Gå til sidens hovedinnhold

- Vi spilte oppimot ræva

Og nå kan karrieren være over for norsk forsvarskjempe.

NORGE - UKRAINA 31-29:

Tre mål.

Det var det Norge kunne tape med mot Ukraina for å likevel kunne avansere til mellomrunden under håndball-EM i Østerrike.

To mål.

Det var det Norge til slutt vant med etter en skikkelig møkkakamp i Graz. Dermed er de også klare for mellomspillet i turneringen, selv om laget gjorde det unødvendig spennende lørdag.

- Vi spilte opp imot ræva, men vi kriget og sto på, og vant til slutt, sier Erlend Mamelund til TV 2.

Tar med to poeng
Norge går inn i mellomspillet med to poeng. Kroatia har best utgangspunkt i gruppen med fire poeng, mens Island tar med seg tre poeng. Danmark tar i likhet med Norge med seg to poeng, mens Østerrike har ett poeng og Russland null poeng.

Landslagstrener Robert Hedin er glad for at russerne, som Norge slo i første gruppespill, tok seg videre til mellomrunden.

- Russland kan ta poeng fra alle disse lagene, og dermed gi oss en håndsrekning i kampen om avansement, sier treneren.

Svak første omgang
Det norske laget leverte en meget svak første omgang, og bakover på banen fungerte det rett og slett ikke for Robert Hedins gutter. Det hjalp heller ikke at Steinar Ege bare stoppet fem av 21 skudd fra ukrainerne, mens bakspillerne var totalt fraværende i det offensive spillet store deler av omgangen.

Det var spesielt de ti siste minuttene av omgangen at det gikk i stå for Norge. I løpet av denne perioden ble 11-11 til 16-14 for Ukraina, etter at Norge første hadde rotet bort en 10-7-ledelse.

Bjarte Myrhol og Håvard Tvedten var de to mest toneangivende spillerne for Norge i første omgang. Begge scoret fire mål hver. Tvedten satte to av målene sine fra straffemerket.

Karrieren over for Vatne?
Andre omgang startet også på verst tenkelig måte da Stian Vatne pådro seg en skade. Ifølge TV 2 skal det dreie seg om en avrivning i låret, og dermed går han glipp av resten av EM.

Søndag er Vatne pessimistisk, og frykter at karrieren kan være over.

- EM er dessverre over for min del. Kanskje karrieren også, selv om det er litt tidlig å fastslå det sikkert, sier Vatne i søndagens papirutgave av VG.

- Vi må ta inn en annen, men så langt har jeg ikke tenkt ennå, sier Hedin om skaden til Vatne til TV 2 Sporten.

En liten trøst var i hvert fall at Norge spillmessig hevet seg noen hakk etter hvilen, og spilte seg sakte, men sikkert forbi Ukraina.

Kvarteret før slutt hadde tre kjappe scoringer sendt Norge foran i målprotokollen med 23-22, men Ukrainerne ga seg ikke så lett.

Flere utvisninger, mye tut og kjør, og to helt åpne forsvar førte imidlertid til at Norge etter hvert tilegnet seg et lite grep om kampen mot slutten, og dro til slutt i land en 31-29-seier i det som aldri var noen stor håndballkamp av de norske gutta.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene