CHELSEA - SUNDERLAND 2-1:

- Han er vanskelig å like, og han er veldig autoritær, skrev den gamle keeperkjempen David James om Paolo Di Canio, Sunderlands nye manager, før kampen mot Chelsea på søndag.

Og at Di Canio er en omstridt fotballpersonlighet, er det umulig å komme utenom.

Men enten Sunderland-fansen ønsker italieneren velkommen eller ikke til klubben, burde ingen av dem regne med at Di Canios inntreden ville føre til tre poeng mot Chelsea på Stamford Bridge denne ettermiddagen.

Managerbyttet i Sunderland er nemlig det femte i Premier League denne sesongen, etter at Nigel Adkins (Reading), Mauricio Pochettino (Southampton), Harry Redknapp (QPR) og Rafael Benitez (Chelsea) har inntatt sine sjefsstoler i løpet av sesongen. Og ingen av de fire første klarte å lede sitt lag til seier i første kamp.

Ei heller Di Canio, etter at Chelsea til slutt dro i land en 2-1-seier på eget gress.

- En test for oss
Etter kampen fikk Di Canio - som er kjent for å ha gitt fascistiske hilsener foran egne fans gjennom sin karriere som spiller - flere spørsmål om hans politiske synspunkt, noe Di Canio nektet å svare på.

«Vi snakker om fotball,» var den gjentatte beskjeden fra Sunderlands presseansvarlige, ifølge journalisten Henry Winters Twitter-konto.

Og til slutt fikk da manageren også snakke om fotball. Selv om Sunderland nå er á poeng med Wigan, som befinner seg på nedrykksplass, frykter ikke den nyansatte manageren nedrykk.

- Jeg er ikke bekymret. Da jeg valgte å dra til Sunderland, visste jeg hvilke spillere som var her, sier Di Canio ifølge BBC etter kampen.

- Men vi må kjempe helt til slutten av sesongen. Jeg vil ikke si at dette var en bonuskamp, men det var en test for oss for å se hva vi kan gjøre. Jeg er ikke fornøyd med å ha tapt 2-1, men det var positive ting vi kan ta med videre, sier han.

Italieneren mener at hans gutter må trene kondisjon de neste ukene.

- Det var umulig å fortsette spillet fra første omgang, fordi vi brukte mye krefter i første omgang. Vi hadde en fantastisk disiplin, og spillerne jobber hardt. For øyeblikket kan ikke dette et lag som kan spille mot Chelsea i 95 minutter. De neste ukene må vi arbeide mer og forbedre kondisjonen vår, forklarer han.

Komisk selvmål
Men det så lyst ut for Sunderland da César Azpilicueta sendte ballen i eget nett på komisk vis på overtid i første omgang.

Spanjolen bommet fullstendig på sitt forsøk på en klarering, og fra sin posisjon like utenfor mållinjen gikk kula kontant i Chelsea-buret.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Det negative er at vi slapp inn et mål. Det positive er at vi forbedret oss og kom tilbake, kommenterer Chelsea-manager Rafael Benitez.

For bare tre minutter etter hvilen var det gjestenes tur til å score i feil mål.

Den som ler sist...
Innbytter Fernando Torres spilte frem Oscar, som alene gjennom skjøt rett på keeper Simon Mignolet. Ballen spratt innom Matt Kilgallon, og inn ved lengste stolpe, og dermed var lagene like langt på Stamford Bridge.

Sju minutter senere var resultatet snudd i Chelseas favør.

Fra 17 meter fyrte David Luiz løs, og heldigvis for Chelsea sto Branislav Ivanovic på rett plass til rett tid. Med hælen styrte han ballen inn i lengste hjørne, til Sunderlands fortvilelse.

Stygg albue
Resten av matchen bølget spillet fram og tilbake. Spesielt innbytter Fernando Torres var aktiv for Chelsea, men ingen av lagene klarte å score flere mål.

David Luiz var på sin side heldig, da assistendommeren på én meters hold ikke fikk med seg at brasilianeren sendte en albue i ansiktet på Connor Wickham - som gikk ned for telling og spyttet blod i et par minutter etter hendelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Til slutt ebbet det altså ut med 2-1-seier til Chelsea, som dermed inntar tredjeplassen på tabellen - á poeng med Tottenham, og to poeng foran Arsenal på femteplass.

- Det siste kvarteret ble vi satt litt under press, men etter fire kamper på åtte dager må vi regne med det, sier Rafael Benitez.

Sunderland må forberede seg på en kamp for å overleve i Premier League, ettersom laget er á poeng med Wigan under streken.

PS. Newcastle tok tre poeng mot Brede Hangeland og John Arne Riises Fulham, da Papiss Cissé scoret kampens eneste mål tre minutter på overtid.

Også i kampen mellom QPR og Wigan ble det overtidsdrama, da Shaun Maloney reddet 1-1 for Wigan fire minutter på overtid. Loic Remy scoret QPRs mål etter 85 minutter.