*Nettavisen* Sport.

Vi spiller Marcus og Kolle

Foto: Hesteguiden.com

Vi lot oss imponere av Marcus Palema sist den gjestet Norge og tror svensken vinner igjen sammen med Lars Anvar Kolle. Sjekk våre travtips.

25.10.11 11:16

Det er altså Momarken travbane på Mysen som er tirsdagens arrangør av lunsjtravet og det er sjeldent mange svenske hester på besøk. Hele 20 stk for å være helt nøyaktig og det er naturligvis krevende for norske spillere å ha ful oversikt over alle.

Klikk her for å se våre V5-tips til Momarken

En av disse svenskehestene blir også vår banker denne tirsdagen og hester kommer ut allerede i V5-1. Det dreier seg om 9 Marcus Palema som imponerte storveis i sin siste start, som var et lunsjløp på Bjerke. Lars Anvar Kolle som kjørte da og som kjører tirsdag havnet i dødens med Marcus Palema, men tross utvendig posisjon for ledende Opussum var fireårsvallaken meget overbevisende vinner.

Vi synes ikke han møter veldig mye bedre motstand denne tirsdagen og distanseøkningen på 500 meter er ingen ulempe. Lars Anvar Koller holder strålende kuskeform for tiden og disponerer sine hester så det er en fryd for dagen. 4 Yankee's Photo vant et V75 løp sist, men fikk 50 000 kroner for den seieren og vi tror rett og slett Marcus Palema er en bedre hest. Banker allerede i V5-1, med andre ord. Enda mer spennende er det at hesten ikke kommer til å bli favoritt. I morgentimene tirsdag (omsatt for 50 000 kroner) er hesten markert på 33 prosent, mot favoritten Yankee's Photo sine 51 prosent.
Rangering V5-1: A: 9 B: 4-8 C: 11-6-12-2-3-7-10-5-1

V5-2 - Varmblodshester 2140 meter autostart
Frode Hamre sender sin lovende treåring, 5 Chocopologie, til Momarken denne tirsdagen og setter opp Per Oleg Midtfjeld som kusk. Chocopoligie vant uanstrengt i norgesdebuten på Jarlsberg nest sist. I sin siste start på Bjerke valgte Frode hamre å satse innvendig fra bakspor og ble sittende bom fast hele veien og så pigg ut i målgangen. Laber motstand denne tirsdagen og klart førstevalg.

11 Picazzo innledet svært lovende som treåring tidlig i vår, men har ikke klart å følge opp utover sommeren og høsten. Sist var det endelig bedring å spore for den tom Horpestad-trente treåringen. da ble hesten firer i tøft selskap på Bjerke. Bakspor og Tom Horpestad er som alltid sjanseartet, men Picazzo skal være blant de bedre her. Også 7 Quapower E.J. er tre år og magnetic Power-sønnen innehar flott kapasitet, men er foreløpig litt usikker på beina. Nå setter Eirik Høitomt seg opp. Vårt tredjevalg.

8 Miss Young holdt fint til andreplass fra tet nest sist. Vi valgte derfor å sette hoppa først i Drammen sist, men da havnet hoppa i dødens og trøtnet mot mål. Med litt tur på veien fra spor åtte, er hoppa en fidus her. Det kan også 9 Hot In være. Vant veldig lett fra tet i sitt første løp etter langt fravær nest sist, sist ble det galopp. 4 Storona News bankerspilte vi i hennes siste start, men da ble hoppa fanget opp i dødens og måtte nøye seg med tredjeplass.
Rangering V5-2: A: 5 B: 11-7 C: 8-9-4-2-12-10-6-1-3

Annonse: Grø melder om en hest som er kvitt mageproblemene sine i V5-3 på Momarken og den finnes ikke på fem på topp i fagbladene

V5-3 - Kaldblodshester 1640 meter autostart
7 Gylden Kongen var tilbake som en bunnsolid vinner sist på Bjerke, etter et par innsatser på det jevne. Til tross for dødens store deler av veien, kneblet fireåringen enkelt gode Valle Tora mot mål. Tirsdag er det sprint, det er neppe noen fordel for hesten, men motstanden er langtfra avskrekkende og feilfritt er det opp vinnersjanse.

4 Zara Hegero kan imidlertid bli en lei nøtt å knekke. Den seksårige svenskehoppa har levert en rekke solide løp hjemme i Sverige dette året og var svært solid både tredje sist og fjerde sist. Hun har virket travsikker og stabil i Sverige og skulle hun komme seg foran, kan hun bli vanskelig å slå. Til tet vil nok også 3 Skøifinn som vant lett fra tet fjerde sist. men ga seg fra tet både nest sist og sist, og kanskje er det slik at Skøifinn trives enda bedre med ryggløp, uten at vi er så sikre på at HC Holm velger å slippe, da han som veldig mange andre kusker liker å sitte foran nesten uansett. da har vi mer tro på en feilfri 5 Molita som vant enkelt fra dødens nest sist. Sist ble galopp innledningsvis, men en flott opphenting til fjerde.

10 Løten Nilla holder absolutt toppform og får denne dama ryggløp i det aller lengst, er hun ikke ueffen. 12 Huserapp trodde vi på sist eter en sterk opphenting nest sist, men sist la ikke Huserapp seg til underveis. Spurtet likevel fort til fjerde. 8 Pålstegg er slett ingen dårlig hest, men sprint og åttendespor er dårlige betingelser.
Rangering V5-3: A: 7 B: 4-5 C: 3-10-12-8-11-2-6 D: 9

V5-4 - Varmblodshester 1640 meter autostart
Vi går imot den store favoritten og setter 5 Florine Deleymarie først her i den fjerde avdelingen. Vi likte hoppa svært godt når hun vant et V65-løp på Bjerke 15. juni. Da ledet hoppa stort sett hele veien. Tredje sist var hoppa god toer i et V65-løp i Åmål. De to siste startene har hoppa møtt tøff motstand, selv om hun skuffet sist. Nå har fireårshoppa til Mikael J. Andersson hatt to måneders pause og vi synes hun har et fint løp på papiret her.

8 Mr. Fox Trot kommer til å bli svært stor favoritt her. Han har vært strålende i to strake seiersløp nå, denne skadeforfulgte sjuåringen. HC Holm kommer garantert til å ladde fra start til tross for spor åtte, men det kan koste mer enn det smaker. uansett synes vi hesten blir for mye spilt her og vi nøyer oss med andrevalget. 3 Mozart Fiveone er slett ingen dårlig hest. Holdt strålende fra dødens fjerde sist på Bjerke i et lunsjløp. Sist spurtet vallaken storveis til fjerde mot bra hester.

2 Dayzy Ek er den sannsynlige tethesten. Vant et lunsjløp enkelt fra tet sist (svært billig motstand), men er fryktelig variabel. 4 Speed Star får Cato Antonsen opp som vognmann. Åtteåringen har vist form i sine to siste starter og kan være en skikkelig fidus her. Litt småskummelt sprintløp dette og det kan lønne seg å gardere bredt.
Rangering V5-4: A: 5 B: 8-3 C: 2-4-6-12-7-10-1-11-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5 - Varmblodshester 1640 meter autostart
En fryktelig åpen V5-finale uten de store profilene venter oss og her kan det si bang. Vi setter hesten som har vunnet sportrekningen først, nemlig 1 King Cobol. Sjuåringen etter Pine Chip har ikke vunnet hittil i denne sesongen, men fra spor en på en sprint er det nødt til rett. Har holdt fin form over lang tid nå, og selv om han var sjanseløs til å ta imot 8 Grand Canyon i Årjäng fjerde sist, kompenserer sporfordelen det meste her. Vårt førstevalg.

Kanonform er det definitivt på 9 A.T.M. Angie og fra et fint niendespor bak bilen, ligger det an til en flott reise i et tidlig utvendig par her. Hoppa spurtet flott til andreplass bak Invisible Power sist på Klosterskogen og har vinnerform i kroppen. 10 Script Kiddy S.C. holdt godt på Jarlsberg sist og har ellers levert en rekke kanonløp i sommer og høst.

8 Grand Canyon står svært krevende til i åttendespor bak bilen. Kanongod vinner i Årjäng da hesten svepte feltet nedover den siste langsiden. De tre påfølgende løpene har vært mer på det jevne og Potato Chip-sønnen er vanskelig å sette inn i dette løpet. 2 Livi Candy og 5 Advocate Hall laddes begge mot tet. Uten at det blir kjørt i bånn fra start, kan begge være aktuelle her. De er fine sprintere begge to. Vi kan nesten ikke se noen sjanseløse hester i dette feltet og på vårt største forslag streker vi for samtlige.
Rangering V5-5: A: 1 B: 9-10-8 C: 2-5-11-7-3-4-12-6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag