Vi stoler på Napoli

Foto: Scanpix/AFP

På en vrien søndagskupong får Napoli vår fulle tillit. Sjekk søndagens tippetips.

21.11.10 10:32

Søndagskupongen består av seks kamper fra La Liga, en dansk superligakamp, to franske oppgjør, et tysk Bundesligaoppgjør, en kamp fra Premier League og en kamp fra italiensk serie A. Merk at spillestopp er kl 17.

Sportspills meny søndag:
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Oddstips 1: Lazio er ingen bløff

Oddstips 2: City får trøbbel med Fulham

1. Fulham - Manchester City
Uavgjortspesialisten Fulham fornektet seg ikke sist helg heller, borte mot Newcastle, og spilte dermed sin åttende uavgjorte kamp av tretten mulige i Premier League denne sesongen. Fraværet av superspissen Bobby Zamora er i ferd med å bli merkbart for hjemmelaget og søndag mangler også spissen Moussa Dembele. Tretten scorede mål er blant de laveste i Premier League, og det er ingen tvil hvor skoen trykker for hjemmelaget. Defensivt er Fulham blant de beste med kun tretten innslupne.

Manchester City er inne i en meget traurig periode. 1-2-2 på de fem siste ligakampene og innimellom dette tapte laget også 1-3 for Lech Poznan i Europa League. Også Manchester City sliter med målproduksjonen om dagen, og har kun scoret femten mål hittil. I forrige hjemmekamp presterte manager Mancini å ta toppscorer Tevez av banen i sluttkvarteret og erstatte ham med lite målfarlige Gareth Barry (på stillingen 0-0 hjemme mot Birmingham) og da er det kanskje ikke så rart at Manchester City har gått målløse av banen i sine to siste ligakamper. Mario Balotelli er fortsatt suspendert og det er usikkerhet rundt forsvarsspillerne Joleon Lescott og Micah Richards.

Det står 1-5-3 på de ni siste tilsvarende matchene, og det er aldeles ikke utenkelig med en ny poengdeling mellom lagene søndag.

Nå kan du tippe på iPhone

2. Real Sociedad - Atletico Madrid
Hjemmelaget ligger på en overraskende niendeplass i øyeblikket etter å kapret 16 poeng på sine første 11 kamper. Hjemme er fire av fem vunnet, eneste tapet hjemme kom mot Real Madrid. Hjemmelaget har foreløpig ikke møtt all verdens motstand og det er trolig at kommer motbør etterhvert. Mannskapsmessig ser det veldig bra ut, et lite usikkerhetsmoment er det rundt spissen Joseba Llorente, men han blir trolig klar. Dette gjelder også evigunge Raul Tamudo. Atletico Madrid har hatt en sesongåpning som de pleier. Med store forventninger til laget denne sesongen, har det nær som sagt som vanlig gått opp og ned. Samtidig skal det tillegges at Madrid-laget har hatt et tøft kampprogram. Bortestatsen er ikke bedre enn 1-1-3, men motstanderne har vært Athletic Bilbao (seier 2-1), Valencia (uavgjort 1-1), Sevilla (tap 1-3), Villareal (tap 0-2) og Real Madrid (tap 0-2). De har altså møtt de aller beste lagene ved siden av Barcelona, og søndagens motstander bør i utgangspunktet være mer overkommelig. Den viktige stopperen Diego Godin er tilbake, mens det er viss usikkerhet rundt Diego Costa.

Det står faktisk voldsomme 10-2-0 på de siste tolv tilsvarende, og selv om vi har bra feeling for Atletico Madrid her, må vi nesten ta med H'en og spiller således HB i kamp 2.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

3. Sevilla - Mallorca
Sju seire på de siste åtte kampene for hjemmelaget (inkludert Europa League og hjemlig cup), og det er ingen tvil om at trenerbyttet til Gregorio Manzano har vært positivt. 3-2-0 er fasiten etter fem hjemmekamper i La Liga denne sesongen, de tre seneste hjemme er vunnet. Viktige Jesus Navas er fortsatt skadet, og en viss usikkerhet er det rundt Diego Capel, mens Fernando Navarro er utestengt.

Michael Laudrup har nesten ingen skadebekymringer hos sitt Mallorca. Borte står laget med 1-1-3 og oppsiktsvekkende nok er poengene kommet mot Valencia (seier 2-1) og Barcelona (uavgjort 1-1). Det står forøvrig 4-3-3 i siste ti tilsvarende, Sevilla har vunnet de to siste sesongene.

Vi tror et godtgående Sevila skal ha en bra sjanse til tre nye poeng her og spiller sikker H.

4. Espanyol - Hercules
Hjemmelaget står altså med knallsterke 5-0-0 og 8-2 i målforskjell etter de fem første hjemmekampene. Borte er fattige fire poeng tatt på seks matcher, så man kan trygt si at lillebroren i Barcelona er et typisk hjemmelag, i det minste hittil. Flere viktige spillere er fortsatt ute med skader, deriblant langtidsskadde Ivan De La Pena.

Nyopprykkede Hercules har klart seg bra og ligger på ellevteplass med sine tolv poeng. Og for de som husker tilbake, de slo altså Barcelona på Camp Nou i starten av sesongen, deres eneste borteseier til nå. Borte er tallene 1-2-2. David Trezequet har virkelig blomstret for Alicante-klubben etter overgangen fra Juventus og har scoret seks av lagets elleve mål. Noen fravær er det i mannskapet, men det er spillere som har vært ute en stund.

Lagene har ikke møtt hverandre siden 1997, og det er således lite historikk å henge på knaggen her. Vi har litt skrellfølelse i denne matchen og dekker kampen fullt ut på vårt største forslag.

5. Deportivo La Coruna - Malaga
To lag på vei opp i form møtes på Riazor. Deportivo åpnet med 0-3-3 og stod altså med tre poeng etter de seks første ligakampene. De tre siste ligakampene har gitt sju poeng, og det er ingen tvil om at det er bedring for hjemmelaget. Fattige fem mål er scoret på fem hjemmekamper, der statsen er 1-3-1. Urreta, Morel, Guardado og Juca er uaktuelle.

Malaga har fått den tidligere Real Madrid-sjefen Manuel Pellegrini inn som ny sjef, og det er tegn til bedring allerede, ettersom de to siste kampene er vunnet (en cupkamp og en ligakamp). Malaga var faktisk forventet som et av lagene som kunne overraske denne sesongen, men har altså slitt en god del hittil. Bortestatsen er imidlertid brukbare 2-1-2. Ruben Martinez og Salomon Rondon er skadet.

Klar fordel Deportivo i innbyrdes med 8-1-0 på de siste ni her på Riazor. Det er dårlig med sikkeralternativer på søndagskupongen, og vi lener oss mot statistikken og spiller ren H her.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

6. Osasuna - Sporting Gijon
Ikke overraskende er det på hjemmebane at Osasuna leverer varene også denne sesongen. 3-2-0 og elleve poeng hjemme og trøstesløse 0-1-5 på bortebane. Det er nesten som normalt. Lolo, Walter Pandiani, Rupert er skadet, mens Nacho Monreal is er suspendert etter å ha blitt utvist sist.

Sporting Gijon må nok kjempe for å overleve i sin tredje sesong etter opprykket til La Liga. Borte er tallene labre 0-2-3 og formen viser 1-2-2 på siste fem. Hang godt med hjemme mot Real Madrid sist, men topplagene har jo som kjent evnen til å avgjøre i sluttminuttene og Gijon tapte tilslutt 0-1. Diego Castro og Gaston Sangoy er skadet, mens Albert Botia er suspendert. Har faktisk slått søndagens motstander Osasuna i tre av fire innbyrdes oppgjør de to foregående sesongene, men tilsvarende oppgjør i fjor vant Osasuna 1-0. Vi tror på gjentagelse i år.

7. Levante - Racing Santander
Her er det bare å konkludere med helgardering, selv om bortelaget Racing kun har kapret ett fattig poeng på fem bortekamper. Hjemmelaget Levante er helt formløst og står med fire strake tap og har kun vunnet en hjemmekamp. Det står 2-2-0 på fire siste tilsvarende og i en bunnkamp som dette utelukker vi ingen tegn.

8. Aalborg - Brøndby:
Ikke veldig mye enklere er det i Superliga-oppgjøret mellom Aalborg og Brøndby. "Norske" Aalborg har vært knallhardt rammet av skader denne sesongen og fortsatt er viktige spillere ute, men formen er uansett i kraftig bedring med fire kamper uten tap nå. Nwaekame, Rolfe, Fredheim Holm, Tracy og Ahlmann er trolig ute fortsatt.

Det går heller ikke på skinner for ambisiøse Brøndby selv om formen viser brukbare 2-2-1. Tapet kom for øvrig sist borte mot Horsens. Mannskapsmessig ser det ikke så verst for hovedstadslaget som nok erkjenner at FC København er i ferd med å distansere de øvrige klubbene i Superligaen på et tidlig tidspunkt av sesongen.

Det står 4-6-2 på de tolv siste tilsvarende og dette ser akkurat like åpent ut som statistikken indikerer. HUB.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

9. St. Pauli - Wolfsburg
Fire strake tap for hjemmelaget nå, etter en brukbar start på sesongen og hjemme i Hamburg er kun en av seks kamper vunnet. Mannskapmessig er det svært lite problemer for hjemmelaget.

Wolfsburg har hatt en meget skuffende innledning på sesongen. For andre gang på de siste tre hjemmekampene rotet Steve McClarens mannskap bort en tilsynelatende sikker 2-0 ledelse (tapte 2-3 for Leverkusen tredje sist), denne gang mot Schalke 04 (endte 2-2). Bortelaget er som vanlig involvert i målrike oppgjør, men sliter også som vanlig på bortebane og har kun kapret en seier på seks forsøk (1-1-4 totalt). Landslagsspiller Arne Friedrich er fortsatt skadet.

Ingen møter mellom lagene siden 2001/2002 sesongen og dette er vrient. Knapp H i utgang i en meget vanskelig kamp.

10. Lille - Monaco
Full fyr på hjemmelaget etter en litt middels start på sesongen, og nå har (som ifjor) også laget begynt å pøse inn mål. Spissparet Moussa Sow og Gervinho er i ferd med å bli en hit, og ni mål er scoret på de tre siste seriekampene av hjemmelaget. Sterk 5-2 seier sist borte mot Caen.

Monaco har kanskje noe til felles med Fulham, ihvertfall har ligget åtte uavgjorte på sine tretten første seriekamper, akkurat som Fulham. Skuffet stort sist hjemme mot tabelljumbo Arles med kun å klare 0-0.

Det står 2-5-3 i siste ti tilsvarende oppgjørene, men det skal bemerkes at hjemmeseirene er kommet de to siste sesongene. Det er få sikkeralternativer på søndagskupongen og et formsterkt Lille får vår fulle tillitt.

Nå kan du tippe på iPhone

11. Lens - Lyon
Endelig fremgang for hjemmelaget og fem seriekamper på rad uten tap nå. Sterkt og fortjent bortepoeng mot Marseille sist helg. 2-2-3 på sju hjemmekamper, seirene er kommet i de to siste hjemmekampene (1-0 mot Nice og 2-0 mot Montpellier). Noen spillere ute med skade, men det er bedring i sikte etter store skadeproblemer tidligere på høsten.

Lyon har endelig fått opp farten etter en meget svak start på sesongen, og står med 4-2-0 på siste seks. Viktige spillere som Michel Batos, Lisandro Lopez og Cris er uaktuelle.

Det står 1-4-3 på siste seks tilsvarende, men et formsterkt hjemmelag kan skape problemer for et Lyon-lag som også har viktig Champions League kamp til uken. UB under tvil.

12. Napoli - Bologna
Et redusert Napoli-lag måtte se seg slått 2-0 av Lazio i Roma sist søndag. Nå er både Gargano pg Campagnaro tilbake, muligens også Dossena. Og fremme har Napoli selvfølgelig sterke navn som Hamsik, Lavezzi og ikke minst Edison Cavani. Men har faktisk ikke bedre enn 2-1-2 hjemme i Napoli.

Evigunge Marco Di Vaio fortsetter å levere varene for Bologna, og ble selvfølgelig matchvinner i 1-0 seieren mot Brescia sist søndag. På bortebane er det ikke mye fyr i Bologna og 0-2-4 er fasiten etter fem spilte bortekamper og slappe 4-5 i målforskjell. Vil garantert spille for 0-0 også søndag kveld, men vi tror dette blir vrient.

Det står 4-1-1 i favør Napoli i tilsvarende innbyrdes oppgjør og dette skal Napoli fikse selv mot et ultradefensivt Bologna.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 21.11.2010 16:55
1. Fulham - Manchester City U B
2. Real Sociedad - Atletico Madrid H B
3. Sevilla - Mallorca H
4. Espanyol - Hercules H U B
5. Deportivo La Co - Malaga H
6. Osasuna - Sporting Gijon H
7. Levante - Racing Santande H U
8. AaB - Brøndby U
9. St. Pauli - Wolfsburg H B
10. Lille - Monaco H
11. Lens - Lyon U B
12. Napoli - Bologna H

432-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 21.11.2010 16:55
1. Fulham - Manchester City U B
2. Real Sociedad - Atletico Madrid H B
3. Sevilla - Mallorca H
4. Espanyol - Hercules H U B
5. Deportivo La Co - Malaga H
6. Osasuna - Sporting Gijon H
7. Levante - Racing Santande H U B
8. AaB - Brøndby H U B
9. St. Pauli - Wolfsburg H B
10. Lille - Monaco H
11. Lens - Lyon U B
12. Napoli - Bologna H

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.