Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skulle vært i VM

Selvtilliten er på topp etter at ny VM-klar motstander ble slått – og gjett hvem som får æren.

SLOVAKIA – NORGE 0-1:

MSK ZILINA STADIUM (Nettavisen): Først ble Sør-Afrika ble slått 1-0, så Sveits 1-0 og onsdag ble så Slovakia slått med samme sifre. Felles for alle tre: De er klare for VM, det er ikke Norge. Og det gjør vondt, innrømmer de norske landslagsspillerne.

- Vi får aldri vite hvor bra vi kunne gjort det i VM, men i dag er vi nærmere 2-0 enn de er 1-1, mener Morten Gamst Pedersen.

- Hadde fortjent å være i VM
Og de, Slovakia, vant sin kvalifiseringsgruppe, Norge ble den dårligste av alle toerne, og fikk dermed aldri noe nytt forsøk på å komme seg sørover til sommeren. Det gjør vondt.

- Hvis de er i VM, så skulle vi også ha vært der, det hadde vi fortjent, mener Jon Knudsen.

Sisteskansen vartet opp med en klasseredning snaut ti minutter før pause, men bortsett fra det var det få virkelig store sjanser slovakene hadde å vise til etter kampen. Norge spilte klokt, var gode og farlige på kontringer, og lot aldri de noe mer ballsikre slovakene få ro.

Roser Drillo for seiersoppskriften
Dermed kunne Norge notere seg for sin tredje strake kamp uten baklengs, og spillerne selv er ikke i tvil om hvem som skal ha æren.

- Egil er utrolig dyktig, og gir oss veldig enkle og klare instrukser, sier kaptein Brede Hangeland, og Morten Gamst Pedersen utdyper.

- Det som er så bra med Drillo er at han gir oss veldig mye frihet, stoler på oss, og lar hver enkelt få være seg selv. Beskjedene før kamp er få, men veldig tydelige, vi vet veldig godt hva som skal gjøres.

Mot Slovakia var det snakk om å overraske fra start.

- Meningen var å presse høyt det første kvarteret i førsteomgangen, så de første i andre. Det var utrolig slitsomt, men det fungerte vel egentlig ganske så bra, gjorde det ikke?

Drillo: - Vi hadde flaks
Jo da, i aller høyeste grad. Men Drillo er langt fra fornøyd ennå. Målet er å bli best på defensiv organisering.

- Og det er vi et godt stykke unna ennå. I dag hadde vi litt flaks som vant, og tidvis ble vi overspilt på backene, hvor de kom i to mot en ved flere tilfeller.

Resultater gleder likevel landslagssjefen, som nå har fire strake seirer, og hel syv på sine 11 kamper etter landslagscomebacket. Tryggheten er tilbake i laget, og den norske journalistskaren begynte onsdag å drømme om det glade 90-tall igjen.

Lover EM-hygge
Brede Hangeland er i alle fall optimist, og lover resultater når EM-kvalifiseringen kommer i gang.

- Dette skal bli gøy, sier landslagskapteinen seierssikkert.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken