LA MANGA (Nettavisen): - Samhandling, samhandling, samhandling, smeller det fra Erik Hamrén på treningsfeltet.

Ettersom vi er på spansk jord kunne det like gjerne vært Nils Arne Eggen som hadde tatt turen innom fra leiligheten noen kilometer lenger sør. Men det er Aalborg som er i ferd med å gjennomføre nok en økt under svenskens ledelse. Det blir det slutt på etter 1. juni. Da tar Hamrén over som ny hovedtrener i Rosenborg.

Takker Hamrén
Dersom Aalborg tar medalje i den danske serien, blir laget historisk. Klubben har nemlig aldri klart å vinne edelt metall i to sesonger på rad. Og både fjorårets seriebronse og årets gullkamp takker de Erik Hamrén for.

- Det er ingen tvil om at han skal ha en stor del av æren for det vi opplever nå, sier midtbanespiller Thomas Augustinussen til Nettavisen.

- Da han kom hit for fire år siden, sa han at han skulle bruke noen år på å gjøre AaB til et topplag, og at vi skulle vinne seriegull. I fjor tok vi bronse i ligaen, og i år har spilt i Uefa-cupen. Det hadde vært fantastisk om vi kunne ha oppfylt hans drøm denne sesongen og vunnet det gullet. Han fortjener det, utdyper 26-åringen.

Fikk færre skader
Blant grepene Hamrén tok i Aalborg var blant annet å innføre felles frokost og utvikle styrketreningsmodeller for spillerne. Resultatet ble færre skader og bedre resultater.

Danskene trekker frem profesjonalitet, lagbygging og ambisjoner som hans fremste kvaliteter som trener.

- Først og fremst er han utrolig dyktig taktisk. Han leser motstanderen godt, og så er han en menneskekjenner, sier Augustinussen.

- Han er meget ambisiøs. Han setter seg klare mål, og det trenger nødvendigvis ikke å være det norske seriemesterskapet. For oss tok det tid å venne oss til den måten han vil at vi skal spille fotball på, men han har klare delmål underveis, sier backen Allan Olesen.

(Saken fortsetter under bildet)

Suksess med 4-5-1
Aalborg-treneren er kjent som en 4-4-2 mann, men også innenfor den formasjonen liker han å variere med diamant, så vel som flat firer. Mot antatt sterkere lag som FC København og flere av motstanderne i Uefa-cupen har han benyttet 4-5-1 med suksess.

- Han liker å forsterke midtbanen mot de beste lagene. Mot de mindre har vi ofte benyttet en mer offensiv 4-4-2 formasjon og har scoret mange mål. Og har vi sluppet inn noen, har vi scoret flere enn dem igjen, sier Augustinussen.

Takket nei til RBK
Både han og Olesen har spilt under Hamrén under hele hans periode i Danmark. Men en som kjenner ham enda bedre, er assistenttrener Allan Kuhn. Kuhn spilte med svensken som sjef i Örgryte. Så ble han assistenttrener i Aalborg i 2004. Å følge sjefen til Trondheim viste seg imidlertid å være vanskelig.

- På grunn av min familiesituasjon, så takket jeg nei med en gang. Jeg tror ikke RBK var involvert i prosessen en gang, sier han til Nettavisen.

Ingen kompis
Selv om danskene skal ta farvel med Hamrén til sommeren, finnes de ikke bitre. I stedet synes de 50-åringen fortjener denne sjansen.

- Erik er en vinner. Og han har skapt et vinnerlag her nede. Nå håper vi å kunne kjøre dette laget videre med en ny sjefstype.

- Hva er Hamréns beste egenskap som trener?

- Det synes jeg faktisk er at han klarer å balansere forholdet mellom spiller og hovedtrener. Han er en veldig profesjonell type. Han skal ikke være kompis med spillerne. Det er min jobb, det. Han skal være en manager, fremhever han.

Pekefinger til RBK
Assistenttreneren benytter anledningen til å rette en advarende pekefinger til den nye arbeidsgiveren.

- Jeg håper at RBK kan starte på nytt nå. Jeg håper de gir ham tid der oppe, ettersom det er så viktig med kontinuitet på trenersiden. Her har vi vært nødt til å fjerne spillere som ikke har passet inn i det systemet vi har ønsket å innføre. Og en slik omstilling tar tid.

- Dersom det kommer en dårlig periode, kan man ikke bare bytte trener. Det synes jeg Rosenborg har gjort for ofte nå. Erik jobber ikke noe mindre i de dårlige periodene.

- Snakk pent om meg!
Spillerne er heller ikke i tvil om at Rosenborg har gjort en svært godt valg med den nye hovedtreneren.

- Jeg er helt sikker på at han får suksess. Utvilsomt, sier Augustinussen og kikker mot sjefen.

- Du får snakke pent om meg da, sier Hamrén til Augustinussen idet han er på vei ut fra feltet.

Han trenger neppe å bekymre seg over det.

PS. Etter halvspilt dansk serie leder Aalborg overraskende med to poeng ned til FC København.

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.