien.

Det skal ikke gjenta seg, hevder Røas fargerike trener, Geir Nordby.

- I år går vi for gull, og jeg tipper vi vinner foran Asker, spår Nordby.

- Vi hadde en god sesong i fjor, og vant cupen, men tredjeplassen i serien var med en viss bismak.

I 2004 tok Røa-jentene «the double», og Nordby gjorde seg bemerket med å feire med å løpe rundt på Ullevaal i en frekkk tanga. Skulle det gjenta seg i år, kan han imidlertid ikke love noen reprise.

- Ungene mine begynner å bli såpass store nå, at de etterligner det jeg gjør. Akkurat en slik kopi kan jeg stå over, humrer 38-åringen.

Nettavisen presenterer for tiden alle Toppserie-klubbene i Norge, hvor trenerne får følgende elleve spørsmål de må besvare. I dag er det altså Geir Nordby som svarer på vegne av Røa:

1. Hvilke nye spillere er kommet til?
- Caroline Knutsen (Asker), Anne Bettina Langlo Jevne (Asker) og Marte Kvaale (Liungen), Anne Vikre (Bærums Verk) og Kaja Ruud Solem (Vålerenga). Monica Henriksen var i tillegg borte i hele fjor med korsbåndsskade, men er tilbake for fullt nå.

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
- Linda Stadsøy (lagt opp), Linn Meløy Christensen (Grei/Linderud) Marte Keiseraas (Grei/Linderud) Silje Vesterbekkmo (Grand Bodø), Ane Sigernes (uklart, sannsynligvis M/S).

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Stallen er komplett, per i dag er det denne stallen som skal slåss i toppen kommende fotballsesong. Vi har fått inn de to keeperne vi trenger, og med øvrige forsterkninger og folk tilbake fra skade mener vi at vi er bedre enn i fjor. Vi er jevnere besatt, og det er bedre kamp om plassene, noe som gjør at kvaliteten og innsatsen på treningene øker.

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Vi føler at det er gullet vi går for i år. I fjor var vi veldig nærme, men til tross for at vi vant cupen, så var vi ikke helt fornøyde. Stallen er absolutt god nok for gull, og jeg tipper vi vinner foran Asker.

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Vi trener jevnt og trutt, og skal i tillegg møte følgende før seriestarten: Malbacka nå lørdag, så Arna-Bjørnar og Asker på La Manga i slutten av mars. Den 14. april møter vi Kattem i vår siste treningskamp før seriepremieren den 21. april, borte mot Grand Bodø.

6. Klubbens største spillerprofiler?
- Liker ikke å favorisere noen i et lag, vi har mange gode og positive personligheter i laget. Likevel, Marie Knutsen er veldig positiv og bidrar mye, Marit (Fiane Christensen) og Siri (Nordby) også.

- Dessuten må jeg nevne Karin Bredland, som er ”motoren” i laget - en stor profil både på og utenfor banen. Hun har bidratt veldig både fotballmessig og ved å ivareta miljøet godt.

7. Hvor ofte trener dere?
- Vi har fellestrening alle dager unntatt fredag, mens lørdag er det trening eller kamp. I tillegg minimum to økter med egentrening i uka, landslagsspillerne trener noe mer. Noen av øktene varer nærmere to timer.

8. Hvordan er treningsfasilitetene?
- Det er vanskelig med treningsforhold i Oslo, og spesielt hos oss på Røa som har 85 forskjellige lag. Kunstgressbanen vår er under snø på vinteren, og den mangler varmekabler. Dermed blir det Vallhall to ganger i uka, hvor vi da ha 1/3 av banen, vi trener på Idrettshøyskolens bane to ganger i uka, og i en gymsal på Røa to ganger i uka.

- Det blir trøbbel i sesongen også, vi må da dele banen med andre, og bare en eller to ganger i uka vi kan trene på hele banen. Heldigvis låne gressbanen på Ila et par ganger i uka.

9. Hvor stort er årets budsjett? (De tre siste spørsmålene er besvart av Røas daglige leder, Harald Nikkelsen)
- Det er på 3,8 millioner, men grunnen til at det er vesentlig større enn i fjor, er at lønnen til landslagsspillerne går nå gjennom klubbene. Vi har vel tre spillere som mottar lønn fra NFF.

10. Er noen av spillerne lønnet?
- Ja, hun som har best betalt har 100.000 kroner i året fra oss, og i tillegg kan de beste landslagsspillerne få opp mot 150.000 fra NFF

- Avtalene varierer veldig, men alle spillerne får noe

11. Skal stadionet forbedres?
- Veldig lite, kunstgresset nytt i fjor, og på tribunen er det bare kosmetiske endringer. Vi skal ha nye innbytterbokser, en etasje til på speakerboden, og dessuten ser vi på om vi kan gjøre noe med sitteplassene. Nå har vi drøyt 400, men før neste sesong er i gang, ønsker vi å ha tredoblet kapasiteten

- Det er dessuten et utkast som er tegnet, og drøftet med politikere. Foreløpig er vi på drømmenivået, men vi håper å få en storhall, kunstgresstadion med plass til 5.000 tilskuere og halvannen kunstgress-/kunstisbane i løpet av de neste tre-fire årene, sier en drømmende Harald Nikkelsen

Andre lag tidligere presentert:
Amazon Grimstad: Margunn brenner for sørlandsfotballen
Asker: Kvinnefotballens Beckham
Arnar-Bjørnar: Håper på tre VM-spillere
Fløya: Kapteinen rekker seriestart
Kattem: Fytti Kattem for et trenerteam
Klepp: Kleppjubel over drømmespilleren
Kolbotn: Kolbotn jakter landslagsspillere
Sandviken: Sensuell rock and roll-fotball

Tror du Røa vinner Toppserien i år? Ta debatten her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken