Det er få muligheter til å vise seg fram som femmilsløper. Det nærmeste man kommer en langdistanse i verdenscupen denne sesongen, er lørdagens 30 km fellesstart med skibytte.

Har man ambisjoner om å gå VM-femmila, bør man derfor vise seg fram.

- Det er det viktigste kvalifiseringsrennet med tanke på femmila. Det lønner seg å gå fort. Men det er ikke sånn at vi stenger døra for løpere som ikke går dette rennet. For eksempel er det en del skiskyttere som fortsatt kan være aktuelle, sier herrelandslagssjef Vidar Løfshus til Nettavisen.

Tre fra Manpower
Mandag ettermiddag ble det klart hvilke åtte løpere som får sjansen.

To av dem har friplass. Det dreier seg om Petter Northug (verdenscupvinner) og Kristian Tettli Rennemo (skandinavisk cup-vinner).

I tillegg får ytterligere tre landslagsløpere sjansen, nemlig Tord Asle Gjerdalen, Martin Johnsrud Sundby og Petter Eliassen.

Laget kompletteres av tre løpere fra Team Manpower Dette gjelder Chris Jespersen og Sjur Røthe, som begge imponerte i verdenscupåpningen i Gällivare, samt Morten Eilifsen.

Håper på pallplass
Det betyr at ingen skiskyttere er tatt ut. De mest aktuelle er opptatt med verdenscup i skiskyting, mens Frode Andresen og Ronny André Hafsås rett og slett ikke har vist gode nok takter til nå i vinter.

Vidar Løfshus forventer at de norske løperne er med i pallkampen. Og ikke bare Petter Northug.

- Jeg har store forventninger til både Sjur Røthe, Tord Asle Gjerdalen og Martin Johnsrud Sundby, fastslår han.

Eksamen for Elden
I dameklassen er det de seks landslagslagsjentene som går 15-kilometeren. Laget suppleres av Ingvild Flugstad Østberg, som har friplass.

Marte Elden, som imponerte med en sjuendeplass da hun fikk sjansen i Davos sist helg, var uaktuell ettersom hun har eksamen torsdag. Hun går derimot skandinavisk cup til helgen, i håp om å skaffe seg friplass i verdenscupen etter jul.

Søndag er det stafetter i La Clusaz. Eldar Rønning er tatt ut til å gå denne, mens Simen Østensen tar pause fra verdenscupen etter en svak sesongstart.

Her er uttaket:

30 km:
Martin Johnsrud Sundby
Tord Asle Gjerdalen
Petter Elisassen
Sjur Røthe
Morten Eilifsen
Chris André Jespersen
Kristian Tettli Rennemo
Petter Northug jr.

Stafett:
Eldar Rønning

15 km:
Marit Bjørgen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Therese Johaug
Marthe Kristoffersen
Vibeke Skofterud
Kristin Størmer Steira
Ingvild Flugstad Østberg

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!