RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hesteguiden.com

Vi stoler på Borg`n

Sist oppdatert:
Ringreven Thor Borg setter seg opp bak dagens største favoritt på Bjerke i kveld, og vi tror Vestfoldingen har god kontroll.

Denne onsdagen starter opp med spill hos Norsk Rikstoto til lunsjløpene på Øvrevoll galopp, før det kan spilles til en V5-omgang til Skive i Danmark på ettermiddagen. På kvelden er det V64-spill til landets hovedbane Bjerke som gjelder, men det spillende publikum i Norge kan også sette et DD-spill til løpene på Solvalla til kvelds.

På Bjerke de siste onsdagene har det vært litt kjedelige menyer med mange store favoritter som har innfridd, og utbetalingen har da vært lave. I kveld derimot synes vi det ser langt mer spennende ut, og det vil overraske oss mye dersom de som prikker seks rette ikke får rikelig betalt. Det er i hvert fall en del løp det er rom for at det kan dukke opp noen overraskende vinnere i, og i en omgang som dette, er det da ikke farlig å stole på dagens største favoritt.

Undertegnede og Sporspill har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til kveldens spennende V64-omgang i priskategoriene 100, 200, 300, 500, 800 (system) og 1000 kroner, og de spillene finner du ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V64 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Storfavoritten innfrir?
Det er fem løp til å løse, og vi satser på at seiersmaskinen 7 Rognfaks innfrir sitt tunge favorittstempel i et kaldblodsløp i høyt grunnlag i den andre avdelingen. 5-åringen som har vunnet hele ni av fjorten starter står nå bokført med tre strake triumfer, og vi synes han så lekker ut ved triumfen på 27.5 full vei sist.

Det var riktignok ikke noe tempo å snakk om på førsterunden i det løpet, men måten han sprintet i fra relativt gode konkurrenter på til slutt i det løpet, synes vi var imponerende. Det gikk i 24.5 fart siste tusen der, og det var med full spenst i målgangen. Han blir bedre for hvert løp han går, og vi tror på ny suksess i kveld.

Det blir etter alt å dømme litt tøff kjøring mellom hestene 5 Finnskog Sjefen og 6 Flammen Tigris innledningsvis i dette løpet (begge er ute etter føringen i løpet), og da tror vi Thor Borg bak storfavoritten skummer fløten til slutt. Rognfaks skal normalt være en klasse bedre enn dagens konkurrenter, og vi tviler da ikke.

Vår rangering V64-2: A: 7 B: 5-6 C: 1-9-8-3-4-2

V64-1, 2140 meter voltestart
Vi finner fem hete vinnerkandidater i dette hoppeløpet for kaldblodshester som innleder denne V64-rebusen, og favoritten 8 Vestpol Dronninga settes fremst. 5-årshoppa er i rivende utvikling, og i kveld jakter hun den fjerde strake triumfen. Overlegen ved triumfen på 30.0 full vei sist, og hun kan vinne igjen.

Favoritten henter dog neppe 20 meter tillegg på en feilfri 5 Eos Marinka, men sistnevnte er veldig usikker. Etter å ha galoppert vekk mye penger i innledningen på denne sesongen, holdt Holtung-traveren seg i skinnet sist, og da ble det seier på 30.6 full vei. Det gikk fort til slutt i det løpet, og hun blir vond å slå feilfri.

Pent til i sitt springspor på 20 meter tillegg står 12 Milionolga, og dersom hun er litt bedre enn ved fjerdeplassen på 29.9 full vei sist, kan hun gå helt til topp i kveld. To outsidere er 2 Knutli Lona (gjør sin andre start i regi Erik Killingmo) og 10 Gaupen Nina (vant sist) snakk om, men da tror vi vinneren er nevnt.

Vår rangering V64-1: A: 8 B: 5-12-2-10 C: 9-1-6-13-4-3-14-11

V64-3, 2100 meter autostart
Vi har klart mest tro på to hester i dette varmblodsløpet i V64-3, og da snakker vi om duoen 9 Teddybear Song og 10 Fendt Arvells. Vi likte veldig godt førstnevnte ved triumfen på 16.8 full vei (gikk fort siste 700 der) under ufyselig forhold på Sørlandet i vinter, og 4-åringen trener veldig fint forut for årsdebuten.

Hamre-traveren står i et fint spor i kveld, og formkusk Vidar Hop er stødig makker. Sistnevnte synes vi har gått strålende løp i hele år, og etter tre strake sølv på 16-tallet full vei nå på slutten, fortjener Brenne-traveren å få smake seierens sødme igjen nå (vi tror på en topp vinnersjanse med litt tempo på løpet).

På Eksperten på andelslagene på 200 kroner andelen og oppover krysser vi også av for duoen 5 Oscar Ribb og 7 Marco D`estino, men da tror vi vinneren er nevnt (vi synes de fire hestene vi nå har nevnt hever seg klart over mengden på kapasitet). Førstnevnte hoppet seg vekk sist, men formen er nok uforandret fin.

Han vant på 15.9 full vei i den nest siste starten, og Gigant Neo-sønnen er snakk om hesten å fange i fra tet til slutt. Sistnevnte hoppet seg vekk i årsdebuten på voltestart, men med dagen startmetode autostart, forventer vi et feilfritt løp. Kapasiteten på 4-åringen er skyhøy, og han er vel lite spilt med sine 7% i kveld.

Vår rangering V64-3: A: 9-10 B: 5-7 C: 4-6-1-3-12-11-8

V64-4, 1609 meter autostart
Vi synes dette sprintløpet for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag i V64-4 ser vidåpent ut, og vi garderer da følgelig bredt. Det ligger an til en luftig åpning på dette løpet med en rekke svært startkjappe hester i første rekke bak startbilens vinger, og tøft tempo innledningsvis vil 11 Nume Balder profitere på til slutt.

6-åringen til Ernst P. Knutsen holder toppform for dagen, og innsatsen til sølv på 27.8 over 2600 meter i den siste starten var svært god. Vi er slett ikke sikre på om 3 Hornmo Blessen får teten, men dersom han gjør det skal han tilmåles solide vinnersjanser. Han galopperte sist, men avsluttet bra etter den utskeielsen.

Et strålende løp til tredje på 26.9 over aktuell distanse gikk 5 Tyri Best i den siste starten, og i en feilfri utgave skal Pål Even-sønnen regnes tidlig (dog veldig usikker). Det har vært litt stang ut for 4 Alvine S.K. nå på slutten, men vi tror formen er fin. Hun vant sist hun gjestet dagens arena, og hun kan gjenta i kveld.

Vi står på disse fire på de to minste forslagene, mens vi på storbongen får plass til ytterligere fire hester. En spenennde start i ny regi gjør speedige 2 Bleiklijoker`n, men han står litt tøft inne på pengene i løpet. Trioen 1 Hornnes Even, 8 Høiby Gullet og 9 S.T.C.C. Faksa krysses også, men da stenger vi butikken.

Vår rangering V64-4: A: 11 B: 3-5-4 C: 2-1-9-8-7-12-10-6

V64-5/DD-1, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp i høyt grunnlag venter oss i den femte avdelingen, og vi synes to hester skiller seg ganske klart ut. Vi snakker da om duoen 1 Fight On Line og 3 Underpaid Hanover, og den av de to som sitter i føringen ut på den første langsiden, sitter etter alt å dømme med de beste kortene på hånden.

Førstnevne debuter i ny regi på norsk jord, og treningsrapporten er svært gode. Eirik Høitomt som har kjørt jobb med 5-åringen er nærmest lyrisk med hesyn til til hestens vinnersjanser, og det er sjelden kost i fra den kanten. Rite On Line-sønnen er herdet i tøffe omgivelser i Sverige, og han må da regnes direkte.

Sistnevnte utvikler seg stadig, og i kveld jakter den flotte 4-åringen til Frode Hamre årest tredje triumf. Innsatsen til femte på solide 12.8 full vei i et tøft 4-årsløp i Sverige i den siste starten var svært god (satt fast i det lengste der), og selv om ikke favoritten skulle nå føringen i løpet, er det ikke kjørt av den grunn.

Vi står på disse to på våre forslag på hjemmesiden, men på Eksperten på våre andelslag på 300 kroner andelen og oppover krysses også 6 Kilkenny. 5-åringen gjør en spennende årsdebut, og på sitt beste er det ingen tvil om at han duger. Han var steingod til tredje Derby i fjor, og han får stå som en stor outsider.

Vår rangering V64-5/DD-1: A: 1 B: 3-6 C: 12-5-10-2-7-4-9-8

V64-6/DD-2, 2140 meter voltestart
Et vrient hoppeløp for varmblodshester avslutter denne V65-rebusen, og vi anbefaler da bred gardering. Under tvil setter vi en formtoppet 1 Rebella Juliane fremst, men vi er slett ikke sikre på om 4-årshoppa kan forsvare sitt innerspor. Da er det sjanseartet, men hvis det løser seg, er hun seiersaktuell.

Hun var en totalt overlegen vinner på 16.8 full vei i den siste starten, og hun virker til å være i rivende utvikling. Utfordrer favoritten om teten gjør 6 Dark Thunder, og dersom sistnevnte skulle klare å komme seg foran, kan hun lede rundt om. Hun fikk sølv på 16.4 full vei i fra tet nest sist, og hun trives i front.

Med løpesnor for hestene i fra 20 meter tillegg, forventer vi feilfri avgang på 14 Chickamauga, og 5-årshoppa innehar kapasitet til å kunne legge dette feltet på rygg til slutt (lite spilt med sine 13 %). Litt bedre enn raden er 7 Thai Sober (fast nest sist, og "dødens" sist), og hun har en svært passende oppgave i kveld.

Vi har veldig sansen for 8 One By One, men trener og kusk Kristian Malmin ligger litt lavt med hensyn til vinnersjansene etter litt pause. Vi tør ikke avskrive henne av den grunn, og vi krysser da på alle bonger. En pangstart i fra sitt "springspor" i andre rekke får trolig 12 Juliana Brazz, og da bør hun vurderes tidlig.

På storbongen på Eksperten (1000 kroner andelen) får vi plass til ytterligere fire hester, og da snakker vi om 4 J.C. Amber (går stadig gode løp, men et trangt spor trekker ned), 5 Lady`s Legacy (variabel, men god nok på sitt beste), 9 Jamabalay O. (fin form, men tøft i mot) og 10 Beauty Warrior (lovende 3-årshoppe).

Vår rangering V64-6/DD-2: A: 1 B: 6-14-7-8-12 C: 4-5-10-9-2-3-13-15-11

Lykke til med alt spill!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere