*Nettavisen* Sport.

Vi stoler på champion Høitomt i V75

Foto: hesteguiden.com

På Bergen Travpark er det alltid høye utbetalinger i V75-spillet, og vi tar høyde for at noen av favorittene kan få det strevsomt også denne gang.

11.09.09 10:53

Klikk her for å se våre V75-forslag.

I de ni siste V75-omgangene har utbetalingen for syv rette gitt mer enn 46.000 kroner på dagens arena, og det er slett ikke utenkelig at det kan gå mot storutbetaling på ny. Det er en svært krevende rebus vi står ovenfor, og vi sparte bankeren til slutt ved denne anledningen.

Nyhet!Vil du motta Håkons eksperttips til V65- og V75-omgangene på e-post? Klikk her !

DNT`s Hoppeserie for varmblodshestene er hovedoppslaget denne lørdagen, hvor 100.000 kroner venter vinneren, og det er i nettopp dette oppgjøret vi finner en av dagens største favoritter i form av seiersmaskinen Delice D.

En kupong som er alene om å ha 7 rette på lørdag er verdt 46 millioner!

Tet og slutt?
Ja, vi er i hvert fall rimelig sikre på at blant favorittene i finalen er det 5 Martin Sensei som står desidert best til, og dersom vi kjenner champion Eirik Høitomt rett, ja så sitter han i tet ut av den første svingen bak Silver Pine-sønnen, og da skal i så fall seierssjansene være svært gode. 5-åringen var tilbake etter en mindre pause på Biri i den siste starten, og innsatsen til sølv på fine 15.1 full vei må han få klart godkjent for.

Løp i kroppen har normalt gjort godt, og dagens lange distanse viste Halle-traveren at han takler til fulle ved å bli toer i Sølvhesten på Sørlandet tidligere i sommer. Hesten kommer fra en trener som har full form på hestene om dagen, og i et løp som ellers krever veldig bred gardering for å være på den sikre siden, skjærer vi igjennom, og spiller i god tro!

Utfordrer storfavoritten?
Vi finner en av dagens største favoritter i den sjette avdelingen i form av 4 Voje Frigg, og i en feilfri utgave skal det naturlig nok dreie seg om en topp vinnersjanse. Ulfrigg-sønnen har utviklet seg voldsomt i regi Team Tengsareid, og på lørdag er det årets syvende seier som er siktemålet.

Det er dog litt nerver i 5-åringen, og sist han var ute på reise hadde han en alt annet enn god dag (kusken mente den harde banen måtte ta sin del av skylden for den dårlige innsatsen, men det kan det også ligge an til på lørdag, når det er meldt regn..., parken blir heller hard en tung da...), noe som gjør sitt til at vi betaler for 11 Solberg Gurin på samtlige spilleforslag.

Sistnevnte står fryktelig spennende til i sitt springspor sammen med startspesialist Vidar Hop, og dersom Lapp Nils-sønnen er tilbake der han var forut for de to siste startene, er det slett ikke utenkelig at 16-prosenteren i spillet kan by opp til dans. 12-åringen var nemlig eventyrlig god ved et par anledninger, og når Moen-traveren nå kommer ut med nyladede batterier, ja så må vi se opp!

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bortkastet å spekulere i mot?
Ja, mange vil nok mene det, når vi på våre to største forslag garderer 2 Delice D. i V75-3. Vi har som så mange andre blitt voldsomt imponert av Varenne-datteren i år, og det er liten tvil om at 4-årshoppa har stoff i seg til å nå svært langt. Vi mener dog at det er litt opp til eksamen ved denne anledningen mot klart skjerpet motstand, og Tengsareid-traveren kommer nå tilbake etter forholdsvis lang pause.

Det er dessuten slik at en av dagens største favoritter ikke er en type som man bare kan hive rundt i volta (stor langlagt hoppe, som er litt lang i takene), og deretter sette full fart på. Fra dette sporet blir det derfor ingen flying start, og da får vi så se om folkebankeren gjør narr av langt mer herdede konkurrentene til slutt allikevel.

Hva med fighteregenskapene?
Ja, vi stiller et spørsmålstegn ved de på 5 Leggiadro Top Spin i den femte avdelingen, og selv om Bartali O.K.-sønnen står ypperlig til i løpet tyr vi til garderinger. Vi mener 4-åringen burde tatt ned 11 Scott K. får at han skulle få fullt godkjent sist, all den tid Wiig-traveren fikk alt sydd opp i tøft tempo. Det virker liksom som om storfavoritten mangler det lille ekstra som skal til, når det blir en fight hest mot hest.

Det skal bli veldig spennende å se hva 10 Shocking Devil kan utrette på en sprint, og 12-prosenteren i spillet bør her vurderes tidlig. Varenne-sønnen gikk en strålende sisterunde i sin kval til Derby, og vi tror formen på 4-åringen er noe nær på topp. Etter at det har kommet til tre strykninger i løpet ser det også nå lang bedre ut for Wassberg-traveren, som har enorm fart i kroppen.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Øvrige vurderinger
V75-1: I et litt småskummelt løp har 9 Solbakkens Knut havnet helt feil på det i rangeringen for lyntoto, og Pål Even-sønnen skal selvfølgelig ikke være snakk om et syvendevalg, kun markert på snaue 13 % av de innleverte kupongene. 4-åringen er i rivende utvikling, og det er hakket enklere i mot for Oftedal-traveren ved denne anledningen. Vår utgang på det store systemet fikk sjansen alt for sent sist, mens han var god toer bak kometen Tuxi Titan i den nest siste starten.

V75-2: Her er det ikke mange av deltakerne som kan få merkelappen V75-hester, og det kan fort komme en smell. Vi syntes dog det var fin stil på 2 Samuraj November i den siste starten, og den skadeforfulgte In Love With You-sønnen har jo alltid hatt fin kapasitet. Det var litt tur med i bildet ved triumfen sist, men med feilfri avgang skal Kolnes-traveren være seiersaktuell i et løp som dette.

V75-4: Vi mener tre hester med svært høy kapasitet står veldig fint inne på tillegg i dette løpet, og en naturlig favoritt må 14 Kringelandstellus bli. Jærvsøfaks-sønnen er ursterk, og i et feilfritt løp er 5-åringen, godt understøttet av champion Høitomt hesten å stå i mot til slutt. Stabilisert seg etter kastrasjon har 9 Nimo gjort, og vi tror Spikeld-sønnen er den tøffeste i mot favoritten, sammen med overaskelsen fra V75`en sist, 12 Erga Svarten.

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Bergen Travpark har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 128, 384, 768 og 2268 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens vårt DD-forslag til 100 kroner ligger ute her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her , og dette oppsettet kan være et ypperlig alternativ til for eksempel et spleiselag på jobben!

Kjøp en bong og se V75-løpene fra Bergen på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.