*Nettavisen* Sport.

Vi stoler på de store kanonene på tippekupongen lørdag

Foto: Martin Rickett / Pa photos

I jakten på tolv rette lørdag er United og Chelsea bombesikre

28.08.10 11:56

Med Haugesund mot Tromsø som eneste ikke-engelske bidrag er det utenom seire til United, Chelsea og Tottenham en svært utfordrende tippekupong Norsk Tipping presenterer lørdag.

Her kan du levere dagens 96-rekker

1. Haugesund - Tromsø
Med bunnsolide 7-3-0 på hjemmebane har Haugesund levert en meget positiv sesong i Tippeligaen. Kun Rosenborg, Brann og Strømsgodset har sålangt maktet å ta med seg på poeng fra Haugesund. Mannskapsmessig ser det bra ut for Jostein Grindhaugs lag, og spissen Nikola Djurdjic returnerer etter karantene. Kvalikstreken er på behørig avstand og således kan hjemmelaget spille helt uten press i sesongavslutningen. Motstander Tromsø har trøblet mye etter en oppløftende vårsesong, og har ikke overraskende merket den tynne stallen. Nykommeren Kayka Rodriques presenterte seg direkte sist helg hjemme mot Odd med to flotte scoringer og Tromsø har i tillegg skaffet seg ytterligere to forsterkninger i form av Steven Bates og Mignane Diouf. Bortsett fra Sigurd Rushfeldt har Per Mathias Høgmo sine beste menn tilgjengelig. Med tanke på Haugesunds formidable hjemmestatistikk er det vanskelig å sette annet enn H i utgang, men vi dekker kampen fullt ut på vårt største forslag.

Les også:
Oddstips lørdag: Bellamy har satt fyr på Cardiff
Premier League: Skaderapport og suspensjoner
V75 Jarlsberg med jackpot: Håkon byr på sprengstoff

2. Manchester United - West Ham
Det er umulig å argumentere for annet enn en sikker hjemmeseier i denne kampen. Svært skuffende åpning av West Ham og med tanke på at United sølte vekk to poeng i sluttminuttene mot Fulham sist er det kun tre poeng som gjelder for Fergusons disipler. Banker.

3. Chelsea - Stoke
Med 29-0 i målforskjell på sine fem siste ligakamper i Premier League er det ingen grunn til å tro at Stoke gleder seg til denne kampen. For sikkerhets skyld røk Stoke 0-7 i tilsvarende kamp i fjor og det er helt umulig å argumentere for en ny klar seier til Carlo Ancelottis utvalgte i ettermiddag. Banker.

4. Tottenham - Wigan
Etter nesten-katastrofen i bortemøtet mot Young Boys tok som ventet Tottenham seg flott inn igjen i returoppgjøret hjemme på onsdag og sikret seg for første gang billett til gruppespillet i Champions League. Det er muligens det eneste argumentet vi kan bruke mot en klar Tottenham-seier i dette oppgjøret. Kan det være så at Tottenham-spillerne får en reaksjon i ettermiddag? Vi tror ikke det, selv om det er ventet at Harry Redknapp vil rotere litt på mannskapet. Wigan har hatt en katastrofal innledning på sesongen med stygge 0-4 hjemme mot Blackpool og og 0-6 borte mot Chelsea. Tapte for sikkerhets skyld tilsvarende oppgjør med 1-9 i fjor og manager Robert Martinez har en formidal utfordring med å få skuta på rett kjøl igjen. Oppmuntrende 3-0 seier borte mot Hartlepool i ligacupen i midtuken hjalp trolig på selvtilliten, men vi ser ingen grunn til gardere i kamp 4 og setter en ny sikker H.

5. Blackpool - Fulham
Blackpool fikk et brutalt møte med Premier League etter den oppløftende starten i bortekampen mot Wigan i sesongpremieren og røk 0-6 borte mot Arsenal. Rotet seg også vekk i ligacupen mot MK Dons, og selv om manager Ian Holloway er en fornøyelig mann, kommer det til å bli en kamp for å overleve for Blackpool. Fulham har innledet lovende med 0-0 borte mot Bolton (som blir bra i år) og 2-2 hjemme mot Manchester United. Vi likte det vi så av Fulham mot United. Fin balanse i laget og med en svært sterk sentrallinje. Spesielt imponerte spissen Bobby Zamora. Men med tanke på at Fulham har vist seg å være elendige på bortebane de siste sesongene, er det ikke sikkert man blir så rik av å spille Fulham borte. Kun en bortetriumf maktet Fulham i fjor, og fasiten for de fire siste sesongene i PL er 8-30-38. Vi setter en sikker B i kamp 5, selv om poengdeling ikke kan utelukkes med tabke på Fulhams labre bortestatistikk.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

6. Wolverhampton - Newcastle
Flott start for begge disse lagene og spesielt Wolves er fornøyd etter å ha kapret fire poeng på sine to første matcher. Sterk opphenting borte mot Everton sist, og gledelig at Sylvain Ebanks-Blake endelig fant nettmaskene igjen, etter en begredelig fjorårssesong. Det er dessverre fortsatt usikkerhet rundt Steven Fletcher, mens Mancienne er kommet tilbake på lån fra Chelsea slik han var i fjor. Newcastle overbeviste hjemme mot Aston Villa søndag, men kampen kunne nok fått et helt annet utfall om John Carew hadde scoret på straffesparket på stillingen 0-0- Uansett så vi fikk se at det er kvaliteter i dette Newcastle-laget og spissen Andy Carroll viser at han duger så det holder også på dette nivået. Vi setter U i utgang, men dekker alle tegn i noe som ser ut som en svært åpen kamp på forhånd, selv om vi ikke tror Wolverhampton taper.

7. Millwall - Coventry
To lag som har hatt en flott innledning på sesongen møtes i kamp nummer sju på tippekupongen. Nyopprykkede Millwall kom seg til Championship via Playoff, men har åpenbart ingen planer om dumme seg ut. Begge hjemmekampene er vunnet med klar margin og tirsdag tok laget skalpen på Middlesbrough i ligacupen hjemme. Coventry har enda ikke tapt og har kjøpt smart foran denne sesongen, der spesielt nyervervelsene fra Birmingham (Lee Carsley og Gary McSheffrey) kan vise seg å være kanonkjøp. Åpent mellom to formlag, vi dekker alle tegn på det store forslaget, men nøyer oss med HU på det lille, med tanke på Millwalls hjemmestyrke.

8. Derby - Queens Park Rangers
Skal det endelig lykkes for kjøpelaget QPR?. Sesongstarten har vært perfekt med tre strake seire, tabelltopp og ni poeng. Adel Taarabt har vært en åpenbaring siden overgangen fra Tottenham og manager Neil Warnock har vist at han duger. Motstanden i de tre første kampene har riktignok ikke vært allverden, men å vinne 3-0 borte mot Sheffield United er sterke papirer. Nigel Clough får fortsatt ikke dreis på Derby, og kun tre innspilte poeng er etter skjema. Ikke enkelt å finne en vinner i denne kampen, det er svært tett og jevnt i Championship og helgardering må være løsningen her.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

9. Watford - Leeds
Bra åpning av Watford som enda ikke har tapt, selv om to av de tre åpningskampene har vært borte (3-2 seier mot Norwich og 0-0 mot Hull). Eneste hjemmekamp til nå endte med 2-2 mot Coventry der laget rotet bort en tilsynelatende sikker 2-0 ledelse i sluttminuttene. Watford har altså møtt god motstand i starten og overrasket utfra forutsetningene. Leeds har vel hatt en sesonginnledning på det jevne. Gode Ross McCormack er ankommet fra Cardiff og blir garantert en forsterkning. Flott snuoperasjon hjemme mot Millwall sist helg og Leeds er foreløpig vanskelig å plassere. Også dette er en svært åpen kamp der alle utfall dekkes både på det lille og det største forslaget.

10. Ipswich - Bristol City
Etter en marerittlignende start på fjorårets sesong for Roy Keane og Ipswich, er det vesentlig bedre takter over årets sesonginnledning. Sju poeng er hanket inn og det gamle storlaget har muligens noe på gang denne sesongen. Spissene Jonathan Walters og Jonathan Stead er blitt solgt de siste ukene og inn har Roy Keane hentet Jason Scotland fra Wigan. Scotland gjorde noen kanonsesonger i Swansea der han bøttet inn mål, mens oppholdet i Wigan ble en fiasko. Kan bli en hit i Ipswich og ser ut som en klar forsterkning. Fortsatt en god del skadeproblemer for motstander Bristol City, men viktige Kalifa Cisse meldes kampklar og det er gode nyheter for klubben. Det lukter litt Ipswich av dette oppgjøret, men vi tar med U'en som en sikkerhetsventil

11. Swansea - Burnley
En fryktelig bortestatiskk sendte til slutt Burnley ned igjen fra Premier League. Med grusomme 1-1-17 var det ikke liv laga for Christian Kalvenes gamle klubb og da hjalp det ikke at poengfangsten var god på hjemmebane. Nå er det selvfølgelig en helt annen verden i Championship og sesongstarten har vært meget oppløftende for Burnley med sju poeng etter tre spilte kamper. Mot tildels god motstand. Hjemmelaget Swansea var svært uheldige sist helg da laget bommet på straffe i sluttminuttene borte mot Norwich på stillingen 0-0. Istendenfor tre poeng, endte det med to baklengs på overtid og null poeng, i en kamp Swansea var best og hadde fortjent alle poengene. Vi tror dette blir en svært jevn kamp og prøver oss med en ren U.

12. Portsmouth - Cardiff
Craig Bellamys overgang til Cardiff har skapt hysteri i Wales og flere eksperter fremhever nå Cardiff som den heteste opprykkskandidaten fra Championship. Debuten kunne knapt blitt bedre da Doncaster ble sendt hjem med 0-4 i bagasjen. Ross McCormack er reist siden sist, men inn er kommet Andy Keogh fra Wolves. En solid forsterkning. Cardiff var meget sterke på bortebane i fjor og tok ti seire, og har vunnet sin ene bortekamp til nå. Hjemmelaget Portsmouth sliter som de fleste vet med store økonomiske problemer og flere spillere vil bli solgt før vinduet stenger. Vi tror Cardiff fortsetter den sterke trenden og bruker Cardiff på Langoddsen og sikker på lørdag.

Klikk her for å levere 96-rekkeren

Klikk her for å levere 486-rekkeren

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 28.08.2010 15:55
1. Haugesund - Tromsø H U
2. Manchester Unit - West Ham H
3. Chelsea - Stoke H
4. Tottenham - Wigan H
5. Blackpool - Fulham B
6. Wolverhampton - Newcastle H U
7. Millwall - Coventry H U
8. Derby - Queens Park Ran H B
9. Watford - Leeds H U B
10. Ipswich - Bristol City H U
11. Swansea - Burnley U
12. Portsmouth - Cardiff B

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 28.08.2010 15:55
1. Haugesund - Tromsø H U B
2. Manchester Unit - West Ham H
3. Chelsea - Stoke H
4. Tottenham - Wigan H
5. Blackpool - Fulham B
6. Wolverhampton - Newcastle H U B
7. Millwall - Coventry H U B
8. Derby - Queens Park Ran H U B
9. Watford - Leeds H U B
10. Ipswich - Bristol City H U
11. Swansea - Burnley U
12. Portsmouth - Cardiff B

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.