Vi spiller om en kjempepott i V75!

Foto: hesteguiden.com

Det er felles V75-omgang med flere land denne lørdagen, og når det forventes å ligge 58 millioner i potten er vi i Nettavisen på alerten!

30.10.10 10:40

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Nå har vi tilgang til ATG`s løpsarkiv, og undertegnede har da sett på de tre-fire siste startene til stort sett samtlige hester i denne svært spenende omgangen på hyperkjappe Jägersro i Sverige. Det blir en litt annen vri på dagens artikkel (og den blir lang...), men vi regner med at dette vil bli satt pris på av det spillende publikum i Norge i en omgang som denne. Dagens hovedoppslag er C.L. Müllers Memorial i den tredje avdelingen hvor hele 500.000 kroner venter vinneren med fenomenet Maharajah i hovedrollen samt et internationalt 5-årsløp i V75-6 med tilsvarende sum til vinneren, men vi fant en av våre bankere for dagen i hoppeløpet i den femte avdelingen i form av 13 Frillan Filiokus! Dette er snakk om en favoritt i sitt løp, men vår andre banker for dagen er kun snakk om et spenstig sjettevalg (og da må du bla deg ned til V75-4 får å finne ut hvem det er...)!

Lørdagens tipsmeny:
Lesernes dom: Se lesernes V75-tips til Jägersro
Odds: Arsenal fortsetter seiersmarsjen
Odds: VIF vinner på Jordal
Tipping: 5,5 millioner ekstra i potten

Etter å ha hatt mye motflyt i veldig tøffe omgivelser(satt fast ved flere anledninger) gikk Frillan Filiokus et kanonløp til tredje på flotte 14.3 full vei i SM etter litt pause i den siste starten, og med løp i kroppen er vi rimelig sikre på at 6-årshoppa bare blåser rundt dagens konkurrenter til slutt. Det er klart enklere i mot på lørdag, og at hun takler dagens forutsetninger på beste vis viste hun ved sin enkle triumf på flotte 14.3 på nettopp dagens arena 6. mars tidligere i år. Norske Kenneth Haugstad er en utmerket kusk, og vi mener dette skal være snakk om lørdagens sikreste vinner!

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Trener-kuskekommentarer til samtlige hester innenfor V75-rammen på Jägersro finner du her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V75-1: 2140 meter auto

1 CHIMALL T.T. v 6 Persson Fredrik
En herlig liten kriger dette, og det er snakk om den beste hesten i feltet. Vi er dog litt usikre på om Victory Abroad-sønnen forsvarer sitt innerspor (selv om han åpnet bra i den siste starten), og da kan det hele bli litt sjanseartet. Tapte kun for flyvemaskinen Local Conch i den siste starten etter litt pause, og løp i kroppen har nok gjort godt. Hesten står helt nydelig inne på pengene i dette løpet, og de som er helt sikre på at føringen i løpet erobres kan nok trygt banke.

2 PERSOS SEAMAN v 5 Söderkvist Stefan (Läh Ka)
Running Sea-sønnen holder toppform, og vi er rimelig sikre på at 5-åringen bomber til tet dersom han laddes med (hentet sprettlett en lengde på innvendig hest siste de møttes på Ørebro...). Vi er dog ikke sikre på at 5-åringen er tøff nok til å holde unna fra spiss, men muligens slipper Söderkvist til Kolgjini ut av den første svingen?

3 MANHATTAN SASSY h 6 Uhrberg Thomas (Wid Da)
Dette er snakk om en jevn flink hest, som har gått hyggelige løp i ikke alt for tøff konkurranse, og vi føler at 6-åringen ikke har klasse nok til å kunne ta seg av et løp som dette (ikke vist oss det på vår gjennomgang i hvert fall).

4 ASKÖ TOY s 7 Takter Johnny (Per PA)
Jobie Tempest-datteren har ikke hatt den helt rette flyten nå på slutten, og 7-årshoppa kan kanskje være snakk om en skrellvariant (4-prosenter) sammen med ny kusk Johnny Takter!

5 RIDGEHEAD CAHORE v 6 Kolgjini Lutfi
Kolgjini-traveren vinner stort sett hver gang på sin hjemmebane (vunnet de tre siste her), men gjør det ikke spesielt bra på andre baner. Vi synes dog at det er klart tøffere i mot for 6-åringen ved denne anledningen, men fra tet kan det fort gå veien.

6 HARDY RIBB v 5 Ohlsson Ulf (Lön Mi)
Kanonform på denne, og 5-åringen må regnes som en seriøs vinnerkandidat uansett reise underveis. Super Arnie-sønnen var strålende til tredje på 13.2 full vei i den siste starten etter en tøff forsering frem til "dødens" 1200 igjen, og forut for det leverte 18-prosenteren veldig tunge avslutninger fra iskalde utgangsposisjoner.

7 YOUPIE v 5 Svanstedt Åke
5-åringen får godkjent minus for innsatsen til femte på 13.3 full vei i den siste starten, men vi synes ikke Svanstedt-traveren er stekhet fra dette sporet.

8 NEW PHOTO GUY* (DK) h 5 Adielsson Erik (Joh SH)
5-åringen har gått fine løp i regi Stig H. Johanssom, og innsatsen til sølv bak Triton Sund i den siste starten bar bud om at 5-åringen kan ha mye å hente fremover. Sporet gjør det dog vanskelig på lørdag, og vi tror mye må klaffe på veien for at S.J.`s Photo-sønnen skal kunne gå helt til topps.

9 AVANTO v 8 Forsgren Lennart (Sva Åk)
8-åringen avsluttet gnistrende til tredje på 13.6 full vei i den siste starten etter innvendig smygreise underveis, og på ny kan det ligge an til et tilsvarende opplegg. Vi synes således at Gentle Star-sønnen bør vurderes tidlig, og vi snakker da her om en spenstig 2-prosenter!

10 NOUVELLE PELLE v 7 Falsig Bo
7-åringen har ikke overbevist oss, og vi tror dette kun er snakk om en premiekandidat.

11 NEO SMED (DK) h 5 Goop Björn (Läh Ka)
5-åringen dundret til tet i 08-fart i den siste starten, og S.J.`s Photo-sønnen så blendende ut til slutt ved sin seier på 13.2 full vei. Det ser ut til at Kari Lähdekorpi har funnet et nytt gir på dansken, og med forventet tøft tempo på forestillingen tror vi på en topp vinnersjanse for formbomben i løpet.

12 BALDER EXCLUSIVE Jensen Flemming
Vi har ikke de helt store forhåpningene til Trade Balance-sønnen til Gaute Lura fra en iskald utgangsposisjon, og alt annet enn en liten premie vil være et sjokk.

Oppsummering: Vi synes 1 Chimall T.T. blir vel stor favoritt med sine 76 %, all den tid vi ikke er sikre på at innersporet forsvares, og vi tyr da til bred gardering i et løp som etter vårt skjønn teller mange vinnerkandidater. Formbombene i løpet mener vi er duoen 6 Hardy Ribb og 11 Neo Smed, mens vi føler at 5 Ridgehead Cahore blir litt overspilt og at 9 Avanto blir fryktelig bortglemt.

Vår rangering: 1-11-6-5-9-2-8-4-7-10-3-12

Annonse: Øivind Grøstad sjokkerer spille-Norge og anbefaler bankerspill på en 20-oddser på Jägersro lørdag

V75-2: 2640 meter Auto

1 FACE FACTS h 4 Goop Björn (Läh Ka) (Strøket!)

2 LANZELOT ESON h 4 Söderkvist Stefan (Söd Pa)
Dette er snakk om en feiende flott 4-åring i rivende utvikling, men sporet gjør det hele litt sjanseartet all den tid Pine Chip-sønnen ikke er noen kløpper fra start. 4-åringen vant sprettlett på 13.7 over en sprint etter litt pause i den siste starten (og så svært sterk ut til slutt ved den anledningen!), og forut for det var han ute i Derby-kvalifisering uten å kunne gjøre seg gjeldende til slutt (feilet ut i oppløpet). Løser det seg underveis tror vi 5-prosenteren er hyperaktuell, og vi krysser tidlig!

3 BRUCE TOOMA h 5 Uhrberg Thomas (Näs To)
5-åringen går jevnt gode løp hele veien, og Like A Prayer-sønnen virker til å være en type som er veldig flink til å holde farten oppe hele veien inn i kassa uansett tempo underveis, og dagens lange distanse bør således passe hesten veldig bra. Hesten står dessuten perfekt inne på pengene i løpet, og kuskeendringen til Thomas Uhrberg er neppe noe minus!

4 YOGGI HORNLINE h 4 Lövgren Joakim
4-åringe opptrer ustabilt, men ved sin triumf på 15.0 full vei på nettopp dagens arena i den nest siste starten var Gentle Star-sønnen solid etter en kraftfull avslutning via sporene til slutt. Vi føler dog at Løvgren-traveren ikke holder helt samme klassen som noen av de øvrige i løpet, men i en feilfri utgave er det ikke helt iskaldt.

5 ABANO SUIT v 4 Untersteiner Peter
Jobber på og holder farten oppe gjør også denne 4-åringen uten å sprudle (gikk for driving siste 700 i den siste starten etter innvendig reise), men vi føler at det kanskje kan være litt enklere i mot for Abano As-sønnen ved denne anledningen, kontra de to siste startene på Solvalla.

6 ZEB CLAMBER v 8 Takter Johnny (Elf Mi)
8-åringen har ikke overbevist i ny regi, og selv om Johnny Takter setter seg opp bak Barbeque-sønnen synes vi det ser tungt ut (og vi kjenner jo denne hesten godt fra tidligere i regi Odd A. Sagholen).

7 SHEPARD v 6 Svanstedt Åke
Uten de helt store kanonene fra start (ingen på innsiden er katapulter fra start etter det vi har registert) er vi ikke fremmed for at Svanstedt-traveren blåser til tet, og på sitt beste kan i så fall 6-åringen lede rundt om (spenstig 5-prosenter dette!). Pine Chip-sønnen var med på en 10-åpning fra sitt åttendespor i den siste starten, og til slutt holdt 6-åringen farten anstendig via open stretch til tredje på 14.0 over en sprint (fullt godkjent til sjette på dagens distanse etter et tøft opplegg underveis forut for den starten).

8 SAMMARCO v 4 Adielsson Erik (Läh Ka)
Dette er snakk om en veldig kapabel, men variabel hest. I langløpet på Åby i den nest siste starten fikk 4-åringen åpning ut i oppløpet etter innvendig reise, og seieren på flotte 15.9 ble til slutt av den enkle sorten (og i det slagne feltet fant vi hester som Playful og Cream Of Arnie...). Sporet er ikke det beste på lørdag, men det er uansett på slutten Enjoy Lavec-sønnen gjør løpene sine.

9 NU NU HILL v 5 Ingves Peter (Pur Pe)
Tja, hyggelig hest som ikke var som best i den siste starten, og vi syntes det er opp en liten klasse for 5-åringen denne gangen.

10 UNDER MY THUMB v 6 Nordström Per (Nil Mi)
6-åringen står veldig tøft inne i dette løpet, og etter det vi har registert skal ikke Starship Enterprise-sønnen være god nok i dette laget her.

11 YPSILON BOKO h 5 Ohlsson Ulf (Nur Ti)
Dette er snakk om en av dagens største favoritter med sine 75 %, men vi kan ikke gjøre annet enn å gå i mot etter å ha sett de siste startene til 5-åringen (en naturlig utgang på det store systemet er det dog snakk om). Express Ride-sønnen "skutter og går", og det var svært nære galoppen midt på oppløpet ved triumfen i den siste starten. Nurmos-traveren vinner dog på klassen, men på en arena som dagens tror vi fort storfavoritten kan få litt problemer. Jägersro er nemlig hyperkjapp (og dette ligner en type som bare maler på i 16-fart...), og når galoppen aldri ligger langt unna tyr vi til bred gardering (og vi mener bestemt at hesten støter på klart skjerpet motstand ved denne anledningen).

12 MILL NITRO v 7 Jakobsson Magnus
Kanonform på denne 7-åringen, men sporet ødelegger det meste. Kun aktuell ved knalltøft tempo på løpet, men vi synes det ser tungt ut.

Oppsummering: Vi støtter ikke TGN i bankervalget her, og vi velger å gå i mot den store favoritten 11 Ypsilon Boko på bakgrunn av at hesten balanserer på en stram line når det gjelder galoppen (og på hyperkjappe Jägersro har han ikke råd til noen feiltrinn), og vi velger å trekke frem duoen 2 Lanzelot Eson og 7 Shepard som to alt for lite påaktede hester, mens 3 Bruce Tooma og 8 Sammarco er selvskrevne garderinger på enhver kupong!

Vår rangering: 11-7-2-8-3-4-5-12-9-6-10

Nettavisens V75-forslag til løpene på Jägersro kan du få levert her!

V75-3: 2640 meter auto C.L. Müllers Memorial (500.000 kroner til vinneren).

1 INFATTI NOVEMBER (IT) h 6 Adielsson Erik (Joh SH)
Viking Kronos-sønnen er snakk om en svært begavet type, men 6-åringen har i grunnen aldri fått vist sitt fulle potensial p.g.a skjør helse. Johansson-traveren fungerte dårlig i den siste starten, men forut for det leverte Italieneren et svett løp til femte på 12.1 full vei i Sundsvall Open Trot (satt faktisk kloss i ryggen på vinneren Lisa America rett over mål). Det virker dog langsøkt å tro på noe annet enn en mindre premie denne gangen, men med maks flyt fra sitt innerspor kan kanskje en trippel-plass være innen rekkevidde.

2 YARRAH BOKO* h 5 Ohlsson Ulf (And Tr)
Dette styrkefenomenet slutter aldri å imponere oss, og selv om Anderssen-traveren foreløpig ikke er like herdet som de beste i dette løpet tør vi ikke avskrive ham, selv i seiersdiskusjonen. Coktail Jet-sønnen var glitrende i nederlaget for en smygkjørt Torvald Palema i SM i den siste starten på råsterke 13.9 over dagens distanse, og med litt mer hjelp på veien på lørdag ser vi ikke helt bort i fra at det kan bli norsk jubel på tråkka.

3 GIDDE T.H. h 7 Svanstedt Åke
Nei, selv om vi har all mulig respekt for Åke Svanstedt så kan vi ikke med vår beste vilje se at Gidde Palema-sønnen skal kunne gjøre seg gjeldende her. 7-åringen har riktignok gått strålende løp hele veien i år, men nå er det virkelig opp til bevis.

4 LOCAL CONCH* (DK) v 7 Jensen Flemming
Ja, hva skal vi si om denne 7-åringen? Makan til maktdemonstrasjon som ved sin siste triumf på 10.9 over en sprint er det lenge siden vi har sett, og selv om King Conch-sønnen aldri har møtt hester av slikt kaliber han støter på i dette løpet er vi rimelig trygge på at Jensen-traveren ikke gjør seg bort. Styrke har han i overflod, og det skal bli spennende å se hva "ismannen" Flemming Jensen foretar seg underveis her.

Annonse: Øivind Grøstad er i tipsform før helgens V75 på Jägersro. Over 22 000 innspilt på Bjerke torsdag

5 IN CAP N'GOWN h 9 Juul Steen
Frizky Frazer-sønnen er godt over middagshøyden, og 9-åringen er kun snakk om programmfyll etter vårt skjønn.

6 TINITA LOVE* (NO) s 7 Gundersen Geir Vegard
Dronningen fra Norge blir etter vårt skjønn et nummer for liten mot denne gjengen her, og alt annet enn en brukbar premie vil overraske oss stort. Super News-datteren rundet en sliten gjeng til seier på fine 13.0 full vei på Bergen travpark i den siste starten, og selv om 7-årshoppa var tredje i dette oppgjøret i fjor synes vi det ser langt tøffere ut i år. Vi håper selvsagt at vi tar feil, men vi har som sagt ikke kanontro.

7 QUARCIO DU CHENE h 6 Goop Björn (Goo Ol)
6-åringen er tilbake i manesjen etter et mislykket opphold i Frankrike, og på sitt beste banker Goop-traveren hvem som helst i en feilfri utgave. Kapasiteten på Capriccio-sønnen er skyhøy, og dagens lange distanse takler 25-prosenteren i spillet på utmerket vis (gikk lave 13-tider på 2700 meter volte i Frankrike ved et par anledninger i fjor vinter). Vi tror dagens arena (bred og fin) kan passe den litt hissige Goop-traveren utmerket, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen er det snakk om en selvskreven gardering.

8 MAHARAJAH h 5 Kihlström Örjan (Hul St)
Øyenstenen til Stefan Hultman har blendet oss ved en rekke anledninger, men ettersom Viking Kronos-sønnen ikke har startet altfor ofte denne sesongen har åpenbart ikke alt vært helt på stell. 5-åringen ble jo da også strøket fra SM i en tiltenkt start p.g.a en hovbyll, og i følge treneren er ikke fjorårets Derby-vinner på topp til denne starten. Grunnkapasiteten er uansett så høy på Hultman-traveren at det er snakk om hesten å stå i mot til slutt, og vi blir slett ikke overasket dersom han knuser de fra "dødens" igjen. Men, det er mange men her...

9 LAUGHING STOCK* h 6 Juel Jeppe (Juu Mo)
Vi har latt oss imponere av Juul-traveren ved en rekke anledninger, og med maks klaff på løpet ser vi ikke helt bort i fra at 6-åringen kan overraske med å lukte på en plass blandt de tre-fire.

10 ELIOTT HALL v 5 Kolgjini Lutfi
5-åringen har ikke fungert som best i aksjonen nå på slutten, og mot disse ulvene har ikke Kolgjini-traveren noe å hente.

11 GENTLE TILLY* h 7 Solberg Tom Erik (Sta JH) (Strøket!)
Trener Jane H. Stareng reiser til Jägerso med ambisjoner om en premie med Super Arnie-sønnen, og vi tror også det kan være snakk om et realistiskt mål. OBS! Nå strøket!

Oppsummering:
Det knytter seg en del usikkerhetsmomenter til 8 Maharajah, og da garderer vi 81-prosenteren i spillet. Stekhet i en feilfri utgave mener vi 7 Quarcio Du Chene skal være, mens vi har god tro på at det norske håpet 2 Yarrah Boko skal kunne blande seg inn i striden helt der fremme til slutt. Etter oppvisningen til 4 Local Conch i den siste starten er dette snakk om feltets dark horse, og med disse fire krysset av på vårt store systemet bør vi være i gjennom denne avdelingen.

Vår rangering:8-7-2-4-9-1-3-11-5-10

Nettavisens V75-forslag til løpene på Jägersro kan du få levert her!

V75-4: 2140 meter auto

1 MITT POPCORN h 4 Adielsson Erik (Läh Ka)
Tap In-sønnen har løftet seg voldsomt i regi Kari Lähdekorpi, og ved den siste triumfen på flotte 15.5 full vei med voltestart holdt 4-åringen unna for en såpass god hest som Niller (673.000 i grunnlag, og åtte triumfer i år). Det er neppe noe minus at Erik Adielsson setter seg opp bak formbomben på lørdag, og dette skal være snakk om en het vinnerkandidat (registrert som kjapp i vei bak startbilens vinger).

2 CARLOS LIGHTNING h 3 Uhrberg Thomas
Vi har blitt mektig imponert av denne 3-åringen, men muligens er det litt for tøft i mot ved denne anledningen. Etter å ha vunnet sprettlett fra spiss i den nest siste starten var Ganymede-sønnen et lekkert skue der han danset inn til seier på flotte 15.0 full vei fra rygg leder i den siste starten (åpnet 11.8 første fem hundre), og vi synes dette virker til å være snakk om en hest i rivende utvikling.

3 FELIX VINGBOONS v 4 Kihlström Örjan (Wal Ro)
Vi sitter litt med intrykket av at dette er snakk om en litt enkel type, men det er ikke til å stikke under en stol at Finish-sønnen har forbedret seg radikalt i regi Roger Walmann. To triumfer på 15-tallet full vei har det blitt nå på slutten, men selskapet har etter vårt skjønn ikke vært av den skarpeste sorten i de løpene.

4 CAMPBELL ÅS h 3 Ohlsson Ulf (Båt Sv)
Malabar Man-sønnen er snakk om en litt grov uferdig type etter vårt skjønn, og vi har ikke ståltro på at 3-åringen er snakk om en het vinnerkandidat i dette løpet. Båth-traveren ser ut til å ha fått en reaksjon etter triumfen på 15.5 tidligere i sommer, og treneren har heller ikke de helt store vinnerambisjonene (kommer dog ut skoløs for første gang i karrieren...).

5 TRYPTOFAN HÅLERYD h 3 Goop Björn (Lin Ma)
Det ser heller ikke ut til at denne 3-åringen satte veldig pris på opplevelsen han fikk ved å gå 14.5 full vei i livets syvende start, for etter den triumfen på Solvalla 1. oktober har det ikke vært noe drag i fjerdevalget i spillet. Det var riktignok snakk om et tøft Kriterie-kval i den nest siste starten, men i den siste starten hadde han ikke det å skylde på. Kapasiteten er dog udiskutabel, og tilbake på topp er han tidlig aktuell.

6 KING BONNSON v 4 Persson Fredrik
Dette er snakk om et forvandlingsnummer i regi dyktige Fredrik Persson, og på tre starter i ny regi har det blitt tre triumfer. Det har uansett vært snakk om skral motstand 4-åringen har støtt på, og det er liten tvil om at det er opp til bevis for King Lavec-sønnen ved denne anledningen. Hesten var dog overlegen på solide 15.0 full vei i den siste starten, men det var snakk om et Flex-løp (og de løpene dukker vel ikke akkurat de beste hestene i grunnlagene opp?).

7 ROCKY SILVIO v 5 Untersteiner Peter
Ingen kløpper fra start dette, og selv om 5-åringen vant på fine 15.2 full vei i den nest siste starten (så dog ut til å være laber kvalitet på hestene i det løpet) tror vi ikke veldig på denne Pine Chip-sønnen (har desuten vært småsyk etter det).

8 COOL CAVIAR v 4 Heiskanen Veijo (Kar BR)
Vi har ikke notert oss noe som skulle tilsi at dette skal være snakk om noen vinner fra denne utgangsposjonen, mot svært gode hester. 5-åringen har gått hyggelige løp i enkle omgivelser, men heller ikke noe mer.

9 DANNE FAME v 6 Sjöberg Patrik (Hen Ge)
På tross av et flott smygspor tror vi ikke 6-åringen holder V75-klasse (vunnet sine løp i veldig behagelige omgivelser), og vi blir litt overrasket dersom Starchip Enterprise-sønnen blander seg inn i striden helt der fremme til slutt.

10 COVINGTON ÅS v 4 Svanstedt Åke
Finner vi dagens mest overlegne vinner her tro? Ja, det er slett ikke utenkelig, når 4-åringen her dukker opp i regi Åke Svanstedt. Like A Prayer-sønnen holdt unna til seier på fine 15.4 full vei i den siste starten uten å fungere som best i aksjonen (var også skjev), og det er liten tvil om at det kan være enormt forbedringspotensialet i denne hesten. Som vanlig kommer hestene fra Svanstedt ut skoløs rundt om, og vi ser ikke bort i fra at 15-prosenteren i spillet (sjettevalg, og det blir for oss helt feil) er en totalt overlegen vinner første gangen ut etter litt pause.

11 SMELL THE VICTORY v 6 Takter Johnny (Elf Mi)
I likhet med 9 Danne Fame føler vi heller ikke at denne hesten holder høy V75-klasse på tross av at 6-åringen har vunnet på 13.1 over en sprint, og selv om Johnny Takter på ny setter seg opp bak Smasher-sønnen har vi ikke ståltro (men en plass som en C-hest på systemet får han).

12 YESTERDAY WEATHER v 5 Söderkvist Stefan (Söd Pa)
Dette ligner en rendyrket sprinter i våre øyne, og fra denne utgangsposjonen på en distanse 5-åringen stort sett aldri har prestert noe som helst står vi over.

Oppsummering: De som er litt friske banker 10 Covington Ås (og vi i Nettavisen er som kjent ikke redd for å prøve oss på litt friske varianter..., og da banker vi!!) på bakgrunn av at vi har sett at det har virket til at 4-åringen har mer inne enn han har fått vist, og det er jo da velkjent at Åke Svanstedt kan forbedre denne typen hester med mange meter. Bak vårt spenstige drag i løpet er det åpent, men vi har veldig sansen for 2 Carlos Lightning. Kanonform holder 1 Mitt Popcorn, mens det er litt opp til bevis for både 3 Felix Vingboons og 6 King Bonnson.

Vår rangering:10-2-1-3-6-5-4-11-9-7-8-12

V75-5: 2640 meter volte

13 FRILLAN FILIOKUS s 6 Haugstad Kenneth (Per St)

Hehe, i dette løpet er det kun snakk om en hest i banen, og det er 13 Frillan Filiokus! Nei, men vi har begrunnet bankervalget i innledningen på artikkelen, og selv om vi har tatt en titt på noen av de anttat tøffeste i mot (skal ikke være i nærheten av å holde samme klassen som vår banker etter det vi kan se) ser vi ingen grunn til å kommentere dette løpet ytterligere. Artikkelen blir lang nok som den er, og da sløyfer vi startlisten i dette løpet.

Oppsummering: 13 Frillan Filiokus bare vinner!

Vår rangering: 13-......................

V75-6: 2140 meter auto V75 International (500.000 kroner til vinneren)

1 SURTEES HANOVER (US) h 5 Untersteiner Johan (Wal Ro)
Andover Hall-sønnen har etter vårt skjønn vært en flopp siden han satte sine bein på europeisk jord, og selv om 5-åringen var positiv til femte på fine 13.6 full vei i tøft lag i den siste starten har vi ingen tro på at Walmann-traveren er med i seierskampen i dette løpet.

2 MYSTERIOUS* v 5 Solberg Tom Erik (Sta JH) (Strøket!)
Frome Above-sønnen til Jane H. Stareng har utviklet seg voldsomt i år, men 5-åringen blir etter vårt skjønn litt for lett i dette selskapet. Hesten kunne ikke gjøre seg gjeldende til slutt i en finale i bronsedivisjonen i den siste starten etter et relativt greit opplegg underveis, og selv om kretsen rundt hesten melder om at det muligens blir skoløs rundt om på lørdag har vi ikke ståltro på noe annet enn en brukbar premie (sporet er i hvert fall perfekt denne gangen). OBS! Nå strøket!

3 NORAS BEAN h 5 Söderkvist Stefan (Ste Ul)
Super Arnie-sønnen har tatt to lukrative sølvplasser på hhv 11.7 og 12.5 full vei (over 700.000 innkjørt på de to løpene) i det siste i Jubileumspokalen og Europamatchen på Bjerke, og når treneren melder om at hesten ikke var riktig frisk i den siste starten sier det sitt om hvilken kapasitet det er på denne 5-åringen. Vi snakker således om en brennhet vinnerkandidat, og det skal bli spennende å se hva kusken gjør når Kolgjini kommer stupende inn på den første svingen (uansett løpsforløp skal han være tidlig aktuell).

4 LAVEC KRONOS (IT) h 5 Kolgjini Lutfi
Enjoy Lavec-sønnen banket verdenseliten i Hugo Åbergs Memorial med svimlende 1 million kroner til vinneren på 09.9, og selv om dagens distanse trolig ikke er den optimale tror vi 5-åringen skal bli svært vanskelig å hanskes med dersom føringen i løpet inntas uten at alt for mye krutt blir brukt. Kolgjini har trolig siktet inn dette løpet en god stund, og på sin hjemmebane er nok Lutfi veldig sugen på å presentere denne flotte hesten i topp skikk til lørdagens dyst.

5 NEO HOLMSMINDE* (DK) h 5 Juul Steen
Dette er snakk om en hest vi liker skarpt, og vi tror dansken kan være snakk om en liten outsider i løpet. 5-åringen fikk fjerde i Europamatchen på 13.0 full vei, og etter det har Valley Sentry-sønnen vunnet et løp i hjemmelige omgivelser på enkle 14.7 Juul-traveren virker til å være en type som alltid har en polett igjen til slutt uansett tempo underveis, og vi syntes 12-prosenteren i spillet skal vies litt oppmerksomhet i dette løpet. Det kan fort bli villmanskjøring der fremme i front, og da kan dansken dukke opp som troll av eske til slutt.

6 BOULDER CLASSICO (FI) h 5 Sjunnesson Jörgen (Hul St)
Etter åtte triumfer og mer enn 1.8 millioner kroner innkjørt i 2008-sesongen som 3-åring (få starter som 4-åring) har ikke Classico Merett-sønnen gjort mange glade denne sesongen, og mot denne gjengen her tror vi det blir tungt å hevde seg på ny for 5-åringen. Vi snakker således om en ungheststjerne som ikke har fulgt opp, og selv om treneren melder om at hesten er i fremgang vil alt annet enn en liten premie overraske oss stort.

7 YIELD BOKO h 5 Goop Björn (Nur Ti)
Viking Kronos-sønnen tok seg noe overraskende av Europamatchen på Bjerke på flotte 12.4 full vei, og i en den siste starten får 5-åringen fullt godkjent for sin femeplass på fine 11.6 over en sprint fra en vanskelig utgangsposisjon (avsluttet bra). Sporet gjør dog det hele litt sjanseartet også på lørdag, og Nurmos-traveren virker ikke til å være en type som kan ta de ned fra utvendig posisjon uten rygg i tøft tempo (og da må det selvsagt klaffe litt for at han skal kunne gå helt til topps).

8 SELECT YANKEE (US) h 4 Svanstedt Åke
Dette er snakk om et råskinn av en hest, mem sporet gjorde nok ikke trener Åke Svanstedt veldig glad på starterklæring. 4-åringen innehar dog enorme fartsressurser, og dersom det skulle klaffe med fine rygger til ut i oppløpet ser vi ikke bort i fra at Yankee Glide-sønnen speeder de ned til slutt. Vi har dog sett Svanstedt-traveren langt piggere enn han var i nederlaget for Juggle Face i langløpet i den siste starten, og muligens er formen litt på hell etter en lang og tøff sesong (vært i gang siden april...).

9 MARSHLAND h 5 Kihlström Örjan (Hul St)
Frome Above-sønnen har ikke startet på dagens arena siden han leverte en virvlende avslutning til sølv bak Maharajah i Derby i fjor, og vi tror 5-åringen er hyperaktuell når han nå tar turen på ny. Vi har veldig sansen for både hesten og kusken, og når treneren har høye forventninger i dette løpet blir han vår favoritt til å ta seg av den gjeveste sjekken. Hesten satte sin rekord på 10.5 som fjerde i et av heatene til Åby Stora Pris i den siste starten, og dagens mellomdistanse anser vi for å være en klar fordel for 19-prosenteren i spillet .

10 LEWIS O.M. (IT) h 5 Adielsson Erik (Fri La)
Pampig kapabel sak dette, men foreløpig har ikke Uronometro-sønnen vist kvaliteter som skulle tilsi at 5-åringen skal kunne gjøre seg gjeldende helt der fremme i dette løpet.

Oppsumering: Vi syntes løpet ser litt åpent ut, og mener at hele seks hester bør regnes som seriøse vinnerkandidater. 9 Marshland kan profitere på at det kan bli kjørt litt tøft innledningsvis i dette løpet, og med sin sedvanlige tunge avslutning skal Hultman-traveren være veldig aktuell. Duoen 3 Noras Bean og 4 Lavec Kronos står lekkert til i løpet, og dersom kuskene bak de to hestene relativt tidlig blir enige om hvor de skal sitte (tet/rygg leder) skal begge tilmåles solide vinnersjanser.

Vår rangering: 9-4-3-8-7-5-2-1-6-10


V75-7: 1640 meter auto

1 UNIX BRODDE h 5 Takter Johnny (Läh Ka)
Flott form på denne 5-åringen, men Power to Charm-sønnen ligner ingen sprinter. Det er uansett spennende med Johnny Takter i sulkyen ved denne anledningen, men vi er litt redd for at det kan bli et innvendig par langt ned i køen for Läderkorpi-traveren. Vi har registrert ham som veldig treg ut fra start, og da er han ikke stekhet for oss.

2 CITY HALL v 6 Kihlström Örjan (Wal Ro)
Banker Hall-sønnen står i et nydelig spor, og formen er upåklagelig. Vi føler dog at Walmann-traveren støter på klart skjerpet motstand (ingen V75-klasse på de fire siste løpene han har vært ute i) ved denne anledningen, og da tror vi at vi snakker om en favoritt i litt fare (62-prosenter dette). Det skulle bare mangle at favoritten ikke holdt unna fra spiss i den siste starten etter å ha fått kjøre 17.7 første tusen (gikk unna for driving siste 150), men forut for det avsluttet han friskt fra køen til sølv på 12.7 over dagens distanse.

3 ZAPDOS HÅJT h 7 Jonsson Thomas
Litt skuffende at Diamond Way-sønnen måtte gi tapt for en hest som gikk utvendig hele veien i den siste starten, og vi opplevde 7-åringen som langt kvikkere ved sin triumf fra spiss på 12.4 i den tredje siste starten. Ved den anledningen beholdt 16-prosenteren i spillet enkelt sitt innerspor etter en åpning på løpet i 09-fart, og med tilsvarende åpning på lørdag kan det være snakk om en sansynlig tethest. Hesten har dog tjent mye penger på kort tid nå på slutten, og vi føler at han stilles overfor sin klart tøffeste oppgave så langt i karrieren.

4 CONCHITA EXCLUSIVE s 4 Söderkvist Stefan (For Le)
Coktail Jet-datteren har tjent 225.000 kroner på de to siste triumfene, og da sier det seg selv at 4-årshoppa går opp en liten klasse ved denne anledningen. Hoppa har dog sette strålende ut (formelig eksploderte når hun ble sendt ned på open stretch i den siste starten), og vi krysser tidlig. Hoppa fikk et perfekt løp i andre utvendig ved triumfen på 12.0 på nettopp dagens arena i den nest siste starten, men avslutningen i 11-fart nedover oppløpet var det stil over.

5 PRACTICAL JOKE v 5 Falsig Bo
Vi støter her på en av dagens mest spennende hester, og da snakker vi om vår soleklare DD-banker for dagen. Malabar Circle Ås-sønnen har gått strålende løp i klart tøffere omgivelser enn dette hele veien nå på slutten, og at dette foreløpig er snakk om en 19-prosenter i spillet er for oss en gåte. 5-åringen har voldsomme avslutninger å by på (ingen kløpper fra start), og med forventet tøft tempo på forestillingen tror vi vårt store drag for dagen blir tung å stå i mot til slutt nedover lørdagens lange oppløp. Ved triumfen på 11.3 på nettopp dagens distanse på Solvalla i den fjerde siste starten satt hesten sist 500 igjen, og det var nærmest sjokkerende å se hvordan hesten avsluttet ved den anledningen.

6 ALWOOD h 4 Haugstad Kenneth (Läh Ka)
Dette er snakk om en hyggelig 4-åring, men etter det vi har registert tror vi Super Arnie-sønnene for lett i dette selskapet her. Hesten måtte gi tapt for velkjente Kick Hanover i den nest siste starten etter at han fikk teten i gave (åpnet dog 10.0 første fem hundre) når lederen feilet ut av den første svingen, og vi syntes ikke dette er snakk om en type som er spesielt tøff siste biten.

7 PRECIOUS VALUE v 5 Uhrberg Thomas (Rob Di)
Formsterk hest i dårlig spor, og vi syntes ikke 5-åringen er veldig aktuell fra disse forutsetningene. Supergill-sønnen fikk maks som toer bak Sundviks Saigon i den nest siste starten, mens han ga seg litt siste biten etter alt for tøft tempo underveis fra spiss i den siste starten.

8 SUNDBYS GIDDE v 5 Svanstedt Åke
Bom fast med alt igjen i tredje innvendig i den siste starten, men utgansposisjonen er jo iskald på lørdag. Formen er dog uansett klart bedre enn raden, og dersom det skulle klaffe litt for 5-åringen underveis ser vi ikke bort i fra at Svanstedt-traveren kan overraske (5-prosenter).

9 SPACE HOSS v 6 Goop Björn (Goo Ol)
Goop-traveren har vist fin form ved sine to siste triumfer, men vi er litt usikre på hvordan sprintegenskapene er (dog veldig kvikk i vei bak startbilens vinger første biten i den siste starten). Sporet er optimalt med tanke på en billig reise underveis, og den kapable S.J.`s Photo-sønnen bør vurderes tidlig.

10 NANNY FINE* (DK) s 5 Lönborg Henrik
Slo ordinære Upper M. ved triumfen på 13.5 i den nest siste starten, og det er langt i fra godt nok i dette laget her.

11 LUCILU HANOVER (US) s 4 Adielsson Erik (Joh SH)
Vi sitter med intrykket av at denne 4-årshoppa lurer litt i sivet, og ser ikke bort i fra at Andover Hall-datteren kan overraske. Johansson-traveren har vært matchet i til dels tøffe løp hele veien, og vi syntes 5-prosenteren leverte en helt grei avslutning etter å ha vært i piggeste laget underveis ved sin fjerdeplass på 14.6 full vei i den siste starten (og sprint skal være snakk om en klar fordel).

12 KOROK v 7 Jensen Flemming (Mat Yv)
Dette ser tungt ut, og denne bruker vi ikke penger på.

Oppsummering: Vi syntes 5 Practical Joke kan prøves som en banker mot passende motstand, men løpet forøvrig ser på forhånd veldig åpent ut med mange formsterke hester på startstreken. Spormessig står 2 City Hall og 4 Conchita Exclusive veldig fint til, mens 9 Space Hoss kan få det helt riktige løpet fra sitt optimale smygspor. Vi føler at 11 Lucilu Hanover blir litt undervurdert, og da snakker vi om en spenstig 5-prosenter.

Vår rangering: 5-4-2-11-9-3-8-7-6-1-10-12

Spilleforslag
Til V75-løpene på Jägersro har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 100, 500, 1000 og 2604 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Jägersro lørdag!
V5 kl. 13.43 (løp 2-6)
V75 kl. 14.30 (løp 4-10)
V4 kl. 15.37 (løp 7-10)
DD kl. 16.23 (løp 9-10)

Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Jägersro på NRK2 kl. 18.00-18.55 på lørdag!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag