*Nettavisen* Sport.

Vi spiller tøft i V75!

Foto: hesteguiden.com

Vi dropper en av dagens største favoritter, og har noen meget interessante drag å by på denne lørdagen på Biri travbane ved Mjøsa`s bredder!

20.05.10 12:00

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Teten er gull verdt på dagens arena, og i den fjerde avdelingen satser vi på at 6 Spik Rigel leder rundt om. Spikeld-sønnen har tidvis slitt litt med aksjonen, men i den siste starten så 5-åringen bedre ut enn noen gang. Ved den anledningen bokførte Johansen-traveren en enkel seier på fine 32.5 full vei, og på Biri tror vi en tid ned mot 31.0 er innen rekkevidde.

Da sier det seg selv at vår banker for dagen kan bli vond å hanskes med, og selv om favoritten 10 Bleke Prinsessa trolig er bedre på kapasitet lar vi det stå til. Sistnevnte gikk feilfritt fra et trangt andrespor sist, men det er ikke dermed sagt at hun løser ut i rett gangart fra sitt fjerdespor denne gangen. Marine Svarten-datteren er svært usikker, og det er vel langsøkt å tro at vi får se to feilfrie løp på rad?

En kupong som er alene om å ha 7 rette på lørdag betaler ut 8 millioner kroner!

Vi går tynt
I hhv V75-2 og den sjette avdelingen satser vi på at vi har plukket vinneren på 2*2, og i den andre avdelingen dropper vi storfavoritten 13 Trons Pila. Lome Elden-datteren var en sterk vinner på 27.5 full vei (det er dog noe helt annet å kunne prestere den tiden ved å gå i tet kontra å runde et helt felt, noe hun må gjøre nå) i V75`en sist, men nå snakker vi om helt andre forutsetninger for 6-årshoppa. Brækken-traveren har variert veldig i prestasjonene når hun har vært ute og reist, og vi tror ikke storfavoritten henter 40 meter tillegg på en duo fra strek som går ned mot 29.0 på distansen.

Vi snakker da om 1 Tora Stjerna (Spikeld-datteren kan her få det perfekte smygløpet i rygg leder, for så å avgjøre til slutt med sin fine speed) og 3 Ekeli Jenta (takler greit dagens distanse ved full form, og Lome Elden-datteren har tidligere vist at hun trives veldig godt på Biri ), og med den formen de har vist i det siste tror vi de blir svært vonde å fange på en arena som dagens. Førstnevnte bekreftet sin fine form ved å bli tredje etter galopp i den siste svingen sist, mens sistnevnte imponerte med seier på fine 29.5 over en sprint i sitt comeback etter langt skadeavbrekk sist.

Lekkert til i V75-6 står 2 Soldier Thrust, og Goop-traveren får stå alene på vårt minste spilleforslag. Dette er snakk om en sparsomt startet topphest, og når formen virker til å være sterkt stigende på Turbo Thrust-sønnen bør det dreie seg om en solid vinnersjanse. 6-åringen har vært helt nede på 13.5 full vei, og vi husker jo godt den strålende innsatsen til sølv bak Navy Seal i et løp på Momarken i fjor.

Vi har dog blitt fryktelig imponert av 3 Gidde R. Icke nå på slutten, og den formtoppede 6-åringen får en plass på våre tre største spilleforslag. Gidde Palema-sønnen har levert to svette innsatser til seier i to tøffe stayerløp i V75`en i de to siste startene, og selv om Solberg-traveren har tjent mye penger på kort tid nå tør vi ikke annet enn å krysse.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Storfavoritt som innfrir?
Ja, det er meget mulig at 12 K.L.M. Prelong er snakk om en klink vinner i den tredje avdelingen, og Holm-traveren får stå alene på vårt minste spilleforslag. Dahir De Prelong-datteren innfridde som vår herlige DD-banker i den siste starten, og hun var et imponerende skue der hun sprintet inn til en enkel seier på meget sterke 14.0 6-årshoppa prøvde seg dog i to stayerløp i V75`en i fjor med noenlunde tilsvarende forutsetninger som dagens, og da var hun ikke i nærheten av å kunne gjøre seg gjeldende til slutt.

Vi har dessuten påpekt ved flere anledninger at hun går sine absolutt beste løp på Bjerke, og dette faktum gjør sitt til at vi tyr til noen garderinger på våre tre største spilleforslag. Fryktelig spennende mener vi 4 Tinitas Surprise er med sine skarve 4 %, og når friskusen Tom E. Solberg setter seg opp bak 5-årshoppa krysser vi tidlig. Det er med respekt å melde en formidabel kuskeforsterkning, og Viking`s Way-datteren har da også varslet kraftig formstigning nå på slutten.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spenstige utganger i åpne løp
Vi støter på et heftig sprintløp i V75-innledningen, og vi tror 11 Our Dream (19 prosenter i spillet) vil profitere på tøff kjøring der fremme innledningsvis til slutt. Little Devil-datteren har innledet med tre strake triumfer i sitt nye hjemland, og selv om hun støter på litt skjerpet motstand ved denne anledningen tror vi 4-årshoppa har mer å gå på. Jensen-traveren var stri i tet sist, men holdt allikevel strålende til seier på flotte 17.1 full vei, og vi mistenker at startsporet i andre rekke bare kan være en fordel (blir trolig roligere i rygger).

Jevnt blant flere i den femte avdelingen, men lekkert til med tanke på et optimalt smygløp står 9 Evita E.J. Gidde Palema-datteren har rotet seg vekk på mye galopper i innledningen på karrieren, men i den siste starten fikk vi se litt av hva som bor i 4-årshoppa. Johansson-traveren gikk feilfritt ved den anledningen, og triumfen på fine 18.2 full vei ble av den sikre sorten til slutt. Med tilsvarende innsats skal hun være seiersaktuell også her, og vår utgang på det store systemet er etter vårt skjønn alt for lite spilt med sine skarve 13 %!

Et herlig løp for kaldblodshester avslutter denne rebusen, og vinnerkandidatene er mange. Merkelig lite spilt med sin usle 12 % mener vi 3 Huldre Klaff er, og fra tet er den formtoppede Moe Odin-sønnen hesten å fange til slutt. 5-åringen bekreftet sin flotte form ved å spurte inn til sølv sist, og fra spiss selger Romtveit-traveren seg dyrt. Det optimale smygløpet kan 1 Tapio få, og Nordli Svarten-sønnen er snakk om en tidlig gardering, sammen med duoen 7 Ramstad Eld og 15 Høstbo Fredrik.

Ekspertforslag
Til en meget spennende V75-rebus på Biri har vi satt opp fire V75-forslag på hhv 100, 400, 800 og 2120 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 320 kroner ligger ute her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Til det nye spillet V4 har vi satt opp to spilleforslag på hhv 80 og 324 kroner, og de kan du kjøpe her .

Kjøp en bong og se V75-løpene fra Biri på NRK2 kl. 17.15-18.00 på lørdag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.