Klikk her for å se våre V75-forslag.

Da er det naturlig nok en svært spennende lørdag vi har å se frem til på Bergen travpark, og normalt er det da ikke dagen for å finne på de helt store krumspringene, all den tid vi får mer enn dobbelt betalt ved klaff på syv riktige målt opp mot ved en ordinær spilleomgang. Det er jo dog som kjent uansett svært vanskelig å få full klaff i denne spilleformen, og da klemmer vi like godt til med et superfriskt bankerspill!

Når man føler at de hete objektene dukker opp, ja så må man bare spille uavhengig av hva andre måtte mene og tenke om den saken. Undertegnede har dog fryktelig feeling på at et meget spenstig femtevalg, kun krysset av på latterlige lite 15 % av de innleverte kupongene, er snakk om en klink vinner, og da kan vi ikke dy oss. Det må være snakk om en av dagens mest underspilte hester vi setter våre kroner på, og vi finner da kanonverdi i å sette et spill.

Vi snakker da om 10 Nose Out i den andre avdelingen, og med to løp i kroppen etter meget lang pause, tror vi at den flotte 5-åringen nå er på vei mot full form. Skuffet en smule fra tet i den nest siste starten i årsdebuten i nederlaget for enkle Super Fighter på 16.5 full vei (trengte dog løpet etter en lang vinter med trening), men det var helt andre takter over Scarlet Knight-sønnen i den siste starten (mot klart bedre hester).

Fikk ved den anledningen åpning fra tredje innvendig midt på den siste langsiden, men kunne ikke følge svært gode Out Of Nowhere den siste biten (ikke noe å si på det), og det var i det siste steget han måtte seg slått av duoen Gann Stone/Victory Bone (da snakker vi om tre hester som holder en helt annen klasse enn dagens konkurrenter).

Det som dog er hele poenget med innsatsen i det løpet, er at hesten ble fryktelig stri i 6-700 meter midt i løpet, og undertegnede er rimelig overbevist om at kusk Frode Hamre ”dro litt lufta ut av ham” den gangen (således svært sterkt å fullføre på den måten han gjorde etter vårt skjønn).

På lørdag er det snakk om sprint, og vi er ganske overbevist om at den distansen er midt i blinken. Det blir som regel full fart hele veien i denne typen løp, og da skal det ikke være snakk om at Hamre-traveren bruker unødig mye krefter underveis på å bli hissig. Det er snakk om et jevnt fint felt uten de helt store stjernene i dette løpet, og vi har i grunnen ståltro på at femtevalget skyller rundt konkurrentene til slutt. Vi snakker kanskje her om et av dagens mest åpne løp (vi finner i hvert fall ingen helstryk), og da løser vi løpet veldig enkelt med dette kanondraget!

Etter det vi kan se har hesten kun startet en gang på aktuell distanse, og da ble han femte på superfine 11.8 i en kvalifisering til Sprintermesteren på Halmstad i fjor (femte innvendig underveis i det løpet, og han avsluttet flott nedover oppløpet) i et løp svært gode Select Yankee var en vinner på 10.8 Innehar dermed enorme fartsressurser, og etter to tette løp etter pausen (fått god tid på å hente seg inn igjen nå) har vi kanontro på at Frode Hamre har satt 15-prosenteren i perfekt skikk til lørdagens dyst (og han er uvanlig optimistisk med hensyn til vinnersjansene).

Vår rangering: A: 10 B: 2-4-1-3-8-9 C: 11-12-5-6-7

V75-1, 1609 meter autostart
Et flott sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og det ligner et to hesters oppgjør. Vunnet sportrekningen har 2 Mr. F.X. Royal gjort, og selv om ikke 4-åringen er noe lyn fra start blir det etter alt å dømme et pent utvendig par underveis i fra dette sporet. Ingen utpreget sprinter, men i et løp i vinter sprintet han fine 13.4 på Bjerke (og han vil profitere på at det garantert vil bli tempo på dette løpet).

Da er det således ingen grunn til å tro at ikke han kan senke den tiden ytterligere på en fin sommerbane ved denne anledningen, med formen helt i zenit. Strålende innsats til tredje på solide 14.8 full vei bak Glideable Volo og Muscles Wiking B.R. i Habib`s Minneløp på Klosterskogen i påsken, og normalt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Sterk som få denne krabaten, og det er fryktelig synd at han ikke er meldt til Derby senere i høst.

Det er dog ikke lett å komme utenom 7 Vintage Lindy på våre spilleforslag, og etter den flotte innsatsen til seier på solide 12.5 på Biri i den siste starten må Andover Hall-sønnen krysses på alle bonger. Så helt lysende ut ved den anledningen (avsluttet i 11-fart), og det kan nå være slik at den tidligere så voldsomt variable 7-åringen endelig har funnet seg selv, etter at han ble kastrert i vinter.

På tross av et spor litt langt ute har ikke kusk og trener Bo Westergård annet valg enn å sende i vei direkte på en kjapp sprint (nytter ikke å bakke seg ned i køen), og de øvrige konkurrentene i løpet har nok såpass respekt for favoritten etter fantomløpet sist, at det ikke er utenkelig at han blir sluppet til tet ut av den første svingen. Treneren melder om at hesten trolig er ytterligere forbedret til lørdagens dyst, og da skal han i så fall ikke bli lett å stoppe.

Vår rangering: A: 2 B: 7 C: 3-5-9-8-12-4-11-10-6 D: 1

Annonse: Grøstad/Lerum: BETONG INFO på et herlig renser drag mot en av dagens aller mest spilte favoritter! Denne får du bare av oss

V75-3, 1600 meter autostart
Det er tolv fartsfyllte kaldblodshester som setter hverandre i stevne i et sprintløp i den tredje avdelingen, og når favorittene står litt vel langt ute bakk startbilens vinger åpner vi opp for at vi kan få en vinner litt på kanten i dette løpet (og på vårt store system får vi da plass til syv hester). Det er ikke så mye som skiller disse hestene, og da blir posisjonene underveis veldig avgjørende for løpsutfallet til slutt (og favorittene har så langt ikke vist seg som noen startkatapulter bak startbilens vinger).

Vi snakker da om to seiersvante krabater i form av 6 Tranmælsgutt og 8 Torpa Glad, og dersom det ikke skulle bli helt feil med opplegget underveis, skal de begge selvsagt tilmåles solide vinnersjanser. Førstnevnte har vært et eneste stort eventyr i regi Lars O. Romtveit, og årsfortjenesten er allerede oppe i over 300.000 kroner. Etter at 5-åringen ikke var helt som best i den nest siste starten leverte Elding-sønnen en sterk innsats til sølv på fine 25.6 full vei i den siste starten, og det virker således til at den lille krigeren er på vei mot en ny formtopp.

Det var en sjokkarted seier til 54 ganger pengene i fra en vanskelig utgangsposisjon i den siste starten sistnevnte stod for, og normalt er ikke Spikeld-sønnen noe dårligere med løp i kroppen etter litt pause til lørdagens dyst. Vi er dog litt usikre på hvordan Johnsen-traveren takler å reise langt, all den tid han på to turer over kjølen i fjor ikke fikk noen spesielt god uttelling. Vi har heller ikke så langt registrert at 7-åringen er spesielt rask bak startbilens vinger (klart bedre fra start på volte denne), og da kan det i så fall bli en fryktelig tung tur rundt for favoritten fra dette sporet.

Aktuell distanse har ikke 2 Røyns Skatt prøvd alt for ofte i sin karriere, men vi tror ikke 6-åringen går av veien for en kjapp sprint (spenstig 15-prosenter dette). Holdt stand svært lenge fra tet til tredje på 26.5 full vei i den siste starten mot gode hester, og det kan være slik at det er den formtoppede Lome Elden-sønnen som ”får løpet” med disse forutsetingene. Sem-traveren får garantert fine rygger i tøft tempo til det tutes for oppløp i dette løpet her, og da snakker vi om vår friske utgang på det store systemet.

Variable 1 Timian Best (tetgaranti hvis kusken vil sitte foran, og da kan Moe Odin-sønnen i så fall lede rundt om på en god dag) skal som alltid være aktuell på sitt beste, mens Erik Killingmo`s to andre hester i løpet, 7 Tapio (uforandret fin form, og det er litt spennende med Tom E. Solberg som ny driver ved denne anledningen) og 10 Våler Best (klart bedre enn raden, og G.V. har et godt tak på denne) heller ikke skal glemmes i kampen om den gjeveste sjekken pålydende 100.000 kroner. Fartsmonsteret 11 Rigel Stjernen kommer tilbake etter lang pause med uviss form, men vi tør ikke utelate spesialsprinteren på vårt store system.

Vår rangering: A: 2 B: 6-8-1 C: 7-10-11-4-9 D: 5-12-3

Annonse: Grøstad/Lerum: Ikke på fem på topp i et fagbladene! Vi klasker til med en RYSTENDE SOLID JACKPOT-banker i kampen om 46 millioner!

V75-4, 2100 meter voltestart
Et litt småskummelt kaldblodsløp venter oss i den fjerde avdelingen, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. Favoritten 11 Nume Balder holdt seg i skinnet i den siste starten, og da ble det en lett seier på fine 29.9 full vei. Trolig mer å gå på tidsmessig, men det er ikke hver dag 4-åringen går feilfritt (galoppert i tre av de fem siste startene). Det kan bli hva som helst fra springsporet på 20 meter tillegg (kan fort bli hengende via sporene hvis ikke kusken treffer klokkerent, og da kan det hele bli sjanseartet). Uansett snakk om en grei favoritt, men vi må gardere.

Veldig tidlig aktuell skal 1 M.G. Lomen være, og med fortsatt fremgang i ny regi skal det kunne dreie seg om en brennhet vinnerkandidat. Leverte en fin debut for Geir Mikkelsen til sølv på fine 29.9 full vei, men vi er litt usikre på om 5-åringen kan forsvare sitt innerspor (uansett bør det kunne løse seg greit med kun fem hester på strek). Stuper til tet gjør ventelig 3 Los Svint, og selv om Moe Odin-sønnen var langslått av favoritten i den siste starten synes vi 4-åringen løfter seg for hvert løp han går (og da skal det være snakk om en vinnerkandidat).

En veldig bra hest er 12 Kleppe Manden snakk om, og formen er helt på topp det i gården. Sterk ved triumfen på 29.7 full vei i den siste starten, og Erga-traveren virker til å være i rivende utvikling. Etter grov startgalopp i den siste starten ble 6 Ull Vilde krysstaklet i den siste svingen ved femteplassen på 31.6 full vei (og hun står litt lurt til på lørdag), og den hoppa er således litt bedre enn raden (spenstig 3-prosenter dette!).

En litt uryddig krabat er 2 A.B. Rusken snakk om, men i en feilfri utgave er ikke 10-prosenteren så verst. Årsdebuterte på en fin måte ved å vinne på 30.6 full vei gjorde 8 Komnes Lydia, og vi synes 7-årshoppa så riktig fin ut (og løp i kroppen etter veldig lang pause har normalt gjort godt).

I rivende utvikling virker 9 Kolberg Kim til å være, men et trangt fjerdespor i volten trekker litt ned. Han har jo da også vunnet sine to siste løp fra tet, og ved denne anledningen er det snakk om helt andre forutsetninger. Litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tilegg står både 13 Heimlunds Snorre og 14 Eld Karl, men helt iskaldt er det ikke for noen av dem (men vi fikk ikke plass til dem på våre spilleforslag denne gangen).

Vår rangering: A: 11 B: 1-3-12-6 C: 2-8-9-13-14-4-5 D: 7-10-15

V75-5, 2100 meter voltestart
Et varmblodsløp venter oss i den femte avdelingen, og vi støter her på en av dagens største favoritter i form av 6 Seaman med sine voldsomme 80 % Vi snakker da om en 4-åring godt over snittet, men i de to første startene i år har det vært litt stang ut. Banen var etter sigende for hard i den første starten (noe som resulterte i galopp), mens han i den siste starten i Skien i påsken ble sjenert til galopp etter 6-700 meter.

