Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal være et topplag

Hønefoss BK har store ambisjoner både på og utenfor banen denne sesongen.

Nettavisens føljetong om statusen på hvert enkelt Adeccoliga-lag fortsetter. I dag presenterer vi Hønefoss BK, hvor vi har intervjuet trener Kjell Sverre Hansen Wold:

1. Hvilke nye spillere er kommet?
- John Erling Kleppe, Stian Rasch, Kjetil Byfuglien og David Hanssen. Vi har dessuten forlanget lånet med Umaru Bangura fra Watford, mens Espen Haug er kommet på permanent overgang fra HamKam. Dessuten ble en spiller klar nå nettopp, uten at jeg kan avsløre navnet. (Spilleren var Vadim Demidov, red. anm.).

Les om Demidov-overgangen her.

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
- Felix Ademola, Håvard Karlsen, Eirik Margegård (tilbake til Stabæk etter lån), Tero Koskela, Thomas Øverby.

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Liker ikke å gå ut i media med spilelrønsker, fordi det ikke er bra for de spillerne som er i klubben.

- Generelt kan jeg si at vi ønsker å forsterke stallen i alle ledd, målet er å bli gode nok til å rykke opp.

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Vi skal forberede oss til opprykk, men det er ikke et must å rykke opp. Forventningene våre er å kjempe i toppen denne sesongen.

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Treningen startet 3. januar, hvor vi tok med oss de nye spillerne til Geilo for å få dem inn i gruppa. Den ordentlige treninga startet først denne uka, sier Hansen Wold.

- Den første treningskampen er mot Korsvoll den 27. januar. Vi skal dessuten møte Lyn, Lillestrøm, HamKam, Moss, Kongsvinger to ganger, Bodø/Glimt, Skeid og Notodden i treningskamper i sesongoppkjøringa.

- I mars er vi også en uke på La Manga.

6. Hvordan er treningsfasilitetene?
- De er gode. Vi har et ivrig banemannskap som gir oss gode treningsmuligheter utendørs på Jevnaker kunstgressbane. Dessuten har vi en innehall på Hønefoss, Elixia treningssenter i Hønefoss, samt muligheter for å drive trening med vekter og spinning på klubbhuset.

- På sommerstid har vi dessuten gode treningsmuligheter på gressbane.

7. Hvor stort er årets budsjett?
- Vi har et budsjett på cirka 15 millioner, men det er en av de tingene vi ønsker å løfte. I fjor hadde opprykkslagene rundt 30 millioner, og der ønsker vi å være etter hvert. For å kunne rykke opp, må du også være på den størrelsesordenen i budsjettet.

- Økonomien er ellers god og oppadgående, og vi er vel omtrent mellom nummer fem og åtte i økonomisk størrelse i Adeccoligaen nå.

8. Skal stadionet forbedres?
- Vi bygger en helt ny stadion med kunstgressbane, som skal stå ferdig i starten av 2008. Kapasiteten skal være på 3.000 etter første byggefase. Ytterligere 5.000 nye plasser bli bygget i byggefase to.

- Per i dag er vårt stadion ikke innbydende nok for folk, innrømmer HBK-terneren, som gleder seg veldig til det nye anlegget er klart.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken