*Nettavisen* Sport.

Vi stoler på damene i millionjakten

Foto: hesteguiden.com

8 millioner kroner venter en eventuell alenevinner på Forus på lørdag, og to spreke damer skal sørge for suksess for oss.

20.09.13 15:08

V75-sirkuset forflytter seg til Forus travbane i Stavanger denne lørdagen, og det har lett for å dukke opp noen overraskende vinnere på den arenaen i V75-spillet. I den tilsvarende omgang i fjor vant det tre favoritter, men utbetalingen for syv rette, ga likevel 22 000 kroner.

Det viser seg gang på gang at det aldri er farlig å banke et par storfavoritter i denne spilleformen (det gjelder å treffe med garderingene), og vi tror begge våre bankere for dagen, leder sine respektive løp rundt om. Undertegnede og Sportspill har lagt ut en rekke spill i andelslag på Eksperten i forskjellige prisklasser (bl.a tre store systemer til hhv 1000, 1500 og 2000 kroner andelen), og samtlige spill denne lørdagen, finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Sportslig sett er det en flott meny vi blir presentert, og høyest dotert er DNT`s Hoppchampionat med hele 200 000 kroner til vinneren i et stayerløp for kaldblodshester i V75-3. I tillegg kan vi se frem til et svært fartsfyllt oppgjør i Gunnar Opsahls Æresløp med 75 000 kroner til vinneren for varmblodseliten i V75-6, og da skulle det være nok å glede seg til denne lørdagen.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Hop med stålkontroll?
I et hoppeløp for varmblodshester i den andre avdelingen har 7 Thai Chaiyo trukket det perfekte sporet, og det vil overraske oss mye, dersom ikke 4-årshoppa sitter tidlig i tet. Kusk Vidar Hop misser sjelden starten (og denne typen oppsitt setter han ni av ti ganger), og i fra spiss tror vi Hop`n har full kontroll.

4-årshoppa ble alt for hissig i fra start i Derby for hoppene sist, og da endte det i heidundrende stargalopp (noen galoppfare på voltestart skal det normalt ikke være). Dog veldig sterk fra "dødens" siste 1200 i kvalifiseringen (14.0 siste tusen) ved triumfen på 15.5 full vei, og vi tror ikke hoppa lar seg fange i fra tet til slutt.

Vår rangering V75-2: A: 7 B: 13-15 C: 11-12-8-14-2-5-4-10-3-9-6-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Ny tetvinner?
I et sprintløp for varmblodshester i V75-4 har 4 G.M. Fairytale en skreddersydd oppgave foran seg, og vi tror hun leder rundt om. Hun er lynrask fra start, og formen er på topp. Hun gikk et strålende løp til sølv på 14.4 full vei i et kvalifiseringsløp til Derby for hoppene nest sist, og i finalen satt hun bom fast.

Der fikk hun til slutt fjerde på 14.1 full vei (toer hvis ikke hun hadde stanget i ryggen på vinneren over mål, og vinnersjansene hadde vært solide med åpning ut i oppløpet), og en kjapp sprint skal ikke være noen ulempe. Vi tror hun går en lav 12-tid over aktuell distanse, og da må i så fall de øvrige kjempe om sølv.

Vår rangering V75-4: A: 4 B: 7-2-9-1 C: 3-5-10-12-11-6

Fartsfest i vente!
Et herlig sprintløp for varmblodseliten har vi å se frem til i V75-6, og her kommer det til å gå unna. Både 2 Bold And Fresh og 3 Onion F.H. er på tetjakt, og kuskene Tom E. Solberg og Eirik Høitomt pleier ikke å gi ved dørene. Da ser vi for oss en meget heftig startside, og vi spiller to hester som vil profitere på tøft tempo.

Da snakker vi om duoen 4 Broadway Legs og 7 Acolyte Hanover, og begge kommer til Forus på lørdag med full form. Førstnevnte gikk et strålende løp til sølv på sterke 11.7 fra "dødens" i den siste starten (Viking Frecel ble for god i fra tet den dagen), og sist han gjestet Forus, ble det seier på 12.8 på en sprint.

Sistnevnte er kraftig på gang med et par løp i kroppen etter en mindre pause, og han holdt kanonform på denne tiden og utover i fjor. Vi synes han var tapper til sølv på 11.8 på en sprint i fra tet nest sist, og sist avsluttet han flott til femte på 13.4 full vei (vi synes han er lite spilt med 8% av innsatsene på seg på lørdag).

En overraskende vinner på 13.5 full vei sist var 2 Bold And Fresh (fikk dog alt sydd opp i rygg leder), men vi tviler litt på at hun er tøff nok til å holde unna i fra tet, med en forventet veldig tøff innledningen på løpet denne gangen. Da står vi over, og startsiden vil også koste for 3 Onion F.H. (kan bli stive bein til slutt da).

Vår rangering V75-6: A: 4-7 B: 2-3-10 C: 5-1

V75-1, 2040 meter voltestart
Et kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser innleder denne V75-rebusen, og vi er ikke helt fremmed for at det kan komme en smell. Vi garderer da bredt, og vi tror 5 Sjeikens Gull kan være en favoritt i fare. Han har kun tapt en gang i karrieren (vunnet ti løp), men vi synes han står sjanseartet til nå.

Innersporet på 20 meter tillegg er ikke gull, og det må klaffe litt på veien for at han skal kunne gå helt til topps denne gangen. Han vant på 27.3 full vei i den siste starten i fra spiss, men vi tror han kan være sårbar, når han må klive rundt de i fra de bakre regioner. Det er vår teori, og så får vi se om den holder stikk.

Etter seks strake triumfer ble det galopp for 2 Møller Faks sist, og det var litt urovekkende. Muligens er formen litt på retur, men han blir slett ikke lett å slå i en feilfri utgave på sitt beste. Det meste av spillet faller ned på den nevnte duoen, men når det hefter seg litt usikkerhet rundt dem begge, garderer vi.

Sjanseartet til i andre rekke på 20 meter tillegg står 12 Nordby Ask, men med litt flyt på veien, tror vi han kjemper om seieren. Han kom til kort i Derby sist, men vi tror han duger her. Det er mange om beinet bak de antatt beste, og vi garderer veldig bredt på de to største forslagene, i håp om en stjernesmell.

Vår rangering V75-1: A: 5 B: 2-12-10-1-3-11-14-8 C: 4-15-13-7-6-9

V75-3, 2550 autostart
Et flott kaldblodsløp for våre beste 4-årige hopper venter oss i dette stayerløpet i den tredje avdelingen, og vi synes løpet ser litt åpent ut på forhånd. Vi garderer således bredt, men en naturlig favoritt skal 7 Wik Ida være snakk om. Hun vant Derby for hoppene i den siste starten på 26.5 full vei, og hun kan vinne igjen.

Vi føler dog at det ikke er mye som skiller disse hoppene, og dagens lange distanse er ny for henne. Da synes vi det er på sin plass med noen garderinger, og dersom 1 Tema fungerer optimalt, har hun neppe noen foran seg i mål. Hun plundrer med aksjonen om dagen, men kapasiteten er udiskutabel.

Hun var i ferd med å gå et kanonløp etter tidlig galopp, før en en ny galopp felte henne 100 meter fra mål i Derby for hoppene sist. Øystein Tjomsland har forbedret 8 Rappfaksa voldsomt (sølv på 26.8 i Derby sist), og hun må krysses. Hun gikk en solid sisterunde sist, og hun er lite spilt med 5% av innsatsene på seg.

På vårt største spilleforslag krysser vi også av for 3 Bjørnli Cille (går stadig gode løp, og hun blir kuskeforsterket med Kai Johansen på lørdag), 5 Lidå Ø.K. (det ble helt feil sist, men hun er svært god på sitt beste), og 10 Gunda (så halvskummel ut, før en galopp felte henne ut i oppløpet i Derby sist, og hun er sterk).

Vår rangering V75-3: A: 7 B: 1-8-3-5-10 C: 4-2-6-9

V75-5, 2040 meter voltestart
Vinnerkandidatene er mange i dette varmblodsløpet i V75-5, men vi har mest tro på fire hester. Under tvil setter vi 1 Viking Va Bene fremst, men vi tror ikke han forsvarer sitt innerspor. Da bli det i så fall sjanseartet, men han er nok best på kapasitet. Dog dunkel form på stall Kolnes om dagen, og da er han overspilt.

3-åringen fikk fjerde på fine 15.5 full vei i et kvalifiseringsløp til Kriteriet sist, og løser det seg er han seiersaktuell. Vi tror hestene fra omvendt volte er best i gang i fra start, og vi tror 6 Hot Chili Hill dundrer til tet. Han fikk tredje på 16.9 full vei etter et par galopper sist, og han kommer ut med optimal balanse denne gangen.

Det vil si skoløs rundt om, og da tror vi på en topp vinnersjanse (således alt for lite spilt med 4% av innsatsene på seg). En kanongod vinner på 16.4 full vei etter galopp sist var 11 Mirabell Choice, og hun må krysses på alle bonger. En god start får 7 Writing Love (tredje på 16.9 full vei sist), og da må hoppa regnes tidlig.

En del spilt blir både 2 Lucky Coral (opp minst en klasse) og 4 Jackhammer (billig i mot ved seieren sist), men de står begge i litt kinkige spor. De får neppe noen god start, og da tror vi de får det tøft med tanke på seier. 9 Fancy Made Magic kvalifiserte seg til Kriteriet (kom til kort der), men vi har ikke ståltro på ham.

Vår rangering V75-5: A: 1 B: 6-11-7 C: 4-2-9-5-12-8-3-10

V75-7, 2040 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser avslutter denne V75-rebusen, og vi tror fire hester gjør opp om den gjeveste sjekken til slutt. En veldig god vinner på fine 24.7 full vei i den siste starten var 3 Elmer, og i en feilfri utgave, er han seiersaktuell på ny. Dog ikke helt stø på beina, og han må garderes.

Hysterisk form holder 12 Rokne Eld, og selv fra 40 meter tillegg, tror vi han er seiersaktuell. Han avsluttet noe voldsomt siste 400 til sølv på 22.6 full vei i Finland nest sist, og etter stargalopp sist gikk han et kanonløp til sjette på 24.7 full vei. Alt for lite spil med 10% av innsatsene på seg på lørdag, og vi krysser.

Det ble seier på 24.9 full vei for 4 Dag Odinson sist, og han kan gjenta i en feilfri utgave på lørdag (dog ikke stabil). Vi forventer at 5 Doktor Jaros er forbedret med løp i kroppen etter litt pause, og han blir kuskeforsterket med Rune Wiig. Klart god nok på sitt beste, og han er lite spilt med 3% av innsatsene på seg.

Gudmestad-traveren står helt nydelig inne på pengene på strek i dette løpet, og vi synes dette er snakk om en svært spennende outsider på lørdag. En del spilt blir 9 Friskus, men vi synes ikke 6-åringen er av typen som runder til seier i fra 20 meter tillegg på full distanse. Det har han vist flere ganger, og da står vi over.

Vår rangering V75-7: A: 3 B: 12-4-5 C: 9-7-8-6-1-11-13-2-10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag