*Nettavisen* Sport.

Vi spiller Kruse

Foto: Hesteguiden.com

Robert Kruse er en svært dyktig amatørkusk og mandag har han to flotte vinnersjanser under lunsjtravet på Momarken.

En ny herlig travuke står foran oss der høydepunktene kommer tett. Onsdag er det ekstra V75 på Bjerke der en eventuell alenevinner kan ta med seg 18 millioner kroner. Lørdag er det Jarlsberg som byr på V75 og dersom ikke jokerpotten ryker onsdag vil det minimum være mulig å ta med seg 20 millioner kroner for en eventuell alenevinner. Søndag er det pengestinne Breeders Crown-finaler på Eskilstuna og ekstra V75 derfra med 24 millioner kroner til en eventuell alenekupong.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Men allerede mandag er det mange vinnermuligheter. Vi starter med V4 fra Romme, før Momarken overtar med lunsjtrav. Til kvelden er det store jackpotter i spill. På Drammen er det NOK 543.236 ekstra i sekserpotte, siden det ikke ble utbetaling for fem rette i V65 på Biri på fredag. På Mantorp ligger det hele SEK 1 850 009 ekstra i sekserpotten siden det ikke ble utbetaling for fire rette under V64-stevner på Charlottenlund søndag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Det er ikke lett å være travspiller under lunsjløpene på Momarken tirsdag, og det ligger store penger i luften. Vi har analysert, sett videoer, tatt noen telefoner og konkludert.

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 13.37

DD kl. 14.12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Tilbake i gammelt slag
1 El Jaros så helt lysende ut i seiersløpet på Jarlsberg 10. oktober og femåringen etter Mr. Commissioner gjorde sitt klart beste løp året. Det kom nok overraskende for mange, all den tid hesten ikke hadde prestert i sine foregående starter. Vi tok derfor kontakt med Robert Kruse mandag morgen (kusk på hesten) og han kunne fortelle at hesten var tett i halsen både fjerde sist og tredje sist, mens hesten hadde utstyrsfeil nest sist.

El Jaros vant tre løp i fjor og ett av dem var et V75-løp på Sørlandet 18. august. Da slo hesten bra motstand og samtlige seire i fjor ble tatt over 2100 meter. El Jaros har aldri startet på 2600 meter som er distansen i dag, men vi har ingen grunn til å tro at ikke hesten takler slik langløp. Hesten er bra fra start og forsvarer trolig innersporet sitt. Hovedopponenten 5 Barack var god vinner av et lunsjløp på Bjerke for to uker siden, men møtte ingenting den dagen. Vi tror Barack skal få slite med å ta ned en tetløpende og sterkt forbedret El Jaros og bankerspiller hesten i V5-3.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Endelig dags
I V5-4 er det ikke lett å danne seg et bilde av løpsscenarioet underveis, men magefølelsen sier at 9 Up To Date kan vinne dette. Den svært seiersvante hoppa som trenes av Tormod Gretland (som har fått fantastisk skikk på kaldblodshesten Dag nå), har vært variabel i årets fire første løp. Fra spor ni mot svak motstand synes vi spillernes fjerdevalg er svært spennende i dag og i DD-spillet bankerspiller vi hoppa til flotte oddser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.