*Nettavisen* Sport.

Vi spiller Bo og Bo

Foto: hesteguiden.com

Talentfulle Bo Brady og Bo Westergaards Sune Palema ser ut som sikre vinnere på Biri fredag

02.09.11 09:08

Sportspills meny fredag:
V5 Jarlsberg: Frode Hamre fortsetter suksessen
Oddstips 1: Vi tror på storseier til Nederland

Det er V65 på Biri og enkel V5 på Jarlsberg som gjelder denne fredagen og for en sjelden gangs skyld ser V65-løpene rimelig oversiktlige ut denne fredagen og vi spiller to bankere.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Den første bankeren kommer ut i allerede i V65-1, der 1 Bo Brady overbeviste stort i sitt debutløp. Forsvarte da enkelt sitt innerspor fra start og kom mer eller mindre alene til mål etter å ha økt farten suksessivt i sisterunden. Den toppstammede treåringen etter Velvet Rose (som også er mor til Madam Lavec og Poisson D'Avril) så meget fornuftig ut i løpsbanen og selv om hesten debuterer bak startbilen fredag, er det ingen grunn til å tro at det skal by på problemer.

Vi tror Bo Brady har flere sekunder å gå på i forhold til seiersløpet og om nødvendig kan gå ned på 17-tallet. Motstanden ser svært overkommelig ut og selv om 7 Desiree Chip står 20 meter bedre til enn hun gjorde sist i seiersløpet til Bo Brady tror vi ikke det hjelper. 10 Spartown Chip S.S gjorde et fint debutløp for en drøy måned siden, mens 9 Mockingbird nå gjør sin andre start i regi Per Oleg Midtfjeld. Vi tror uansett på ledelse fra start til mål for 1 Bo Brady.
Rangering V65-1: A: 1 B: 7-10-9 C: 2-12-6-3-5-4 D: 11-8

Vår andre banker og hovedbanker finner vi i V65-5 der kapasitetstraveren 4 Sune Palema har et gaveløp. Den hyperkapable Banker Hall-sønnen hadde en glitrende sesong i fjor med åtte seire på fjorten starter og nesten 600 000 kroner innkjørt. I år har det gått mer i rykk og napp, men han var strålende vinner på Åby fjerde sist og spurtet storstilet til andreplass bak Hitchcock nest sist. Sist kom hesten flott tilbake etter stor startgalopp på Jägersro. Når Bo Westergaard velger å reise helt til Biri med denne hesten, er det all grunn til å tro at Westergaard har seiersambisjoner og i forhold til de hestene Sune Palema støter på til vanlig er det flere hakk ned fredag.

En frisk og opplagt 6 Sharpshoother er selvsagt ingen dårlig hest, men normalt er ikke Sharpshoother i nærheten av kapasiteten til Sune Palema, og slik vi leser dette løpet er det kun galopp som kan hindre Sune Palema i å ta årets andre seier. Vi spekulerer ikke og Sune Palema singelkrysses på alle våre kupongforslag fredag.
Rangering V65-5: A: 4 B: 6-2 C: 3-7-8-1 D: 9-5

Annonse: Øivind Grøstad lanserer et knallobjekt i V75-6 på Biri lørdag på en hest som viste 22.5 siste 1000 i sin siste start

V65-2 - Kaldblodshester 1600 meter voltestart
7 Bjøroli har innledet karrieren på flott vis og står med to strake annenplasser nå. Så seiersfarlig ut mot Troll Jerva sist på Jarlsberg, men en god Troll Jerva kontret ut Bjøroli. Nest sist spurtet hoppa flott til andreplass bak gode Bleklijoker'n. Vi innbiller oss at Bjøroli drar klar fordel av sprint og fra et flott springspor er det ikke utenkelig at Andre H. Stensen styrer mot tet her. Det kan være at Stensen velger å slippe teten, men uansett kommer da Bjøroli til å få et fint løp. Knepent førstevalg i et uoversiktlig løp.

6 Hokseng Rypa holdt på å detonere en kjempesmell på Leangen sist, men kom ikke forbi Sultan. Gjorde en solid sisterunde da og Hokseng Rypa er under kraftig utvikling. Med noenlunde klaff ned startsiden er det ikke utenkelig at Jarle Morten Sørmo sitter bak en vinner her. Vi så senest på Bjerke onsdag hvor bra disse kaldblodsene som kommer fra Leangen er (både Fykeneld og Odins Lill vant i V65 da). 5 Heidi Frøya blir spillernes favoritt, men en oppjaget sprint er neppe denne damas favorittmelodi. Farten er det lite å utsette på for denne Spikeld-hoppa, men her har hun ikke råd til å galoppere og vi setter henne på som tredjevalg.

3 Brunte er sparsomt startet til tross for at han er 10 år. Kun atten starter har hesten fra Isfjorden på Møre gjort og i år er det kun blitt et løp. Tapte da kun for gode Løset Elden og ikke glem at Brunte vant et løp på Biri for omtrent akkurat et år siden. 2 Rabb Jim forsvarte seg glimrende fra tet på Jarlsberg i sin fjerde siste start (ble toer bak Rabb Arger da). Etterpå har ikke hesten fungert som best, men kapasiteten er tilstede.
Rangering V65-2: A: 7 B: 6-5-3 C: 2-8-4-1-9-12 D: 11-10

V65-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Bo Westergaard kan få en riktig fin Biri-fredag og i den tredje avdelingen må det være en topp sjanse for 4 Negotiable. Kunne ikke fullføre helt fra dødens i et V75-løp sist (Blades of Glory het vinneren), men i alle de fire foregående startene i regi Bo Westergaard har det vært flott stil på hesten. Her skal det være bra sjanse for tidlig tetkjenning og derfra blir ikke hoppa lett å slå. Klart førstevalg. (ER STRØKET)

10 Mimi's Red Rose har imponert stort i to strake seiersløp og er ei hoppe som går til mål så det suser. Er vant til å gjøre grovjobben selv underveis, og kan legge på til tre strake seire her. 7 Blue Ridge Gal har bedre form enn det programraden gir inntrykk av, men fra spor sju bak startbilen blir det sjanseartet her. Skulle det klaffe sånn noenlunde underveis er hoppa seiersaktuell. 3 Joleen har vist form i lang tid nå, har trukket et flott tredjespor bak bilen og Stensen opp som kusk er interessant. 2100 meter er muligens litt i lengste laget, men Joleen kan være et spennende skrellbud her. Meget variable 9 Lady Di Hill står til for et flott smygløp og i et løp med få profiler på farten, skal hun ikke helt glemmes.

6 Gittan Pride og 5 Worship Lumburgia er begge grunnkapable, men formen er usikker om dagen hos begge to.
Rangering V65-3: A: 4 B: 10-7 C: 3-9-6-5-11-2-12-1 D: 8

Annonse: Øivind Grøstad setter alle varsellampene på full styrke i V65-3 på Biri og byr på et kanondrag

V65-4 - Kaldblodshester 1600 meter voltestart
Dersom 2 Trineline er like opplagt som hun har vært i sine to siste løp, blir hun ikke lett å slå i dette løpet. På fart er det ingen som slår henne og får hun løpene sine slik hun ønsker speeder hun fryktelig fort. Sprint er neppe noe minus, og får hun ligge på vent vinner hun trolig. Men det er formsterke damer på farten her og Trineline har som kjent dager der hun ikke vil springe.

4 Hornnes Tiril vil trolig kjøre seg tidlig til tet her. Satt også i tet sist, men kunne ikke svare speeden til en smygkjørt Trineline mot mål. Fredag er det sprint igjen, det liker Hornnes Tiril aller best og hun kan vinne dette. 5 Indregaards Lilja var strålende i seiersløpet sist i tøffe omgivelser i Sverige og fikk 200 000 SEK for strevet. Skal hente 20 meter på to svært formsterke damer her, og sprint er nok ingen fordel, men formen er glitrende. 7 Bjørøy Tulla var klart forbedret i Bergen sist torsdag og leverte en strålende sisterunde. Er endelig på vei opp i form nå, og ikke helt sjanseløs her. 8 Frøyu Sara var ikke i nærheten av å hente 20 meter på Trineline sist og sliter fortsatt med å finne den absolutte toppformen.
Rangering V65-4: A: 2 B: 4-5 C: 7-8-6-3 D: 1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Varmblodshester 1609 meter autostart
For tredje gang denne fredagen plasserer vi Bo Westergaard lengst til venstre på tipslinjen, nå med kapable 11 Michelle De Champs. Den engang så svært lovende hoppa (innledet strålende som treåring) har slitt og sliter fortsatt med å komme tilbake til gamle takter, men på kapasitet er hun trolig best i et vidåpent avslutningsløp. Gjorde et klart godkjent løp til tredje i Aalborg sist, men ellevtespor på en rask sprint er selvsagt sjanseartet.

9 Lobella B.B. er handlet inn av avisredaktør Kristian Skullerud, som har vist en utrolig evne til å skaffe seg flotte hopper (King Of My Heart, Wictoria Laylock og Creamy Dream for å nevne noen). Fireårshoppa har kun vunnet et løp i Sverige, men har møtt gode hester. Vi er dog noe usikre på kampviljen til denne dama, men setter henne likevel inn som andrevalg.

Supervariable 2 Newnews har levert fine løp hjemme i Trondheim og står lekkert til her, 5 Whitney As gjorde et nytt hyggelig løp sist, 10 Baltic Jet kan få et flott smygløp herfra og 3 Nanna Pride er god de dagene hun gidder (dog vært under pari i sine to siste løp). 4 Dancing Girl D.E satte vi som andrevalg sist (vant da som sjuendevalg), men fredag møter hoppa klart skjerpet motstand.
Rangering V65-6: A: 11 B: 9-2 C: 10-5-3-4-1-12-6 D: 7-8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.