Avslutningen til fjerde på 16.8 full vei etter den insidenten var dog av de solide slaget, og i en feilfri utgave på lørdag er det neppe noen som rører den flotte S. J`s Photo-sønnen. Det eneste vi kan se som kan felle den store favoritten er et litt kultent fjerdespor i volten (kusken mener det skal gå bra, men vi kan ikke utstede noen garantier for feilfri avgang), og da sikrer vi oss med noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Vi likte svært godt 5 Stirling ved fjerdeplassen på fine 16.8 full vei i et V75-løp i den siste starten, og det ligger vel i kortene at trener Øyvind Austevoll har ventet inn dagens oppgave, all den tid han står glitrende inne på pengene i dette løpet (100 kroner til på grunnlaget så hadde han vippet ut). Det var en helsvett siste 700 fra en plass langt ned i køen den stammesterke 4-åringen leverte ved den anledningen (i et løp det gikk fryktelig fort på sisterunden), og treningsrapportene etter en mindre pause er udelt positive på 15-prosenteren i spillet.

På vårt store system får vi også plass til 1 Caltina Hall, og når søsteren til ungheststjernen Diablo Va Bene dukker opp i regi Petter Glittum synes vi 4-årshoppa er svært spennende med sine usle 2 % Den nye treneren har full form på stallen (og for tidligere trener flyr jo ingen ting), og det ene løpet Banker Hall-datteren har vunnet i karrieren var fra tet, og vi ser ikke helt bort i fra dacapo på lørdag (sett meget fin ut i trening i følge treneren).

Vi fikk ikke plass til 12 El Gigant, men de som garderer ytterligere, bør vurdere 1-prosenteren tidlig. Står riktignok litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg, men 4-åringen var tross alt favorittspilt i et V75-løp hvor gode Vegas Yankee var en vinner i den siste starten. Det var slett ingen dårlig innsats til tredje etter et tøft løp utvendig hele veien han leverte den gangen, og da er fullstendig bortglemt på lørdag. Fin form holder 7 Frecha G.A., mens vi mener at 2 Son Of A Preacherman må være 20-30 meter bedre enn ved triumfen på enkle 17.9 i den siste starten for å kunne holde unna for de beste ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 6 B: 5-1 C: 12-7-2-3-13 D: 14-11-8-5-9-10

V75-6, 2100 meter autostart
Et fantastisk fint varmblodsløp venter oss i den sjette avdelingen, og vi har vondt for å skille deltagerne (og da krysser vi av for seks hester på samtlige spilleforslag). Vi setter dog 3 King Coral fremst, og dersom Romtveit-traveren er like opplagt som ved den flotte V75-triumfen på fine 15.7 over stayerdistansen med voltestart i den nest siste starten blir ikke 5-åringen lett å skubbe seg på. Såre koder var årsaken till galoppen i den siste starten i følge treneren, men alt skal være i skjønnest orden til lørdagens dyst.

Formbomben i løpet er utvilsont 10 H.P. Speranza snakk om, og da er Tovengen-traveren således alt for lite spilt med sine 16 % Avsluttet strålende til sølv på 14.6 full vei fra køplass bak gode Glideable Volo i den nest siste starten fra køen, mens han i den siste starten var fryktelig tapper i nederlaget for Pearl Of Capri etter et tøft løp utvendig hele veien. Profiterer trolig på tøft tempo i løpet, og dersom 8-åringen takler den lange reisen på tilfredsstillende vis (stort sett holdt seg på Østlandet denne), tror vi på en topp vinnersjanse.

Som alltid etter pause skal 8 Arctic Bear være tidlig aktuell, men sporet på lørdag er nok ikke kusk og trener Bo Westergård veldig fornøyd med. Det er dog til slutt den sterke Super Arnie-sønnen gjør løpene sine, og ved klaff på løpet med fine rygger å gå i på sisterunden er det slett ikke utenkelig at 17-prosenteren i spillet feller samtlige til slutt. Kanonform på denne tiden i fjor (vant bl.a. to sprintløp på hhv 13.2 og 12.6 i mai/juni i fjor), og vi krysser tidlig.

En slager i våres har 5 France Lavec L. vært, og selv om det etter vårt skjønn er Wiig-traveren klart tøffeste oppgave i karrieren han skal ta fatt på ved denne anledningen, tør vi ikke helt å avskrive 6-åringen denne gangen (vi var negative ved den nest siste triumfen). Blåser trolig til tet på ny, og så får vi så se om nestfavoritten er tøff nok til å holde unna for denne skarpskodde gjengen her, på full distanse (trolig klart best på sprint).

Kraftig overflydd ned startsiden blir etter alt å dømme 1 Buddy, og da må det i så fall løse seg underveis for den formtoppede 6-åringen, for at han skal kunne legge på til sin tredje strake triumf (veldig god til seier på flotte 13.5 over en sprint i Skien i den siste starten). Det virker til at 2 Kendrick`s Victory ikke holder absolutt toppform om dagen (ikke det rette trykket til slutt i de to siste startene), men kapasiteten er udiskutabel der i gården (og da tør vi ikke å ”sage” den seiersvante 6-åringen).

Et billig sprintløp vant 9 Windshear i den siste starten på 13.6, men med en sjanseartet rygg i fra start har vi ikke veldig tro på gjentagelse av den bedriften, mot klart skjerpet motstand. De øvrige i løpet er slett ingen dårlige hester, men vi vil bli veldig overrasket dersom ikke vinneren er å finne blant våre seks utvalgte.

Vår rangering: A: 3 B: 10-8-5-1-2 C: 9-7-6-12 D: 4

V75-7, 2100 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp venter oss i finalen, og vi synes det er klar fordel for favorittene fra 20 meter tillegg, all den tid det er snakk om løpesnor for de der bak. Tullet seg vekk på galopper to ganger på rad har 14 Nes Odin gjort, men noen fare med formen er det neppe. Det har blitt forsøkt noe nytt utstyr de to gangene (og med balansen), noe som ikke har slått heldig ut, men til lørdagens dyst er det tilbake til det som har fungert før.

Strålende ved triumfen på 26.9 full vei (24.5 siste tusen) i den tredje siste starten, og på en arena 4-åringen ikke har tapt løp på i hele sin karriere (seks triumfer, og ved den siste triumfen slo han årgangstoppen Dotterud Teddy), tror vi på en topp vinnersjanse. Sprinsporet bør borge for feilfri avgang, og vi banker på vårt minste spilleforslag samt i DD-spillet.

Tre strake triumfer står 12 Sodin med, og selvsagt skal den formtoppede Moe Odin-sønnen tilmåles solide vinnersjanser på ny. Etter en flott tettriumf i den nest siste starten på 28.6 full vei fikk 6-åringen alt sydd opp i andre par utvendig i den siste starten, og han takket da for et fint opplegg ved å holde unna til seier på 28.2 over stayerdistansen 2660 meter. Vi satt dog med en følelse av at han vant det løpet fordi de andre ”ikke ville vinne”, og ved denne anledningen blir det ventelig et litt tøffere opplegg underveis for favoritten (og da tror vi han er sårbar).

Det er intet å utsette på kapasiteten til 9 Pimax, og i en feilfri utgave blander trolig Spikeld-sønnen seg inn i seierskampen til slutt. Hoppet seg vekk i den siste starten, men forut for den starten vant 10-åringen to sprintløp sprettlett på 26-tallet. På vei opp i form er 1 Jærvsø Svarten, men vi har fortsatt til gode å se at Wigdal-traveren viser frem de rette fighteregenskapene oppunder mål (som svært sannsynlig tethest krysser vi dog på vårt store system). Vi likte godt 3 Konge Blesen ved tettriumfen på 27.7 full vei i den nest siste starten, og den kapable Lome Elden-sønnen er den siste vi får plass til på systemet.

Vår rangering: A: 14 B: 12-9 C: 1-3-7-6-5-11-2-4-10-13 D: 8-15

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bergen travpark har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 720 og 2448 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bergen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bergen travpark på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.