Vi spiller 3. divisjon

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Sjekk hvilke to lag vi mener tar full pott i kveld. Her er dagens oddstips.

Langoddsen byr på fotball fra norsk 3. divisjon, Irland og Island. På dager med begrenset utvalg, har man i alle fall tid til å undersøke hvert objekt nøye. Det er positivt, og grunnen til at mange vinner på de snevre dagene.

Denne LIVE-tjenesten blir fort en favoritt

Dagens langskudd
Opprykkeren Sparta/Bragerøen fra Drammen har tapt sine tre siste, mot sterk motstand. Med Ronny Deila på plass i forsvarsrekka tapte de knepent 3-4 mot avdelingsleder Birkebeineren i forrige hjemmekamp. SpaBra har 2-1-2 på hjemmebane.

I dag tar Flint turen fra Tønsberg til Lier Kunstgress, med fire skadefravær, en mann borte på reise og en toppscorer ved navn Reidar Lindqvist suspendert. Flint har storspilt i det siste og scoret mange mål, men sist ble det 4-4 mot FK Tønsberg 2. Flint har vært opp og ned totalt sett denne sesongen, noe resultatene viser. De blir favoritter borte mot SpaBra, men slett ikke så store som Norsk Tipping vil har det til (1,45). Fine 2,95 på et SpaBra på hjemmebane som viser tendenser spillemessig blir dagens langskudd. Denne oddsen står seg neppe lenge.

Dagens avslag
Stord i 3 divisjon avdeling 7 er gode på hjemmebane, men 1,10 i odds på at de slår Djerv 1919 henger ikke på greip. Djerv 1919 er riktignok i bunnen, men har tatt poeng i halvparten av bortekampene sine og bare tapt 1 av sine 4 siste. H til 1,10 mot et lag som viser gryende form, takker vi nei til.

Dagens spill
Vi ser på en antatt jevn kamp i trøndersk 3. divisjon og en hjemmefavoritt på Vestlandet.

Kolstad - KIL/Hemne
3. divisjon avdeling 10. Kolstad spilte 2. divisjon forrige sesong, og har variert etter nedrykket. Med spillere tilbake fra skade og karantene har de vunnet sine to siste kamper, og er oppe på øvre halvdel. 5-0 hjemme over Kvik var mer enn vi hadde trodd, og 2-1 borteseier mot gode Verdal forrige runde var overraskende bra. I følge kamprapporten hang Verdal godt med, og Kolstad hadde vært godt fornøyd med ett bortepoeng etter å ha åpnet kampen med et tidlig mål. Et velplassert langskudd fra innbytter Espen Røstum helt på tampen sørget imidlertid for at alle poengene ble med Kolstad hjem. Et overraskende godt resultat av Kolstad, som har fått mye av selvtilliten tilbake etter den vonde perioden i mai.

Etter å ha hatt skadeproblemer er mange nå tilbake. Ikke alle er klare for spill, men vi leser at Andreas Husby (f) hvertfall er tilbake i trening. Alexander Mosbakk (a) er tilbake fra suspensjon.

KIL/Hemne har prikket inn storformen med 7-0-0 og målforskjell 21-3 i sine syv siste, og de har møtt flere av de andre topplagene i denne perioden. Siden man rotet litt i april og mai og avga en del poeng tidlig i sesongen, ligger man på 3. plass, ett poeng bak avdelingsleder Frøya. KIL/Hemne har 3-0-3 på bortebane, og seirene har kommet i de tre siste spilte borte. Forrige lørdag slo man sterke Buvik 2-0 hjemme, til tross for litt stress med å få på plass keeper. Heldigvis holdt juniorlagets 2. keeper Rune Rustli buret rent til Trym Abrahamsen kom innpå, direkte fra et forsinket fly.

Leif Zahl (m) er suspendert. Målscoreren fra forrige runde er en av lagets viktige spillere, men KIL/Hemne har kvalifiserte erstattere, mener vi.

Norsk Tipping og flere andre har satt lik odds på Kolstad og KIL/Hemne, og må da mene at dette er helt jevnt. Det kan det bli, hvis Kolstad gjør sin tredje gode kamp på rad. Bortelaget har allerede gjort syv gode kamper på rad, fordi de er et stabilt godt lag. Vi mener det er større sjanser for at Kolstad faller ned et par hakk enn at de leverer en kjempekamp igjen. Derfor spiller vi B til 2,05.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Surnadal - Eidsvåg
3. divisjon avdeling 9. Surnadal ser ut til å skulle kjempe på nedre halvdel når de har 4-0-7 etter snart halvspilt sesong. To hjemmekamper og to bortekamper er vunnet, mot lag som nå er nummer 6, 9, 11 og 13 på tabellen. Når Surnadal bare har scoret 15 mål på 11 kamper, har de utfordringer offensivt. 5-8 er målforskjellen på hjemmebane, så heldigvis slipper de ikke inn all verdens mange mål på Syltøran. På bortebane er historien en annen, blant annet så tapte Surnadal 2-9 borte mot Bergsøy forrige runde.

Vi kjenner ikke til skader eller suspensjoner i Ingebrigt Gjerstads mannskap.

Eidsvåg er nå det definitive bunnlaget i avdelingen, med 1-0-9 totalt. For dem som bruker Norsk Tippings tabellservice ser det ut som Eidsvåg har vunnet to kamper, det er feil, de tapte 0-3 for Elnesvågen og Omegn. Etter en overraskende seier over Skarbøvik, skulle man bygge videre på oppturen og vinne den meget viktige bunnkampen mot Midsund. Vi var blant dem som trodde på Eidsvåg, men de skuffet seg selv, oss og mange andre med å gjøre en gokjent, men målløs 1. omgang, for så å slippe inn to mål i en heller svak 2. omgang. Eidsvåg har 0-0-5 og målforskjell 5-25 på bortebane.

Etter 0-2 mot Midsund intervjuet Driva.no trener Hans Moe. Vi limer inn noen avsnitt: "Eidsvåg har hatt som målsetting å beholde plassen i årets 3. divisjon. Trener Hans Moe har fortsatt ikke gitt slipp på den, men innrømmer at det ser mørkt ut etter at laget tapte 0-2 mot Midsund fredag kveld. - Vi har av ulike årsaker vært for få på trening den siste uka. Nå venter to tøffe kamper før ferien. Kommende helg møter vi Surnadal før vi avslutter til ferien med å møte Volda." Om sin egen fremtid i klubben sier treneren: "Jeg akter ikke å forlate ei synkende skute."

Arnt Erik Aspås Brakstad (f) og Eirik Asmyhr Ranheim (f) gjør comeback for Eidsvåg i kveld, etter opphold i henholdsvis Træff og Sunndal. Sammen danner de en rutinert stopperduo. Det er ventet at Eidsvåg henter inn ytterligere forsterkninger ganske snart, i et forsøk på å berge plassen. Samtidig skal det være en to - tre spillere ute med skade i dag, og Bjørnar Bugge (a) forlater klubben til fordel for Træff.

Innbyrdes oppgjør:

20.08.2010 Eidsvåg - Surnadal 1 - 2
07.05.2010 Surnadal - Eidsvåg 0 - 1
22.08.2009 Eidsvåg - Surnadal 3 - 2
15.05.2009 Surnadal - Eidsvåg 2 - 1
27.09.2008 Surnadal - Eidsvåg 2 - 2
20.06.2008 Eidsvåg - Surnadal 3 - 1

Surnadal må reise kjerringa etter 2-9 mot Bergsøy, og dette er en hjemmekamp som må vinnes hvis det skal bli snakk om å klatre på tabellen. Eidsvåg sliter stort, og henter inn forsterkninger. Stopperparet som trolig får sjansen i dag har spilt for klubben før, men vi tror likevel det tar et par runder før Eidsvåg er samkjørt nok til å ta poeng på bortebane. Eidsvåg har ikke hatt mange nok på treningene i det siste, og det er negativt uansett hva som ligger bak. Vi prøver 1,50 på at Eidsvåg taper enda en kamp før skuta kommer på rett kjøl. Det gir oss en dobbel til 3,08. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

9. Kolstad - KIL/Hemne 2,05 3,65 2,05
12. Surnadal - Eidsvåg 1,50 4,40 2,80

Total odds 3,08

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Oddstips

Mest lest på Sport

Annonsebilag